Elk antwoord was ooit een vraag

FAQ

Het maakt niet uit wat voor vraag je hebt, hier lees je de veelgegeven antwoorden. Wat je ook wilt weten. De Beer helpt je graag!

Veelgegeven antwoorden


Hier staan de veelgegeven antwoorden op vaak gestelde vragen.

Abonnement

Hoppa! Top dat je Beer in a Box overweegt! Jouw Beer in a Box is heel erg flexibel. Als je bestelt, dan kies je jouw unieke smaak en geef je het aantal flesjes door. Vervolgens word er elke twee maanden een nieuwe box gestuurd. Je abonnement kan elk moment worden gepauzeerd of opgezegd.

Je kunt een Beer in a Box bestellen door te klikken op 'bestellen'. Dan geef je aan wat je smaak is en hoeveel flesjes je wilt ontvangen. Daarna vul je je bezorgadres en betaalgegevens in en onze Beer doet de rest! Je pakket is dan snel onderweg en bier wordt dan jouw deel!

Doe maar inloggen. Als je niet weet wat je wachtwoord is, dan kun je wachtwoord vergeten gebruiken.

Jazeker! Een eenmalige Beer in a Box online bestellen doe je hier. Je kunt ook een abonnement nemen, de Box laten verzenden en je account gelijk daarna op pauze zetten.

Neen, non, no, njet! Onze bierservice is 100% flexibel. Je kan je bierabonnement activeren, pauzeren en stoppen wanneer je dat wil. Neem daarvoor contact op met de Beer!

Ah kak! Dat doet de Beer echt pijn! Huilend grijpt hij naar zn opzegformulier. Ow wacht, daar heeft hij een speciaal online formulier voor: online Beer in a Box opzeggen.

Jazeker, we sturen een bevestiging van je aanmelding naar het e-mailadres dat je ons opgegeven hebt.

Yes! Dat kan heel makkelijk. Dan reageer je gewoon op de aankondiging en roept SKIPPEN! Of via de app. Of via de fax.

Ja, de Beer stuurt minimaal 2 weken voordat hij de Box gaat verzenden een aankondiging om te checken of je hem wilt ontvangen en of ie nog naar het goede adres gaat.

Account

Het allergrootste voordeel is dat je alleen een account krijgt als je online bier bestelt. Dus hop, dat is de eerste klap! De tweede is dat je met je account inzage krijgt in alle boxen en bieren die je ooit hebt besteld. Evenals de recepten, de video’s van brouwers, de reviews van andere klanten en nog zoveel meer! Doe maar online je bier bestellen

Ja. Maar we mogen niet zeggen wie. Maar bekend joh, stukje A klasse van de buitencategorie. Geen voormalige winnaars van talentenshow. Echt big time! Daarnaast maakt het niet uit of je een BN-er bent, als je maar online bier bij de Beer bestelt

Geen probleem. Doet de Beer ook heel vaak (alhoewel hij wel fan is van 1password). Vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

De Beer heeft geen idee waarom je dat zou willen, maar je hebt vast een goede reden :) Je kunt in dit geval gewoon het beste contact opnemen met de Beer.

Zie voor alles wat we met je data doen onze Privacy Policy.

Bedrijf Beer in a Box

Ja! En de Beer is directeur!

Het KvK-nummer van de Beer: 63086476. Nu je zijn KvK weet is het misschien tijd om zaken te doen?

Zijn BTW-nummer is: NL855085976B01. Gaan we zaken doen?

Zijn magazijn / administratiehok bevindt zich op een fantastisch industrieterrein in Alkmaar: Kitmanstraat 12, 1812 PM. Kom je gezellig langs?

Bestellingen

Neen! Nog niet! Kan nog komen. Weten we niet. Heb je ideeën?

Jazeker, doe maar even inloggen.

Zeker, ga naar contact

Nee, want alhoewel je Box wel op basis van jouw unieke smaak is, kun je (nog) niet doorgeven welke bierstijlen je lekker vindt. Dat gaat echter wel komen als we het Smaakprofiel nog verder verfijnen.

