Maredsous bier wordt gebrouwen in Brouwerij Duvel Moortgat, te Breendonk. Dit bier draagt het label Erkend Belgisch Abdijbier sinds 1999. Het recept van het eerste abdijbier Maredsous 6 wordt in 1949 door pater Attout samen met brouwerij du Faleau in Châtelineau uitgewerkt, een amberkleurig bier van 6%. Het gedeponeerde merk en recept zijn eigendom van de abdij. Brouwerij du Faleau sluit in 1960 de deuren en wordt overgenomen door brouwerij Caulier, die op haar beurt opgaat in Brasserie de Ghlin. De kwaliteit van het bier laat te wensen over en men gaat op zoek naar een andere brouwer. Vanaf 1964 worden de abdijbieren gebrouwen bij brouwerij Duvel Moortgat, die de oorspronkelijke recepten verbeterde.
Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Maredsous in een box gestopt.
De Beer is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Dit zijn allerhande stroopwafels voor het beheer van web statistieken en social media.
Ook surfgedrag en voorkeuren zodat hij relevante aanbiedingen kan doen. Klik hier voor meer informatie over cookies.
Door op onderstaande (of bovenstaande) knop te drukken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord gaat met het plaatsen van cookies.
Geen 18 geen druppel
De Beer verkoopt geen alcohol aan personen (of dieren) onder de 18 jaar.