Urthel Saisonniere van Microbrouwerij UrthelUrthel Saisonniere van Microbrouwerij Urthel

Donkerblond bier met volle witte schuimkraag, hoog in koolzuur! Aroma's van rozen en koriander. De smaak heeft een licht pepertje en de koriander komt duidelijk terug, vrij droog met een kleine zoete toets. Drinkt makkelijk weg.

Dit bier is niet (meer) los verkrijgbaar. Probeer één van de andere bieren of boxen.

Bitterheid: 2

Fruitigheid: 4

Zoet: 4

Zuur: 2

Intensiteit: 6

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Fruitsalade, vette vis, barbecue.

Microbrouwerij Urthel uit Ruiselede

Ruiselede België logo van Microbrouwerij Urthel uit Ruiselede

Een van de meest creatieve brouwers van dit moment is een vrouw, Hildegard van Ostaden. Als brouwer van Urthel uit het West-Vlaamse Ruiselede bedacht zij de reeks Urthelbieren die geheel volgens de authentiek Vlaamse brouwerskunst met ge... Bekijk de brouwerij


Meer over de stijl: Saison - farmhouse

Een lichtgekleurd en droog Belgisch bier. Het bier is verfrissend, redelijk bitter, niet te hoog in alcohol en heeft flink wat koolzuur. De gebruikte gist is fruitig/kruidig, en om dit te complementeren worden vaak aanvullende kruiden gebruikt.

Urthel Saisonniere valt in de smaakgroep Fris & Fruitig

“Het zonnetje in huis, al zeg ik het zelf. Of in het glas. Hetgeen je naar verlangt op een warme zo- merdag, dat ben ik. Een strak Witbier, een romige Weizen, een droge Saison maar ook een subtiele New England IPA past binnen mijn palet. Wat voor weer wordt het eigenlijk vandaag?” gezien als walhalla voor bierliefhebbers.

Lees meer over Fris & Fruitig

Hét relatiegeschenk van de Beer

De Beer ontzorgt je volledig. Het enig wat jij hoeft te doen is aangeven welk pakket je wilt geven en hoeveel. Jij strijkt met de eer terwijl de Beer het werk doet. Is niet erg. Daar doet hij het voor.