Alhoewel je Box wel op basis van jouw unieke smaak is, kun jij niet zelf je Box samenstellen. Dat doet de Beer met alle liefde voor jou

Dat kan de dag na je bestellen tussen 9:00 uur en 17:00 uur. Iedere werkdag. Dus niet op zaterdag of zondag.

Betalingen

Als je een abonnement hebt afgesloten na januari 2018, dan word je abonnement automatisch afgeschreven. Klanten voor die periode worden nog overgeheveld naar automatische incasso.

Die kun je opvragen via contact

Hiervoor kun je het beste contact opnemen met de Beer.

Nadat jij je eerste Box hebt besteld, vindt de betaling direct plaats via de betalingsmethode die jij hebt gekozen. De betalingen voor de volgende Boxen verlopen automatisch, en worden afgeschreven rond dezelfde periode dat je de Box ontvangt.

Ja, de Beer rekent €3,45 bezorgkosten. Bij een doorlopend abonnement zelfs geen bezorgkosten, die neemt de Beer dan graag op zich!

Kijk hier voor de producten en prijzen van de Beer.

Bezorging

Ja, dat kan zeker. Je hebt een verschil tussen het factuur en verzendadres. Dit kun je tijdens het online bestellen van je bier doorgeven. Mocht dat niet goed gegaan zijn, dan kun je het beste even contact opnemen. Dit kun je het beste doorgeven via contact.

Bent u niet thuis als PostNL uw pakket komt bezorgen? Of heeft u de bezorger gemist? Dan probeert de bezorger uw pakket af te geven bij de buren (alleen met toestemming van de afzender). Lukt dit niet, dan laat de bezorger een kaartje met een ‘niet-thuiscode’ bij u achter. Met deze code kunt u een nieuw bezorgmoment kiezen. Dit kan tot 22.00 uur. Als u niets doet, komt PostNL op de volgende bezorgdag (maandag t/m zaterdag) nog een keer bij u langs.

Dat maakt op zich geen moer uit gromt de Beer, want "mijn Box" gaat toch niet door die gleuf. Er wordt dus altijd aangebeld en je leeftijd wordt waar mogelijk gecheckt!

Elke werkdag, dus niet in het weekend en op feestdagen! Voor 23.59 uur bestellen is de volgende dag verzenden.

Vandaag bestellen is morgen verzenden is overmorgen op de mat. Tenzij je voor 12 uur bestelt, dan gaat ie dezelfde nog op de post en is ie er morgen (behalve op zaterdag en zondag)

Bieren

De Beer selecteert bieren die nog niet eerder in je Box hebben gezeten. Van brouwers die aanstormend zijn en nog niet makkelijk verkrijgbaar bij de slijter en of de supermarkt. Daarnaast moet het bier ons 10 koppig Smaakpanel met vlag en wimpel gepasseerd zijn. Zij beoordelen niet alleen op smaak, maar met name ook op kwaliteit. Et voila, dat zijn de belangrijkste criteria voor een bier om opgenomen te worden in de Beer in a Box. Ben je brouwer en wil je je bier aanmelden? Lees alles over samenwerken met de Beer!

Ha! Deze is spannend. Je weet namelijk niet precies wat je toegestuurd gaat krijgen. Moet je tegen kunnen! De enige garantie die je hebt, is dat het past binnen je smaak. Leuk he?! Ja, vindt de Beer ook! Wil je de bieren zien die we in het verleden verstuurd hebben? Dan moet je dus klikken op die link. Hier kun je je bier online bestellen.

Ow nee. Neem contact op met de Beer! Dan zet hij zijn medewerkers direct aan het werk!

Dat hangt van het bier af. Bij het inkopen let de Beer altijd op de houdbaarheidsdatum. Hij wil zo vers mogelijk, zodat jij het lekkerste bier drinkt. Tenzij het rijpen juist het bier ten goede komt. Dan is de (verplichte) houdbaarheidsdatum arbitrair.

