Waalbandijk

Katjelam Brewing Company

Logo van Katjelam Brewing Company gevestigd in Waalbandijk uit Nederland

http://www.katjelam.org

Over Katjelam Brewing Company

De Katjelam Brewing Company is gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw De Smeltkroes op het Honigcomplex waar ook brouwerij Oersoep is gevestigd. De brouwerij brouwt in de oude installatie van Oersoep. Katjelam bestaat uit de jonge bierbrouwers: Gerritsen en Terpstra. Experimenteren De ambities van de heren waren al snel groter dan die van de commissie. Ze kwamen in contact met andere brouwerijen, ontdekten steeds meer bierstijlen en richtten in 2014 Katjelam op. Eerst brouwden ze nog vanuit huis, maar sinds vorig jaar hebben ze hun eigen brouwerij. Katjelam brouwt vooral droge, complexe bieren met een vrij laag alcoholpercentage. Ze doen aan gemengde gisting, wat inhoudt dat ze minstens twee gisten toevoegen. Elke week brouwen ze een ander biertje, waarmee ze graag experimenteren met smaken. Internationaal met Katje Lam Gerritsen is gestopt met zijn studie en vier dagen per week te vinden in de brouwerij. Terpstra is bijna afgestudeerd en gaat zich daarna ook volledig richten op het bier. Tijdens een interview werd er verteld door hen dat ze zich internationaal willen profileren en langzaam willen groeien.

Het bier van Katjelam Brewing Company in a Box

Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Katjelam Brewing Company in een box gestopt.

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef het beste speciaalbier van brouwerijen zoals Katjelam Brewing Company. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Stukje Craft Beer Discovery!

Alle bieren van Katjelam Brewing Company

Mits de Beer ze kent.

Bier Stijl Alcohol IBU (bitterheid)