Rotterdam

Vet & Lazy Brouwerij

Bestel bier van Vet & Lazy

Over Vet & Lazy Brouwerij

“Laat mij asjeblieft elke dag naar Alkmaar rijden mensen!”

Nu geen verzendkosten op al onze bieren vanaf 12 stuks! Gebruik de kortingscode: VETLAZY

De zomer van 2015 heeft heel wat warme dagen. In de bouwvallige catacomben van het Rotterdamse Tropicana krijgen Okke en Ruben er opeens dorst van. “Trek in bier!”, roept een van de twee. Wie dat precies is: dat is op dit moment moeilijk te achterhalen, maar dat geeft niet. Feit is dat er een 30 liter weckpan het stopcontact ingaat en ze zo’n anderhalve maand later een heerlijk licht kleurig tarwebiertje klaar hebben (9,5%). Vanaf oktober 2018 voert Vet & Lazy 5 vaste bieren die altijd op voorraad zijn. En er komt meer aan, zoals circulaire bieren, lichte fruitige bieren met 2-5 % alcohol en lagering op houten vaten.

JE MOEDER

“Je Moeder smaakt naar bloemetjes!”

… De een na de ander die aan haar zit, roept het. Bij Vet&Lazy horen we het bijna dagelijks. We weten wel hoe dat komt hoor: het zijn de bloemige aroma’s van de vlierbloesem en de zoetzure smaak van hibiscus. Met Je Moeder hebben we een klassiek kruidige blonde tripel neergezet, met een zachte licht zoete afdronk. Hmm… Bekijk haar maar even goed. En als je een nipje van haar neemt, voel je al snel het diepe, hartstochtelijke verlangen opborrelen. “Barman! Ik wil Je Moeder!” Het is eruit voor je het doorhebt. En gelukkig maar. Succes hè… En geniet ervan.

Bestel er 6 of 12 Of pak de Mixed Box

FLUFFY

“Ik wist niet dat er zulke lekkere konijntjes uit India kwamen!”

… De nieuwe toevoeging in ons assortiment leidt constant tot verwarring. Gek. Het idee was alleen maar een gemakkelijk doordrinkbare India Pale Ale te maken met een groen hoppig staartje. Heeft weinig met knaagdieren te maken, toch? Ja, we hebben wat Magnum, Bravo en Bavaria Mandarina hop gebruikt voor het aroma. En okee: er zit een royale hoeveelheid Roggemout in met en klein beetje black malt. Ook is er kruidigheid, pit en een moutig karakter. Maar toch: “FLUFFY is konijnenbier”… Hoezo?! Er zijn zelfs mensen die konijnenhokken bouwen en die vol zetten met deze IPA! Schiet ons maar lek…

Bestel er 6 of 12 Of pak de Mixed Box

DUBBEL WIT ZOMERFIT

… Een jongedame riep het ooit toen ze Dubbel Wit Zomerfit in de mond nam. Twee keer wit was ze niet, maar dat ‘Dubbel’ slaat ook helemaal niet op de kleur van het bier. Het betekent dat dubbel zo lekker is dan een hele hoop andere dingen. Proef de schillen van allemaal citrusvruchten maar eens, en de szechuanpeper, kardemom en koriander. Al snel denk je hardop en letterlijk het volgende: “Dit smaakt als een weelderig boeket van bloemen en fruiten!” Tijd voor zon en terras en dit bier. En tijd voor venijn, want dat hem zit in de staart: 7% om best precies te zijn

Bestel er 6 of 12 Of pak de Mixed Box

BEAN ME UP SCOTTY

Ben jij ook zo’n ongelooflijk fanatieke StarsTrack-fan? Leuk! Wij ook niet… Kom op! Waarom zou je naar science fiction-films kijken als je ook gewoon met koffie bezig kunt zijn? Of met bier? Of met de best mogelijke combinatie van de twee? Yep. Wij van Vet & Lazy Enterprise en onze lieve, schattige vrienden bij Heilige Boontjes in Rotterdam hebben samen iets lekker gemaakt. En iets stouts, hihi! Maar pas op: dit is er eentje die je vooral niet te koud moet maken…

Porter from space?

“Ik wil porter bier kopen dat Bean Me Up Scotty heet!”, schreeuwde ooit een stalen ding hier naast het pand. Het bleek een robot en wel eentje met geluk. Deze stralende porter is namelijk licht gehopt, heeft een laag alcoholpercentage en is uit-, maar dan ook uit-stekend doordrinkbaar. Niet te hard doordrinken, alleen. Als je rustig de tijd neemt om alles te proeven en de juiste drinktemperatuur aanhoudt (10 tot 13 graadjes), merk je de Rotterdams gebrande koffie met een beetje cholademout op. En wat te denken van het typisch geroosterde karakter? Wat een dropje is het.

Bestel er 6 of 12 Of pak de Mixed Box

LE PHALLUS

“Zomaar zwam! In vuur en vlam…”

Sommige mensen denken dat alle paddenstoelen gelijk zijn. Champignons, portobello’s, shiitakes: voor hen is het één pot nat. Gek. Er is een indrukwekkende diversiteit in het schimmelrijk… De een komt daar schuimbekkend achter, in gesprek met een plukje kabouters, de ander op de mooiste manier die er is. Dit is Le Phallus Porter.

We hebben dit bier samen ontwikkeld met onze buren van Rotterzwam. Zij voegden aan deze porter hun magische oesterzwammen toe. En die proef je: ze geven het brouwsel een boeiende, aardse ondertoon mee. En dat past goed bij het vleugje vanille, eikenhout en – yes sire – whiskey.

Bestel er 6 of 12 Of pak de Mixed Box

BOHEMIAN PILS

“Doe mij ook zo’n paarse dop!”

Heerlijk om even weg te kantelen na een lange werkdag! Verrassend volle body voor een pilsener met een zwoele zachte afdronk en op het einde een vleugje Kazbek Hop. Dit alles verpakt in een sexy pijpje met een paarse dop. Een mooie aanvulling op het Vet&Lazy assortiment, en dan ook eentje waar we enorm trots op zijn.

Bestel er 6 of 12 Of pak de Mixed Box

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef het beste speciaalbier van brouwerijen zoals Vet & Lazy Brouwerij. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten