De brouwerijen achter de Beer

Bier van deze Brouwerijen

De Beer werkt graag direct met de brouwers. Zodat jij altijd de beste en meest verse bieren hebt!

Direct van de brouwers

Zodra de brouwers nieuwe bieren gebotteld hebben krijgt de Beer meteen wat samples. Zo kan de Beer samen, met zijn smaakpanel, de pareltjes direct selecteren, bestellen en beschrijven in de App.

Jij hebt dus als een van de eerste de mooiste en beste nieuwe bieren uit Nederland en de rest van de wereld.

Bier direct vanuit de brouwerij naar jou

De Beer krijgt zijn bier o.a. van deze trotse brouwers:

Brouwerij Toye
8510 MARKE-KORTRIJK

In 2009 werd de 'eerste las gelegd' en werd gestart met de constructie van de brouwketels en de installatie. Al het materiaal dat in de voorgaande jaren werd verzameld viel als een puzzel in elkaar en werd letterlijk samengesmolten tot een nieuwe brouwinstallatie. Vaak hadden deze stukken reeds een voorgeschiedenis gehad in andere brouwerijen. Het ontwerp, de berekeningen en de bouw waren allemaal in functie van de eigen filosofie rond het brouwproces. De bouw van de brouwerij en de installatie duurde uiteindelijk 3 jaar.

Alken Maes
2800 Mechelen

Amsterdam Brewboys
Amsterdam

Sinds 2014 zijn Pieter Langendijk en Sebastiaan van den Bosch fulltime aan het brouwen onder de naam Amsterdam Brewboys. En het doel is duidelijk, “Kick-Ass Beer!”, dat is de missie. De mannen hebben elkaar ontmoet bij brouwerij ’t IJ, hebben samen gereisd door Australië en daar inspiratie voor hun bieren opgedaan en zijn nu bezig de wereld te veroveren met het liefst “pale ales”. Binnenkort hopelijk nieuws over hun eigen brouwerij / proeflokaal.

BE+ER Bierbrouwers
Vijfhuizen

Wij zijn Edwin de Redelijkheid en Erik Bakker. Al enige tijd brouwen wij hobbymatig bier. Hierbij beperken wij ons niet tot de gebaande paden en dit heeft ons al behoorlijk wat bijzondere bieren opgeleverd. Graag willen wij een aantal van deze bieren met zoveel mogelijk anderen delen. Waarom BE+ER ? Onze initialen vormen tezamen het woord EBER. Na wat schuiven en husselen was daar BEER van te maken. Een prachtige naam voor een biermerk, maar niet gelijk aan onze initialen. Daarom zijn de eerste twee letters in spiegelbeeld geplaatst. De plus tussen de beide delen geeft onze samenwerking aan. Van welke kant je ons logo ook bekijkt, er staat altijd één deel van de initialen correct geschreven. Wie denken we dat we zijn ? Je kunt stellen: Er zijn al vele bieren beschikbaar. Lekkere bieren. Magistrale bieren. Wat valt daar nog aan toe te voegen? Het kan aan ons liggen, maar al deze bieren hebben één ding gemeen: ze zijn niet door ons gebrouwen. Ons ideale bier bestaat niet. Bij vele gelegenheden is een eigen bier op zijn plaats. Food-beer pairing is een interessante tak van de gastronomie, die zeker een vaste plek gaat krijgen op deze site. Ondanks dat er al vele bieren zijn, willen we met onze bieren blijven verrassen. De meeste van onze bieren zullen dan ook een "twist" meekrijgen. We hebben nog geen eigen brouwerij en daar doen we niet geheimzinnig over. We brouwen ons bier wel zelf, in diverse huurbrouwerijen. Bij de informatie over onze bieren, op de website en op het etiket, kunt u dit terugvinden. Ondanks dat we de productie van ons bier uit principe zelf gaan doen, blijven we ook kleinschalig experimenteren. De mogelijkheden zijn tenslotte eindeloos! Geniet van het leven! Geniet van jouw BE+ER!

Berging Brouwerij
Purmerend

Sjors en Nick zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe smaken en mogelijkheden, waarbij ze vooral proberen traditionele smaken opnieuw uit te vinden! Gestart in 2006, eerst in de berging dachten ze, later bleek de keuken een betere optie. De brouwerij werd officieel opgericht op 1 januari 2013. As we speak wordt er keihard gewerkt aan de eigen brouwerij en proeflokaal.

