El Dorado

van Brouwerij Pronck

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander IPA speciaalbier zoals El Dorado. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Bitterheid:

van 5

Fruitigheid:

van 5

Zoet:

van 5

Zuur:

van 5

Intensiteit:

van 5

Untappd
3.52
RateBeer
3.18
Onze klanten
4.0

De mening van de Beer

Pronck heeft drie verschillende IPA’s en de Beer heeft ze alle drie geproeft. En deze El Dorado is volgens hem de allerlekkerste! Dit bier is gekoudhopt, wat hetzelfde is als drooghoppen (dry hopping). De bedoeling van drooghoppen is het verkrijgen van meer hopgeur in je bier. Drooghoppen verhoogt de bitterheid van je bier niet, wellicht wel je perceptie van bitterheid. In dit bier is de exotische Amerikaanse El Dorado gebruikt! Door de combinatie met de El Dorado-bloemen krijgt het bier een zwoel en zoet aroma van gele steenvruchten, ananas, abrikozen en mango. Heerlijk!

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Eettip? Niks lekkerders dan bij een gebakken vis. Sliptong het liefst.

Gebrouwen door Brouwerij Pronck uit Leiden

Brouwerij Pronck is volgens eigen zeggen één van de nieuwste en kleinste brouwerijen van Nederland met eigen ketels. Na enkele jaren hobbybrouwen, besloten vier vrienden uit Leiden in november 2014 de sprong te wagen en een eigen brouwerij te starten. In ketels van Italiaanse makelij wordt 150 liter bier per keer gebrouwen vlakbij het centraal station in Leiden.

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.5
3.5 pvtsant
4.25 Jorik_tm11
3.0 dannypape1
3.5 Pascal1891
3.25 boeskool
3.5 Edith_Le
4.0 mbokman
3.5 RemcoHB
3.25 rallemek