De selectie speciaalbier uit Box 11

Benieuwd wat onze klanten hebben ontvangen? Hieronder staan alle bieren uit Box 11. Verzonden vanaf mei 2017.

Mis niks mier. Bestel bier.

Of lees hoe het werkt, doe de smaaktest, ontdek onze brouwers en download de Beer App 🙂

Brouwerij Frankendael
Stijl: Tripel
Alcohol: 9,5%

TITS (Three Idiots Tripel Spiced)

Het recept voor deze “Three Idiots Tripel Spiced” is bedacht door drie oude studievrienden en draagt daarom de legendarische naam T.I.T.S. En dit kun je met een gerust hart een heel bijzondere en stevige tripel noemen. Gebrouwen met sichuanpeper citrus & korianderzaad, heb je een kruidig bier in je hand dat door het gebruik van stukjes sinaasappelschil toch fris uit de bus komt. Maar liefst 9,5%, toch heerlijk fris en als je deze in het zonnetje nuttigt ben je gewaarschuwd! Hij drinkt toch best lekker snel door.

Brouwerij: Caulier
Stijl: Tripel
Alcohol: 9%

Caulier 28

Deze suikervrije tripel won in 2012 en 2015 “The Certificate of Excellence” bij de Brussels Beer Challenge. En terecht, want wat een lekkere tripel is dit, gromt onze Beer! Wanneer je hem in je glas schenkt en hem licht laat ronddraaien, dan valt direct het volle schuim op en de licht troebelige, oranje kleur. Gaan we door! Zet nu eens je neus in dat glas. Valt het je ook op? Die heerlijke geur van geroosterde, licht kruidige mout?. Iets verderop komt zelfs het aroma vol honing, mango en citrusvruchten naar je toe. Ok, proeven nu! Herken je de zoetheid van de mout? Ontwaar je ook dat vleugje karamel? En als je goed doorproeft, dan krijg je misschien een licht suikertje mee. En dat zit er niet eens echt in! Nice!

Brouwerij: Kaf & Koren
Stijl: Saison
Alcohol: 7%

C’est Zon

Fris en fruitig. Dat hoort bij Saison. Maar deze heeft ook nog eens een spannend pepertje. Spice it up! En als je dan ook nog eens een heel gevatte naam bedenkt voor deze C’est Zon, euh Saison, dan heb je de Beer als fan! En dan kan de Beer wel gaan oreren over de verschillende prachtige hopsoorten, het gebruik van de sinaasappelschillen, spannende aroma’s, mooie kleur etc etc. Maar dan zijn we je al zo goed als kwijt. Je hebt hem waarschijnlijk toch allang open en je bent ook al aan het proeven! Goed idee, gromt de Beer! Houdt ie je verder niet af van dit heerlijke bier! Proost!

Eettip: C’est Zon is heerlijk met tonijn, kalfstartaar, witvis, ceviche (Ceviche is een rauwe-visschotel die vooral populair is in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika)

Brouwerij: Brouwerij d’n Drul
Stijl: Tripel
Alcohol: 8%

Hagemeester

De Hagemeester tripel is een amberkleurig bier van hoge gisting, volmoutig en licht zoet van smaak. “Lekker”, gromt de Beer. Naast het zoetje heeft deze Hagemeester ook een , lekker kruidje en staat ie bol van smaak, met op het eind dat heerlijke lichte bittertje. En als de smaak dan ook nog eens goed blijft hangen, dan maak je de Beer blij. Gebruikte koriander is niet heel aanwezig, de honing juist net iets meer.

Eettip: Lekker bij de borrel of een goed stuk vlees.

Brouwerij: Scelling
Stijl: Blond
Alcohol: 7,2%

Scelling Koan

De Beer wordt altijd licht nostalgisch als hij terugdenkt aan Terschelling. Het prachtige waddeneiland, waar de winters mild en de zomers koel zijn. Waar de zon twee keer zoveel schijnt als op het vasteland. De heerlijke relaxte sfeer, de zee altijd binnen een half uur loopafstand, dat doet iets met de mensen, de gewassen en het bier. En dat blijkt. De Scelling Koan is vol van smaak, inclusief abrikoos, perzik en de droge bitterheid geeft hem een groot dorstlessend vermogen. Verder proef je sinaasappelschil, gecombineerd met een sprankeltje alcohol.

Eettip: “Terschellinger Kaas”

Brouwerij: Brouwerij 1573
Stijl: American Amber Ale
Alcohol: 5,5%

Drebbel

Stel, je bent uitvinder en wereldberoemd vanwege je diverse innovaties op het gebied van perpetuum mobile (apparaten die voortdurend bewegen en energie kunnen opwekken zonder energie te kosten). Je bouwt diverse baanbrekende tele- en microscopen en inspireert hele generaties op dat gebied. En omdat je nooit genoeg om handen hebt, heb je blijkbaar ook nog tijd en energie om de allereerste onderzeeboot ever te construeren. Hiermee vaar je als allereerste samen met 12 man een uur lang onder water in de Theems. Wat denk je? Heb je dan een biertje verdiend? Nou, volgens Brouwerij 1573 wel. Brouwemeester Daan komt niet geheel toevallig ook uit Alkmaar, de geboorteplaats van Cornelis Drebbel. Zijn eerbetoon aan de uitvinder is een Amber Ale die smaakt naar tonen van karamel, biscuit en een milde hop bitterheid heeft. Het aroma doet denken aan citrus vruchten zoals grapefruit en tropisch fruit. Als hij nog geleefd had, had Drebbel het waarschijnlijk zelf verkocht in zijn Alehouse, dat hij aan het eind van zijn leven exploiteerde in Londen.