Bierbrouwerij d'Achouffe
6666 Houffalize

Onze brouwerij, in het groene hart van de Belgische Ardennen, is gespecialiseerd in de productie van kwalitatieve speciaalbieren.

Bierbrouwerij Noarder Dragten
Drachten

In 2012 zijn de mannen begonnen met het brouwen van bier en in 2015 zijn ze officieel gestart met hun zelf gebouwde ambachtelijke brouwerij. De brouwerij dankt de naam aan de plek waard de brouwerij staat, Drachten. Dat is een plaats die in de 17e eeuw ontstond door het samenvoegen van de twee dorpen Noorder en Zuider Dragten. De brouwerij staat in het noorden, vandaar de naam Noarder Dragten. True story!

Bird Brewery
Amsterdam

Bonifatius
Dokkum

Aan de Diepswal 5 in Dokkum zal de kleinste stadsbrouwerij van Nederland geopend worden, waar experimenteel kan worden gebrouwen door o.a. leden van de Stichting Dockumer Biergilde en vanwaaruit de rijke bierhistorie van Dokkum uitgedragen zal worden. In het proeflokaal kunnen de brouwsels tevens worden gedronken. Deze locatie is in het leven geroepen om het cultuurtoerisme te stimuleren en een verbinding te zijn tussen de Bonifatiuskapel, het Museum Dokkum (met zijn Bonifatius-expositie) en de Markt, waar de contouren van de oude Bonifatiusabdij weer zichtbaar zullen worden: op deze locatie werd immers ooit het eerste Bonifatiusbier gebrouwen.

Boulevard Brewing Company
Kansas City

Welcome to Boulevard Brewing Company, the Midwest's home for fine ales and lagers since 1989. Boulevard's mission is simple: to produce fresh, flavorful beers using the finest traditional ingredients and the best of both old and new brewing techniques.

Branie Bier
Amsterdam

Nog niet beschikbaar

Brasserie de la Senne
1080 Bruxelles

Yvan de Baets en Bernard Leboucq komen elkaar tegen in 2002, tijdens de tweede editie van de Zinnekeparade. Bernard had voor dit unieke Brusselse evenement het intussen befaamde Zinnebir gecreëerd. Toch duurde het nog vijf jaar vooraleer Brasserie de la Senne zich effectief in de hoofdstad kon vestigen. In de tussentijd werden de brouwactiviteiten verder gezet bij bevriende brouwerijen. Aan dit bohémien-bestaan kwam een einde op 22 december 2010, datum van het allereerste 100% Brusselse brouwsel!

Brasserie St. Feuillien
7070 Le Roeulx

De brouwerij St-Feuillien werd in 1873 opgericht door Stéphanie Friart. Nu de vijfde generatie aan de slag is, gaat de familie Friart verder met de productie van een breed scala van bieren, waaronder het bier van de Abdij St-Feuillien, de Saison en de Grisette, met de wens om zich in de geschiedenis van de regio te verankeren en de lokale traditie verder te zetten. De familiebrouwerij besteedt voortdurend aandacht besteden aan de kwaliteit van haar producten en investeert op een duurzame manier in hulpmiddelen. Zo worden, met nog steeds dezelfde passie en knowhow, nieuwe bieren ontwikkeld, zoals de Grand Cru en onlangs ook de biologische en glutenvrije Grisette Blonde. Het afgelopen decennium werd gekenmerkt door belangrijke investeringen, zoals de installatie van een geheel automatische en krachtige brouwzaal. Het is een onafhankelijke familiebrouwerij die is aangesloten bij de Belgian Family Brewers.

Brau Kunst Keller
80469 München

brouwDOK
Harlingen

Twee mannen, verschillende afkomst. Eén passie. De een uit de ICT, de ander gaat de wereld over voor tuigage. Sinds 2017 gevestigd in het DOK (Willemshaven). Alhoewel geïnspireerd voor de naam gaan ze ondanks de verhuizing toch de naam veranderen. Want laat een Amerikaan maar eens brouwDOK zeggen. Dat klinkt als BrewDog. En dat dat verwarring kan opleveren hoeft de Beer je ook niet te vertellen.