Een bierpakket bij de Beer zit vol met de beste en nieuwste bieren van bekende en onbekende brouwerijen. Je kan kiezen tussen de hoeveelheid 6 unieke bieren, 6 x 2 bieren of 12 unieke bieren. Vervolgens kies je een smaakprofiel wat het best bij jou past, je kan kiezen tussen Licht & Subtiel, Intens & Complex en Van Alles Wat. Heb je jou keuze gemaakt? Dan gaat de Beer aan de slag en maakt een bierpakket geheel volgens jou wensen.

Als je op werkdagen een bierpakket besteld van de Beer en het voor 15:00 is dan gaat het bierpakket nog dezelfde dag de deur uit. Dan ligt het helemaal in de handen van onze bezorg vrienden. Nog even terugkomend op jou vraag: 1 a 2 dagen na bestelling is jouw bierpakket binnen.

Yes, jazeker. Van die vraag wordt de Beer erg blij. Natuurlijk doen wij aan een abonnement, heel erg flexibel, bier wanneer jij wilt. Meer info op de abonnement pagina.

De Beer heeft hier een linkje waar jij jou eigen bierpakket kan bestellen. Makkelijk he? Wil je het toch zelf vinden kan je op bier en pakketten klikken. Kom je er ook :) Bierpakket bestellen kan hier klik

Dat kan zeker weten. Gegarandeerd dat dit het leukste cadeau is om te geven. Ook hier vind je een link om te bestellen. Vergeet er geen persoonlijke boodschap bij te doen. Is leuk. Bierpakket bestellen voor iemand anders

Cadeau

Geen paniek! Komt goed. Zodra de giftcard live staat kun je direct mailen naar hello@beerinabox.nl. Dan gaan we er direct mee aan de slag.

Vandaag bestellen is morgen verzenden. Dus voor 23.59 uur bestellen, dan weet je dat ie de volgende dag op de post gaat. Tenminste, als het een werkdag is. Dus niet in het weekend ende of op feestdagen!

Geen paniek! Komt goed. Zodra de giftcard live staat, kun je hier lezen hoe je de giftcard kan samensmelten met je account.

Jazeker. Als eenmalig, flexibel abonnement, met of zonder looptijd. Alles kan bij de Beer. Online je cadeau bestellen doe je hier.

Zodra de giftcard live staat, kun je hier lezen hoe je hem moet verzilveren.

Crowdfunding

In 2019 hebben we €1800 geïnvesteerd in software. Bij voldoende funding zijn we van plan dit op te schroeven als onderdeel van verdere investeringen in de groei, bijvoorbeeld in data-analyse of apps om daarmee verdere groei te realiseren.

In 2019 hebben we na de initiële groeifase het model verder aangescherpt en ons voorbereid op de volgende groeifase. Hierdoor waren we operationeel voorbereid om de groei aan te kunnen die we in de eerste maanden al grotendeels hebben kunnen realiseren. Omdat we pas op de plaats hebben gezet, laten de cijfers over 2019 een beperkte omzetgroei zien ten opzichte van 2018. Daarbij hebben we op de kosten gelet (onder andere lagere marketing kosten) en ervoor gezorgd dat ten opzichte van 2018 het verlies sterk hebben beperkt.

De huidige groeiprognose gaat ervan uit dat we in 2023 minder aan marketing zullen gaan besteden terwijl we onze leden aantallen op peil houden. Op dat moment zouden we ook dividend kunnen gaan uitkeren. Het kan echter ook zijn dat we ons gaan richten op andere geografische markten en/of verdienmodellen. We gaan er in elk geval niet vanuit dat we in Nederland oneindig zullen blijven groeien. Het kan ook zijn dat we tegen die tijd aantrekkelijk zijn voor mogelijke strategische kopers waardoor onze aandeelhouders (ook de nieuwe) een aantrekkelijk rendement kunnen bieden door verkoop. Voorlopig zullen we ons gaan richten op het realiseren van onze ambities zoals weergegeven in het business plan.

