Marker Maagd

van Bierderij Waterland

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Witbier speciaalbier zoals Marker Maagd. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Bitterheid:

2 van 5

Fruitigheid:

van 5

Zoet:

1 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

2 van 5

Untappd
3.5
RateBeer
2.89
Onze klanten
3.5

De mening van de Beer

Goudgeel, lich ttroebel bier met een mooie witte schuimkraag. Verfijnde belletjes die helaas wel snel weer vedwijnen. Geur is wat zurig met citrus en koriander. Zit ook een lichte karamelgeur in. Smaak begint vo,l met een lichtzoettig beetje karamel. Daarna komt er koriander en citrus door. Afdronk is gistig met een klein zuurtje. Drink em lekker koud.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Een niet te al te intens gerecht. Denk aan een maaltijdsalade met mozzarella of een witte vis. Misschien ook nog iets uit de frituur, maar dan eerder iets als friet en kaassouffle.

Gebrouwen door Bierderij Waterland uit Volendam

Bierderij Waterland is in 2014 opgericht door Kristian Kieft en Frank Dutman. Het is ons antwoord op de toenemende vraag naar eerlijke, biologische streekproducten. Wij vonden de tijd rijp om de smaak van Waterland op de bierkaart te zetten. In eerste instantie voor Waterland en omgeving, en verder voor iedereen die een goed glas bier kan waarderen. We zijn gestart met het zelf op kleine schaal brouwen van bier. Al snel werden de plannen ambitieuzer. En dat heeft iets moois opgeleverd! Zeven waanzinnig heerlijke, biologische bieren die onze landelijke streek en karakteristieke dorpen vertegenwoordigen. De Monnicker Moker, een stoere tripel met een robuuste afdronk. De Broeker Blonde, een honinggeel blondbier om van te watertanden. De Marker Maagd, fris schuimend witbier om je dorst mee te lessen. De Boerenbok, donker, zacht en vol van smaak met een licht bittertje. Het Volendams Vaatje, Een heerlijk zomerse wheat ale, die zich uitstekend laat combineren met visgerechten. Kattekwaad, een amber ale met weelderige smaak door houttonen van wilgenbast. ​ Gouden Bocht, een Amsterdams goudblond bier van 9% met een weldadige bloemige smaak.

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
3.5
2.75 maartenweerenbeck
3.25 Schrikbeest
0.0 Wgroenewold
3.0 WouterEetDonuts
3.5 RemcoHB
3.75 jvanderhorn
3.5 Garoenne
3.5 Garoenne
3.25 Cristus
3.25 japieo