Brouwerij 't IJ
Amsterdam

Brouwerij 1573
Alkmaar

De oprichters van Brouwerij 1573 zijn al jaren hobby brouwers. Zelf bier brouwen in de keuken, recepten testen en zoveel mogelijk mensen hun eigen brouwsel laten proeven, dat is waar ze gelukkig van werden. In augustus 2016 hebben de twee de knoop doorgehakt en besloten er volledig voor te gaan. Het bier wordt vooralsnog gebrouwen bij de Noordhollandsche Brouwerij, maar er zijn vergevorderde plannen voor een eigen brouwerij in de binnenstad. De piepjonge brouwerij won in

Brouwerij d'n Drul
Groesbeek

Roland Boschman brouwt samen met vrouw Wilma in de dorpsbrouwerij en proeflokaal Van Groesbeek (Gld.) vol overgave hun Hagemeester speciaalbier. En dat is niet zomaar een speciaalbier, maar een bier waar het Nederlands landschap mooier van wordt. Bier brouwen en heggenvlechten zijn volgens de brouwer eeuwenoude culturele gebruiken die met elkaar verbonden zijn door het boerenland. Heggenvlechten is als ambacht sinds 2015 erkend als Nationaal immaterieel cultureel erfgoed en elk bier dat Hagemeester brouwt draagt bij aan het onderhoud van deze heggen.

Brouwerij De 7 Deugden
Amsterdam

Moedige mensen Bij Brouwerij De 7 Deugden werken mensen met een beperking. Mensen die nergens anders aan de slag komen. Zij komen niet bij ons vanwege hun glanzende CV, nee, in feite zeggen deze mensen: “Ik sta met lege handen, geef mij een kans”. Het vraagt moed om jezelf zo kwetsbaar op te stellen. Bij De 7 Deugden vragen wij niet wat mensen mankeert, maar wat ze kunnen. Vaak ontdekken wij in de loop van de tijd waar hun kracht ligt. In dit proces van zoeken en ontdekken lopen onze mensen ook tegen hun grenzen aan. Zij worden telkens weer geconfronteerd met hun beperkingen en dat is een pijnlijk proces. Maar ze doen het wel. Het vergt moed om die confrontatie aan te gaan. Wij noemen ons bier moedig omdat het anders is. Wij storen ons niet aan modegrillen, gewoontes of bierstijlvoorschriften. En we doen niet ons best om iedereen naar de mond te brouwen. Wij maken bier dat smaak heeft, veel smaak. Wij maken bier dat je niet snel weer vergeet. Wij maken bier dat je combineert met een goede maaltijd of met lekkere kazen. Je kunt ons eigenzinnig noemen en noem het bier dan ‘apart’ of ‘anders’. Als jij het smaakavontuur van De 7 Deugden aandurft, noem jezelf dan nieuwsgierig, levensgenieter of moedig.

Brouwerij De Koninck
2018 Antwerpen

De bieren van De Koninck ontstaan al sinds 1833 in onze Stadsbrouwerij. En nu wagen we ons met volle goesting aan nieuwe avonturen. Het resultaat? Een bijzonder bruisende bedoening! Zo tappen we tegenwoordig ook uit een ander vaatje, door volop te experimenteren met verrassende bieren.

Brouwerij De School
Badhoevedorp

Van jongsaf samen. Toen een lange tijd uit elkaars oog. Maar sinds 2015 weer samen en keihard aan de weg timmerend met de Twee Knaapjes. Leon en Bryan maken mooie, eerlijke, ambachtelijke bieren met een verrassende smaak; zoals ze die zelf graag drinken. Wat begon op het schoolplein met de twee knaapjes, wordt nu voortgezet in een prachtige brouwerij!

Brouwerij Egmond
Egmond_Binnen

Brouwerij Emelisse
Kamperland

Bekroond met een plek in de top 100 brouwerijen van de wereld (RateBeer), is Emelisse al meer dan 10 jaar een vaste waarde in de wereld van speciaalbieren. In oktober 2016 is Emelisse overgenomen door Slot Oostende. Brouwmeester Jens van Stee verheugt zich er op om u te verblijden en verbluffen met de smaaksensaties die Emelisse naar de top 100 hebben gebracht.

