Alkmaar

Brouwerij Zeglis i.o.

Logo van Brouwerij Zeglis i.o. gevestigd in Alkmaar uit

http://www.brouwerijzeglis.nl
Untappd

Over Brouwerij Zeglis i.o.

Wat mist er nou nog in Alkmaar? De kaasstad die ook bierstad is? Voor ons is het antwoord op die vraag simpel: onze eigen brouwerij, compleet met ketels, die missen we nog. Brouwerij Zeglis huurt op dit moment nog ketels bij bevriende brouwerijen, maar we zijn zeker van plan een echte eigen brouwerij te beginnen in Alkmaar. Als dat zover is lees je dat natuurlijk hier. Tim Onze brouwer is Tim de Goede, een toegewijd bierliefhebber en in de jaren vóór Zeglis een enthousiast hobbybrouwer. Zo heeft hij ervaring opgedaan en heeft hij de ingrediënten leren kennen die hij nu voor de bieren van Zeglis gebruikt. Tim heeft speciale interesse in rookbieren en houdt verder van bitter, dat proef je zeker terug in de bieren die hij brouwt. Gert-Jan Gert-Jan Geugjes is een echte horecaman en Alkmaarder. Gert-Jan weet hoe het er achter de bar aan toe gaat en er voor zorgt dat ons bier op de juiste plek terecht komt. Natuurlijk houdt Gert-Jan ook van bier en hij liep dan ook al lang met het idee rond om een Alkmaars bier op de markt te brengen, een wens die uit is gekomen met het oprichten van brouwerij Zeglis. Paul Dekker weet alles van techniek en dat is geen overbodige luxe in een brouwerij, want bier brouwen is ook echt een technisch proces. Paul heeft altijd in het bedrijfsleven gewerkt en weet dan ook als geen ander hoe je een beginnende onderneming op weg helpt. Brouwerij Zeglis heeft dan ook veel aan zijn kennis en aan zijn ervaring. Niet verrassend: ook Paul is een echte bierliefhebber. De vrijwilligers Een brouwerij kan niet zonder zijn vrijwilligers, ontwerpers, raadgevers en andere ondersteuners! Wij danken iedereen die bij de brouwerij betrokken was, is en zal zijn. Speciale dank gaat onder andere naar Marcel voor de teksten en het voorproeven, en natuurlijk KrijnDesign voor het ontwerp van ons logo.

Het bier van Brouwerij Zeglis i.o. in a Box

Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Brouwerij Zeglis i.o. in een box gestopt.

Zinder

Brouwerij Zeglis i.o.

Smoked Beer 6,5%
Eenmaal

Brouwerij Zeglis i.o.

Blond 6.2%

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef het beste speciaalbier van brouwerijen zoals Brouwerij Zeglis i.o.. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Stukje Craft Beer Discovery!

Alle bieren van Brouwerij Zeglis i.o.

Mits de Beer ze kent.

Bier Stijl Alcohol IBU (bitterheid)
Zinder - RookbierRauchbier635
Tweevoud - Meerhoppig BlondBlonde Ale630
Temeer - VanillestoutStout - Other870
Teerling - HopstoutStout - Other750
Naalden - DennenbierTraditional Ale730
Kruisbeskveik - Noorse Farmhouse AleFarmhouse Ale - Other650
Kong Sverre - Imperial KveikBarleywine - Other980
Herfsthout - KersenhoutbockBock - Single / Traditional730
Helder - Mandarina LagerLager - Pale535
Eersteling - Yellow Sub IPAIPA - American650
Eersteling - IPAIPA - American670
Du'Hoff Rode RenoIPA - Red60
Du'Hoff Lenta FennaBock - Hell / Maibock / Lentebock650
Du'Hoff Koppige VeyennIPA - New England637
Du'Hoff Donkere DanaBock - Doppelbock847
Cyso ZomerborrelIPA - American670
Andermaal - Yellow Sub BlondPale Ale - International630