Certificaten kunnen in beginsel 1 keer per jaar worden verhandeld. Wij zullen een indicatieve waardering berekenen op basis van onze performance in de voorafgaande 12 maanden en die als richtlijn delen met de houders van de certificaten. Dan zullen we vervolgens onder de houders de interesse peilen voor mogelijke koop dan wel verkoop van de certificaten. Vraag en aanbod (aantal en geïndiceerde prijs) zullen we dan zoveel mogelijk bij elkaar brengen door middel van een (discrete) informele veiling. Mogelijk dat we dit bij succes vaker zullen organiseren (bijvoorbeeld 2 keer per jaar).

In eerste instantie richten wij ons op Nederland. Maar op termijn willen we naar het buitenland, met name België (waar we al actief zijn), Scandinavië en Duitsland zijn voor ons interessant. Dit zit nog niet in het business plan en we houden onze certificaat-houders van onze plannen op de hoogte tijdens de jaarlijkse certificaat houders bijeenkomst.

Wij hebben geen accountants verklaring op het prospectus gevraagd. Onze goedgekeurde jaarrekening 2018 zijn ter inzage beschikbaar. Neem hiervoor contact met ons op.

Nee, dat is niet nodig. De inschrijving wordt geregeld door CrowdAboutNow en de administratie van je certificaat wordt bijgehouden door een STAK (stichting administratiekantoor). Beleggen is risicovol en in het algemeen is het raadzaam om je beleggingen te spreiden.

Wij hebben geen accountants verklaring op het prospectus gevraagd. Onze goedgekeurde jaarrekening 2018 [en concept 2019] zijn ter inzage beschikbaar. De waardering is tot stand gekomen op basis van de eerdere investeringsrondes, vergelijkbare transacties en onze beste inschattingen ten aanzien van de waarde potentie in de toekomst die gerealiseerd kan worden als wij onze doelstellingen halen. Beleggen in aandelen is risicovol en wij zijn ons ervan bewust dat de waarde van een aandeel kan fluctueren. Het enige dat wij kunnen doen is ons stinkende best om onze doelstellingen te halen.

De waardering is tot stand gekomen op basis van de eerdere investeringsrondes, vergelijkbare transacties en onze beste inschattingen ten aanzien van de waarde potentie in de toekomst die gerealiseerd kan worden als wij onze doelstellingen halen. Als houder van het certificaat ben je mede-eigenaar van Beer in a Box. Dat betekent dat je gerechtigd bent op winstdeelneming, bijvoorbeeld als er dividenden worden uitgekeerd of bij een eventuele toekomstige verkoop van de onderneming. Als aandeelhouder heb je na de investering geen verplichtingen, maar we zien je graag op de bijeenkomsten.

Je krijgt bij inschrijving gegarandeerde toewijzing van het aantal aandelen dat je wilt investeren (‘first come, first serve’)

Dat klopt. Of wij dividend zullen gaan uitkeren is niet zeker, in eerste instantie willen we alle cash terug investeren in het bedrijf. Op termijn zouden we dividend kunnen gaan uitkeren en de ‘pay-out’ is dan afhankelijk van de netto winst die wij dan genereren. Het kan ook zijn dat de onderneming in de toekomst ooit verkocht gaat worden. In dat geval zou je je eigen rendement berekening kunnen maken (stel dat wij onze omzet-doelstelling van €14 miljoen halen en een koper bereid zou zijn om X keer de omzet te betalen…). Wij doen echter geen uitspraak over toekomstige waardering, alleen over de financiële doelstellingen die wij willen behalen.

Wat voor ons business model erg belangrijk is, is dat we een kritische grens bereiken voor het aantal leden en het aantal losse dozen dat wij verkopen (van waaruit een verdere aanwas van leden komt). Wij hebben dat zelf berekend op een aantal van 5000. Bij ons huidige verdienmodel komen wij dan op dergelijke groeicijfers.

Winstoogmerk mag wat ons betreft. Een investering is niet zonder risico, er is geen garantie dat wij onze doelstellingen gaan halen. Maar als we die halen, is dat ook zeker dankzij deze kapitaalronde. Wij willen de investeerders die het mede mogelijk maken mee laten delen in de winst, vandaar ook de keuze voor aandelen (in plaats van een lening).

Wat voor ons business model erg belangrijk is, is dat we een kritische grens bereiken voor het aantal leden en het aantal losse dozen dat wij verkopen (van waaruit een verdere aanwas van leden komt). Wij hebben dat zelf berekend op een aantal van 5000. Bij ons huidige verdienmodel komen wij dan op dergelijke groeicijfers. Op basis van ons groeimodel gecombineerd met marketing bestedingen verwachten we in 2022 op dat aantal leden uit te komen. Hier speelt ook mee dat we de operatie mee moeten laten groeien om te kunnen leveren wat we beloven. Als we harder kunnen groeien dan wat we nu voorzien zullen we dat niet nalaten.

Onze focus gaat voor nu naar speciaalbier en bierpakketten. Dat sluit het beste aan bij ons aanbod richting de consument en dat zien we ook terug in de conversiecijfers.

Beer in a Box levert de technische infrastructuur aan brouwers om via hun eigen site te kunnen verkopen. De Bol.com voor brouwers eigenlijk. Daarnaast zetten we deze pakketten ook op de website(s) van Beer in a Box. In de shop kan je deze brouwers vinden.

Deze optie hebben we al. Staat nog een beetje op de achtergrond omdat we er mee aan het testen zijn. Kijk maar op https://www.beerinabox.nl/bier/match

We hebben een minimale operatie nodig om de bestellingen te kunnen ‘handlen’ waardoor wij een vaste kostenbasis hebben. Initieel (in de eerste jaren) zullen we ook personeel moeten gaan aantrekken. Voorbij een bepaald punt groeien de vaste kosten minder hard door operationele schaalvoordelen. De verzendkosten zijn nu bijvoorbeeld nog relatief hoog. Wij hebben dat omslagpunt berekend op 70k omzet.

We hebben nu ruim 1000 leden en zien dat aantal sterk toenemen.

De terugkerende klanten / leden ligt nu op ongeveer 20% van onze base. Leden blijven gemiddeld 2 ½ jaar lid.

Doordat de prijs per aandeel gelijk is, moeten we meer aandelen gaan uitgeven bij meer vraag terwijl de waardering niet veranderd.

De mate van winstgevendheid. Dus voorbij het omslagpunt, waarbij de vaste kosten in verhouding tot de omzet dalen, genereren we meer winst. In eerste instantie willen we de winst herinvesteren in verdere groei. Als die mogelijkheden beperkter worden, of minder aantrekkelijk ten opzichte van de alternatieven of als wij goedkope financiering kunnen aantrekken, dan zullen we tot winstuitkering overgaan.

Certificaten kunnen in beginsel 1 keer per jaar worden verhandeld. Wij zullen een indicatieve waardering berekenen op basis van onze performance in de voorafgaande 12 maanden en die als richtlijn delen met de houders van de certificaten. Dan zullen we vervolgens onder de houders de interesse peilen voor mogelijke koop dan wel verkoop van de certificaten. Vraag en aanbod (aantal en geïndiceerde prijs) zullen we dan zoveel mogelijk bij elkaar brengen door middel van een (discrete) informele veiling. Mogelijk dat we dit bij succes vaker zullen organiseren (bijvoorbeeld 2 keer per jaar).

Evenementen / proeverijen

Ja, alle informatie over de supergave evenementen van de Beer vind je hier! Want bier zonder Beer is geen feest!

Milieu, dieren en welzijn

Joh, wat dacht je? De Beer komt uit een bos. Dat moet wel bewaard blijven! Onze Boxen zijn gemaakt van FSC karton en dragen het Resy recyclekeurmerk.

Neen, neen ende neen! Dat zou onze Beer niet toestaan!