Brouwerij Frankendael
Amsterdam

Brouwerij Frankendael komt uit het fantastische b®ouwjaar 2015 en leeft volgens het motto: “mooie easygoing biertjes maken”. De naam van de brouwerij komt van het park Frankendael, dat dichtbij de brouwerij in Amsterdam Oost ligt. Wat vooral opvalt zijn het plezier, de leuke twist, de heerlijke bieren en de geweldige illustraties die hun bieren sieren. Gerund door een getrouwd stel. Frank & Lei van der Linden, blijft de brouwerij gestaag groeien. Met behulp van 55 investeerders hebben ze in 2016 €25.000,- opgehaald, zodat ze de brouwerij en de producten flink konden uitbreiden.

Brouwerij Gruut
9000 Gent

De Gentse stadsbrouwerij Gruut werd door Annick De Splenter opgericht in april 2009 aan de Grote Huidevettershoek te Gent. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld van gisting en bier. De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. Denk maar aan de merknamen: Young Pale Ale uit Gistel en Dentergems Wit, Liefmans of Lucifer uit Dentergem.

Brouwerij Henricus
8380 Brugge

Brouwerij Henricus werd in 2013 opgericht door Mathias van den Poel. Het eerste jaar werden van zijn recepten meteen 800 hectoliter gebrouwen en de ambitie is om elk jaar fors te groeien.

Brouwerij Het Licht
Utrecht

Brouwerij Het Licht is een Utrechtse microbrouwerij gespecialiseerd in seizoensbieren. In nauwe samenwerking met brouwerij De Leckere worden leckere lichte bieren gebrouwen. De brouwerij is opgericht in 2014 en het eerste bier dat werd gebrouwen was het Herfstlicht. Het Licht brouwt bieren in beperkt volume en de bieren zijn verkrijgbaar op fles en op fust.

Brouwerij Heuvel
Langbroek

De brouwerij is een initiatief van Frederik van Lynden van Sandenburg, Merijn Windemuller, Dick Engelgeer en Susan Claessens. Het bier wordt gebrouwen in Cothen, met gerst en water van de Utrechtse Heuvelrug. De heuvel waar het landgoed Maarsbergen aan grenst is 38 meter hoog en heet de Focoldus. So now you know!

Brouwerij Hoop i.o.
Zaandijk

Brouwerij Hoop is in mei 2016 geopend en daarbij is niet bespaard op de brouwinstallatie van 20 hectioliter. Het geheel bestaat uit 16 gist / lagertanks: 7 van 6 hectoliter, 4 van 4 hectoliter en 4 van 2 hectoliter. De capaciteit van de brouwerij ligt daarmee op ongeveer 850.000 liter per jaar. De installatie is geheel op maat gebouwd, met complex leidingswerk en semi-automatische machines. In het naastgelegen pand ligt de opslag- en afvullijn, waar een 50 meter lange pijplijn naartoe is aangelegd. Een van de belangrijke aspecten bij de bouw van de brouwerij was het thema duurzaamheid. Er zijn daarom meer dan 300 zonnepanelen op het dak van de brouwerij/het restaurant geplaatst. Genoeg om je te kunnen voorzien van een 'energie neutraal biertje'. Dat smaakt hetzelfde, maar het voelt beter!

Brouwerij Kleiburg
Amsterdam

Brouwerij Kleiburg is nauw verbonden met het protestantse klooster van Kleiburg. Deze bijzondere leefgemeenschap woont in drie op elkaar geschakelde appartementen in een flat in de Bijlmer. Hier kun je terecht voor een slaapplaats, om tot rust te komen of je geloof te belijden. En sinds kort ook voor je speciaalbier. Want dat doen kloosters nu eenmaal. Bier brouwen. Lekker bier bovendien.

Brouwerij Klein Duimpje
Hillegom

Klein Duimpje is er al een tijdje en als je naar de enorme bierlijst kijkt, dan zie je dat deze brouwerij zo’n beetje van alle markten thuis is. Klein Duimpje komt uit Hillegom, middenin de Bollenstreek. Brouwmeester Erik Bouman startte in 1990 met het maken van alcoholische dranken. In 1995 begon hij met het brouwen van bier. In 1997 won hij het NL Kampioenschap voor Amateurbierbrouwers. Sindsdien is de brouwerij blijven groeien. In 2011 opende Klein Duimpje een nieuwe brouwerij in de oude bollenschuren van een failliete bollenteler. In 2012 werd het proeflokaal geopend.

