Maredsous Tripel

Maredsous

Bitterheid: 2

Fruitigheid: 3

Zoet:

Zuur:

Intensiteit: 3

Untappd
3.8
RateBeer
95.0
Onze klanten
4.5

Maredsous Tripel
Deze fantastische geelkoperen tripel heeft een prachtige witte schuimkraag en is licht troebel omdat het hergist op fles. Je ruikt al snel zoetigheid die doet denken aan ananas. Verder wordt de zoetheid gevormd door de sinaasappel welke die rustig aan meer op de voorgrond komt. Verderop herken je iets van noten in de geur. Qua smaak is de Maredsous best wel complex bij de eerste slok maar wordt daarna stilaan toegankelijker en zachter en merk je bijna niets van het wat hogere alcoholpercentage. De afdronk lijkt iets van grapefruit weg te hebben. Naarmate je de Maredsous Tripel langer drink, vloeit deze langzaam weg.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Lekker bij goed gekruide aardappelen en een klassieke schnitzel!

Gebrouwen door Maredsous uit

Maredsous bier wordt gebrouwen in Brouwerij Duvel Moortgat, te Breendonk. Dit bier draagt het label Erkend Belgisch Abdijbier sinds 1999. Het recept van het eerste abdijbier Maredsous 6 wordt in 1949 door pater Attout samen met brouwerij du Faleau in Châtelineau uitgewerkt, een amberkleurig bier van 6%. Het gedeponeerde merk en recept zijn eigendom van de abdij. Brouwerij du Faleau sluit in 1960 de deuren en wordt overgenomen door brouwerij Caulier, die op haar beurt opgaat in Brasserie de Ghlin. De kwaliteit van het bier laat te wensen over en men gaat op zoek naar een andere brouwer. Vanaf 1964 worden de abdijbieren gebrouwen bij brouwerij Duvel Moortgat, die de oorspronkelijke recepten verbeterde.

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Kwaliteit Smaak Totaal Omschrijving
5.0 4.0 4.5