Eettip: Dankzij de geroosterde tonen, past dit bier uitstekend bij vlees van de BBQ (bijvoorbeeld een heerlijke entrecote of lamskoteletjes)

Brouwerij: Brouwerij Hoop
Stijl: IPA
Alcohol: 9%

Oudt Heyn en Syn Wyf

Dit bier is naast opdrinken, vooral ook bedoeld om daar zolang mogelijk mee te wachten. Bewaren dus. Want dan wordt ie nog beter! Volgens de brouwer is dit een rijp, vol, bitter maar bovenal ook zeer complex genietbier. Voor de echte liefhebber dus! De naam is afgeleid van de allereerste bouwaanvraag van Hendrick Pietersz. Beter bekend als Oudt-Heyn vroeg hij samen met zijn vrouw (Syn Wyf) als eerste toestemming om te bouwen op de Lagedijk. Deze ‘bouwaanvraag’ is dus de stichtingsdatum van Zaandijk, de plaats waar brouwerij Hoop gevestigd is.

Eettip: Wild of Kaasplank.

Brouwerij: Sierra Nevada
Stijl: IPA
Alcohol: 6,2%

Hop Hunter

Die geur! Die heerlijke geur! Ruik die hop, die heerlijke, heerlijke hop! Het bier heet niet voor niets Hop Hunter. Het is ook niet zo gek dat je de hop zo goed ruikt. Want dit bier is gemaakt met de Hop Torpedo. Een innovatie van Sierra Nevada waarbij via stoomdestillatie de hopgeur in de fermentatietank verspreid wordt. Hierdoor ervaar je de intense hoparoma zondat dat het bier extra bitter is geworden. Dry hopping 2.0 zeg maar.

Eettip: Indiase curry maar ook Mexicaans is heel goed met deze heerlijke IPA te combineren!

Brouwerij: Corsendonk
Stijl: Double Dark
Alcohol: 8,3%

Dark Dubbel 9

Dit is een heel lekker, levendig & parelend bier. De Corsendonk Dark Dubbel 9 is een zacht, donker en redelijk volmondig bier van hoge (na)gisting op de fles. Geniet van de gekarameliseerde, moutige toets, zoethout, koffie en de behoorlijk romige afdronk. Mooie schuimkraag ook!

Eettip: Lekker bij Brie en/of gevogelte.

Brouwerij: Largum
Stijl: Bock
Alcohol: 8%

Guur

Guur is volgens de brouwers zelf uit een scala van smaken ontstaan. Vooral de subtiele toevoeging van eiken en koffie maakt dat dit bier een fantastisch aroma heeft. Verder ruik je de noten, licht vanille en de mout. Je papillen worden verwend met de lichte koffiesmaak en de duidelijke toon van eiken. En let vooral ook op door het mooie samenspel van de zoetige vanille smaak en de bitterheid van de hoppen.

Brouwerij: Kaf & Koren
Stijl: Stout
Alcohol: 8,5%

Nooit meer slapen

Van dit bier blijf je geheid nog een paar uurtjes wakker! Met deze bijzonder heerlijke Stout word je blij verrast door de heerlijke combinatie van de geroosterde donkere moutsoorten, de natuurlijke karamel, chocolade en uiteraard, het goddelijke koffiearoma. De koffie is verzorgd door de koffiebranders van Giraffe Coffee. Zij selecteerden een perfecte blend van hun Yirgacheffe en Kenia koffies. Proost!

Eettip: Vanille-ijs, brownie, marshmallows, chocolade.

Brouwerij: Brouwerij Klein Duimpje
Stijl: Blackberry Milkstout
Alcohol: 7%

Once You Go Black

Oe, ga even zitten voor deze. Want de Sweet Blackberry Milkstout doet zijn naam volledig eer aan. Lekker zoet, vol bramen en aangezoet met lactose om het bier lekker romig te maken. Per 15 hectoliter zit er 40 kilogram bramen in. Deze zijn door de klanten van Klein Duimpje zelf geplukt. Als je de Sweet Blackberry Milkstout opentrekt dan ruik je de donkere, geroosterde mout en de heerlijke geur van chocolade. Bij het proeven overheerst het donkere fruit en natuurlijk de handgeplukte bessen!

Brouwerij: brouwDOK
Stijl: Baltic Porter
Alcohol: 9%

Dokwerker

De Dokwerker is een baltic porter die opvalt. Mooi stoer bier met dito label. Bij het openen verwelkomen de heerlijke geuren van mokka, een licht aroma van meloen en tonen van vanille je als een oude vriend. Zodra je begint met drinken, proef je het zoet van de vanille en krijg je iets verderop mooie chocolade tonen mee. Het eind is helemaal lekker, wanneer je getrakteerd wordt op een heel mooi salmiak-bitter-zout. Dat maakt deze baltic porter tot zo’n fijn avontuurlijk bier dat ondanks de vele smaken supergoed in balans is.

Eettip: Best bij een brownie of een Super Stilton Blue (Engels blauwaderige schimmelkaas)

Brouwerij: Zeglis
Stijl: Smoked Beer
Alcohol: 6,5%

Zinder

Ah! Don’t you just love the smell of gerookte mout in the evening?! Ja? Dan zal je dit bier zeker waarderen. De geur alleen al is waanzinnig lekker. Goed gerookt en als je goed je neus erin duwt kun je zelfs the smell of bacon ontwaren! Heel ver weg waait je een milde fruitigheid toe, die nog iets verder zelfs aan banaan doet denken. Geniet van dit vol romige bier dat niet al te zwaar is en daarom ook nog eens lekker doordrinkbaar.

Eettip: Met kruidnagelkaas, lekker!

Dorst gekregen van al dat scrollen? Bestel dan snel een box met speciaalbier
Aldus de Beer