Brouwerij Maximus
De Meern

Brouwerij Maximus uit Utrecht is een brouwerij en proeflokaal in één. Maximus vindt dat er naast commerciële activiteiten ook ruimte moet zijn voor het maatschappelijke doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte bieden om zichzelf te kunnen ontplooien

Brouwerij Omer Vander Ghinste
B-8510 Bellegem

Om de meer dan 120-jarige brouwtraditie van 5 generaties Omer Vander Ghinste in de verf te zetten, wordt de brouwerij in 2014 terug omgedoopt naar Brouwerij Omer Vander Ghinste. Brouwerij Omer Vander Ghinste brouwt karakterbieren volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken. Ze hoopt dit nog vele generaties te doen.

Brouwerij Ouderkerk
Amstelveen

Brouwerij Pampus
Amsterdam

Brouwerij Pronck
Leiden

Brouwerij Pronck is volgens eigen zeggen één van de nieuwste en kleinste brouwerijen van Nederland met eigen ketels. Na enkele jaren hobbybrouwen, besloten vier vrienden uit Leiden in november 2014 de sprong te wagen en een eigen brouwerij te starten. In ketels van Italiaanse makelij wordt 150 liter bier per keer gebrouwen vlakbij het centraal station in Leiden.

Brouwerij Troost
Amsterdam

Bij Brouwerij Troost willen zee op mooie plekken midden in de stad bier maken dat voor iedereen aantrekkelijk is: van biergekken met getrainde smaakpapillen tot verstokte pilsdrinkers en iedereen daartussenin.

Brouwerij van Honsebrouck
8870 Emelgem

Op 1 januari 2009 gaf Luc Van Honsebrouck, toen negenenzeventig, de roerstok over aan zoon xavier (°1967). Xavier was toen al ruim twintig jaar lang actief in de brouwerij, vooral in verkoop en export. Geleidelijk nam hij de leiding over van zijn vader. De tijden zijn veranderd. Zolang meneer luc de brouwerij leidde, ontving de brouwmeester of iemand van marketing de journalisten. Pas na het bezoek maakte luc zijn opwachting in het proeflokaal voor een rondje. Xavier ontvangt de gasten zelf, zet zelf een kopje koffie en schenkt zelf het bier uit. Eens brouwer, altijd brouwer.

Brouwerij Vandeoirsprong
Oirschot

Al eeuwen wordt er bier gebrouwen in Oirschot. Met name het bier van voormalig brouwerij De Kroon. Die brouwerij is nu helemaal terug en heet Vandeoirsprong.

Brouwerij Wilderen
3803 Wilderen

Where in earlier days the oxen stables were located today is found a state-of-the-art brewery.. During a restoration of the building, the old facades of the building were fully propped up and renovated. The contemporary architectural design provides for a charming arch between the former distillery and the modern brewery building. The brewery can be seen and explored during guided tours.

Brouwerij Zeeburg
Amsterdam

Eigenaar Robert van Lil woont in Zeeburg. Nou, zie daar de herkomst van de naam van de brouwerij. Na eerst thuis gebrouwen te hebben is hij in 2009 officieel gestart met de brouwerij. De brouwer heeft drie verschillende bieren in het assortiment. Er wordt druk gedroomd over een eigen brouwerij en proeflokaal in Amsterdam. Voor nu wordt de Dubbel Bock die je vasthoudt (als ook de Tripel) volgens eigen recept gebrouwen door de vrienden van de Proefbrouwerij in Lochristi (Belgie)

