Wieze Tripel van WiezeWieze Tripel van Wieze

Growl yeah! Dit is een toppertje hoor! Een echte awarding winning tripel, want in 2016 won dit heerlijke bier Goud voor de beste Tripel op de International Beer Challenge. Dit is dan ook een Belgisch bier zoals je je Belgisch bier voorstelt. Hoge gisting, hergist op fles, subtiel kruidige smaak, complex hop-aroma en een licht bittere afdronk. Pak deze op een speciale avond, of wanneer je er trek in hebt! :)

Bitterheid: 0

Fruitigheid: 0

Zoet: 0

Zuur: 0

Intensiteit: 0

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Een tripel is ideaal. Want bij heel veel te combineren. Deze doet het heerlijk bij een gekruide visschotel. Maar vlak de steak niet uit, want die combineert ook heerlijk met de Wieze.

Wieze uit Bavikhove

Bavikhove BE logo van Wieze uit Bavikhove

Na vele omzwervingen wordt Wieze bier sinds 2013 gebrouwen door Wieze Beer Belgium. Het merk Wieze bier werd voorheen gebrouwen door brouwerij van Roy, was korte tijd in handen van brouwerij Haacht en is dus sinds 17 oktober 2013 in hand... Bekijk de brouwerij


Andere bieren van Wieze

Bier Stijl
Wieze Tripel Zoet Bruin Dubbel
Wieze Salvator Belgische Brown Ale
Wieze Royal Blond Blond
Wieze Royal Blond
Wieze Christmas Triple Hop Winterbier
Wieze Tripel
Pils Pils

Meer over de stijl: Tripel

Een bovengistend complex blond Belgisch biertype, zoet met een klein bittertje. De smaak is een samenspel van kruidige, fruitige en alcoholische smaken, ondersteund door een zachte moutigheid.

Wieze Tripel valt in de smaakgroep Blond & Krachtig

“Mijn naam zegt eigenlijk alles. Ik ben Blond, altijd al geweest weet je. Soms een beetje Blond, af en toe zwaar Blond, een enkele keer zelfs Donkerblond en Tripel niet te vergeten. En krachtig, tja wat zal ik zeggen. Probeer dit gespierde berenlijf maar eens te verhullen. Hoeveel burpees doe jij eigenlijk in een minuut?”

Lees meer over Blond & Krachtig

De Beer introduceert vol trots zijn Adventskalender 2021

Bestel de Adventskalender hier

Lees alles over de Bier Adventskalender

Pak hem voor de vogel Beer is gevlogen!

De enige echte Bier Adventskalender 2021