Overig

Neen. Dit is een onderneming van drie compagnons die de bierwereld willen veranderen. Nieuwsgierig wie er achter de Beer zitten? Kijk snel op Over Beer in a Box

Simpel, je gaat naar contact en daar gaat een wereld voor je open, qua contactmogelijkheden dan!

De Beercode is een persoonlijke code die gekoppeld is aan je account en waarmee je jezelf en een ander leuke kortingen op Beer in a Box geeft. Iedere klant heeft een unieke Beercode. Je Beercode mag je doorgeven aan zoveel mogelijk mensen. Op je Facebook wall, via email, Whatsapp of sms. Het maakt niet uit. Zodra een nieuwe klant zich met jouw code aanmeldt registreren we dat en krijgt zowel je vriend als jij 20% korting. Hoe meer klanten zich aanmelden, hoe hoger jouw korting op de volgende Box wordt. Zo simpel is het. Lees hier meer over de Beercode.

De Beer mikt op de 33 cl, soms iets kleiner, heel soms iets groter. Maar gemiddeld rond die inhoud.

- Wat zijn de 10 belangrijkste redenen om voor Beer in a Box te kiezen? - Speciaalbier van topkwaliteit - Getest en beoordeeld door professioneel Smaakpanel - Op basis van jouw smaak - Van brouwers die niet of nauwelijks bij de slijter of supermarkt te vinden zijn. - Omschrijving en informatie over bier en brouwer - Elke maand gratis thuisbezorgd - Per dag opzegbaar - Verkrijgbaar per 6 of 12 flesjes - Ideaal als cadeau - Ook los verkrijgbaar

Smaakprofiel

Jazeker. Je smaak evolueert continu. En daarmee zal ook de inhoud van je Box moeten veranderen. Wat vaak helpt is om dan de Smaaktest voor Klanten te doen. Of je geeft het door aan hello@beerinabox.nl. Het is dan handig dat je omschrijft waarom je denkt dat je Smaakprofiel aangepast moet worden.

Dat kan. Je hoeft niet perse een Smaaktest te doen om een abonnement te hebben. In dat geval krijg je de Alles Mag Er In Box! Bestel hem hier!

Smaaktest

De Smaaktest is bedoeld om te leren wat jij lekker vindt. Zodat de Beer je speciaalbieren op smaak kan leveren. Doe maar de Smaaktest. De Beer adviseert aan de hand van die Smaaktest een type abonnement. Dit advies is uiteraard niet bindend. Moet je lekker zelf weten. Maar de ervaring leert dat de Beer er vaak niet ver vanaf zit. Bekijk de smaaktest op de bestelpagina.

Zijn hier ook eitjes te vinden?

Yes.
Beer in a Box is bekend van
Beer in a Box bij Sprout
Beer in a Box bij de Telegraaf
Beer in a Box bij Emerce
Beer in a Box bij de Metro
Beer in a Box bij Business Insider
Speciaal bierpakket bestellen van Beer in a Box

Dat moet ik proberen!

Ja, genoeg is genoeg. Ik wil zo'n Beer in a Box vol speciaalbier. Voor mezelf of als cadeau. Stop met praten, laat me kopen. Pak mijn geld!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Waarom kopen bij Beer in a Box?

  • Bijzonder bier, niet overal verkrijgbaar
  • De Box wordt automatisch gevuld op basis van smaak
  • Direct van de brouwer vandaan
  • Meer genieten, minder zuipen
  • Snelle levering

Je bent in goed gezelschap

Wat onze klanten zeggen

Wij hebben hele blije klanten! Overal. Maar met name hier op het internet. Inclusief lovende kritieken uit alle windhoeken!

Review klantwaardering Beer in a Box op Facebook
Review klantwaardering Beer in a Box op Trustpilot
Review klantwaardering Beer in a Box via eigen klantonderzoek

Lees leuke ervaringen en reviews

Geen box ontvangen? Trek in bier?

Doe maar hier klikken dan regelen we er één speciaal voor jou.