Heusden

Brouwerij Heusden

Logo van Brouwerij Heusden gevestigd in Heusden uit Nederland

http://www.kareltje.info/brouwerij

Over Brouwerij Heusden

<p>De brouwerij en het brouwcafé vinden zijn oorsprong in 2001. Aan de historische binnenhaven van het oude vestingstadje Heusden begonnen Annet en Theo van Loon een mini bierbrouwerij met een oppervlakte van slechts 5 driekwart vierkante meter.<br><br>Vier ambachtelijke bieren werden er gebrouwen onder de merknaam Kareltje, de kleine trouwe viervoeter van de baasjes werd de naamgever en het beeldmerk. In de woning werd een proeflokaal ingericht van slechts dertien vierkante meter en was uitsluitend op zondagen te bezoeken. Het proeflokaal werd al snel bekend als het kleinste cafeetje van Nederland. Behalve de eigen bieren kon men ook genieten van een aantal huisgemaakte likeuren met opmerkelijke namen, zoals o a Lekker Ding, Koud Kunstje, Bonkie Bonkie en Zoute Zoen.<br>In 2007 is een nieuwe en ruimere locatie betrokken aan het Burchtplein waar de gast kan genieten van een ruim aanbod van heerlijke eigen gemaakte en gebrouwen producten, aangevuld met een ruime keuze aan dranken en spijzen. De brouwerij met een capaciteit van 350 liter per week werd na acht maanden opgeofferd voor een gezellig rookcafé. In mei 2009 werd het naastgelegen café in den Burcht bijgekocht en omgetoverd tot Bourgondisch restaurant met de naam Stadsherberg Kareltje. Op de eerste verdieping vindt u nu de brouweri<br>Kareltje, het hondje kreeg in de zomer van 2009 een maatje bij: van het zelfde merk maar dan met een bruin snoetje. Deze luisterde&nbsp;naar de naam Kareltje-2. Oktober 2014 heeft een nieuw Cavaliertje zijn opwachting gemaakt (Kareltje-3) omdat nr 1 inmiddels op een gezegende leeftijd was overleden. Helaas is Kareltje 2 ons begin 2016 veel te vroeg ontvallen,&nbsp;waardoor Kareltje-3 nu&nbsp;het Kareltje des huizes is.</p>

Het bier van Brouwerij Heusden in a Box

Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Brouwerij Heusden in een box gestopt.

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef het beste speciaalbier van brouwerijen zoals Brouwerij Heusden. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Stukje Craft Beer Discovery!

Alle bieren van Brouwerij Heusden

Mits de Beer ze kent.

Bier Stijl Alcohol IBU (bitterheid)