Brouwerij Zeglis i.o.
Alkmaar

Wat mist er nou nog in Alkmaar? De kaasstad die ook bierstad is? Voor ons is het antwoord op die vraag simpel: onze eigen brouwerij, compleet met ketels, die missen we nog. Brouwerij Zeglis huurt op dit moment nog ketels bij bevriende brouwerijen, maar we zijn zeker van plan een echte eigen brouwerij te beginnen in Alkmaar. Als dat zover is lees je dat natuurlijk hier. Tim Onze brouwer is Tim de Goede, een toegewijd bierliefhebber en in de jaren vóór Zeglis een enthousiast hobbybrouwer. Zo heeft hij ervaring opgedaan en heeft hij de ingrediënten leren kennen die hij nu voor de bieren van Zeglis gebruikt. Tim heeft speciale interesse in rookbieren en houdt verder van bitter, dat proef je zeker terug in de bieren die hij brouwt. Gert-Jan Gert-Jan Geugjes is een echte horecaman en Alkmaarder. Gert-Jan weet hoe het er achter de bar aan toe gaat en er voor zorgt dat ons bier op de juiste plek terecht komt. Natuurlijk houdt Gert-Jan ook van bier en hij liep dan ook al lang met het idee rond om een Alkmaars bier op de markt te brengen, een wens die uit is gekomen met het oprichten van brouwerij Zeglis. Paul Dekker weet alles van techniek en dat is geen overbodige luxe in een brouwerij, want bier brouwen is ook echt een technisch proces. Paul heeft altijd in het bedrijfsleven gewerkt en weet dan ook als geen ander hoe je een beginnende onderneming op weg helpt. Brouwerij Zeglis heeft dan ook veel aan zijn kennis en aan zijn ervaring. Niet verrassend: ook Paul is een echte bierliefhebber. De vrijwilligers Een brouwerij kan niet zonder zijn vrijwilligers, ontwerpers, raadgevers en andere ondersteuners! Wij danken iedereen die bij de brouwerij betrokken was, is en zal zijn. Speciale dank gaat onder andere naar Marcel voor de teksten en het voorproeven, en natuurlijk KrijnDesign voor het ontwerp van ons logo.

Bruut Bier
Amsterdam

Caldera

Caldera Brewing Company is located in Ashland, Oregon, and is dedicated to producing uncompromised quality ales, lagers, sodas and cuisine. In 2005, Caldera became the first craft brewery on the West Coast to brew and can its own beer, helping to start a revolution. Today, six of Caldera's most popular beers are available in cans year round and four seasonals, with several more currently available in 12 oz and 22 oz bottles

Caulier
Ghislenghien

Caulier bestaat al sinds 1842 en komt uit Neufvilles, Belgie. De geschiedenis van deze brouwerij is er één van overnames, doorstarts en nieuwe eigenaren. Op zich heel interessant, maar best een lang verhaal. Wat veel leuker is, is dat Caulier voornamelijk suikervrij brouwt. En dat ze een eigen brasserie / bar in Rome hebben waar ze de verschillende bieren van hun “Belgische moeder” serveren.

Cinema Brewers
Amsterdam

We love film. We love beer. And we can’t choose. So we took the Mormon route: we do ‘em both. Yep, that’s the formula: two local filmmakers from Amsterdam brewing beer inspired by movies everyone should have seen.

Corsendonk
2300 turnhout

Kopieren van boeken, bijbelles en doceren in Latijn. Dat is waar de monniken van Corsendonk goed in waren. In 1342 startten ze ook met het brouwen van bier. In 1784 werd de orde gesloten en in 1789, na de Franse revolutie, werd het klooster en de eigendommen openbaar verkocht. Het bier brouwen werd vanaf 1906 weer hervat door de heer Henricus Keersmaekers in Priorij Corsendonk met de naam Patersbier. Dat werd in 1982 veranderd in het bekende Corsendonk bier.

De Eeuwige Jeugd
Amsterdam

De lust van het jong zijn én jong blijven? Dat is Brouwerij de Eeuwige Jeugd. Geboren uit passie voor horeca, bier en ultiem genieten van het leven. Door het drinken van onze bieren willen we onze drinkers de eeuwige jeugd laten beleven door ze te motiveren met oude scheldnamen van vroeger, en ons zeshoekige logo met de Eeuwige Jeugd. Door het ervaren van unieke smaakcombinaties, en het drinken technisch hoogwaardig en verfijnd gebrouwen bieren wensen wij het iedereen toe te mogen proosten met hun geliefden, familie en vrienden, en stil te staan bij de mooie herinneringen die het leven rijk is. Wij geloven er in dat de speciaalbiermarkt in Nederland nog exorbitant zal groeien en zullen vanuit dat oogpunt meeveren met de markt en continu blijven inspelen op de wensen van onze drinkers. Onze ambitie rijkt naar het opzetten van onze eigen brouwerij waar we allen onze droom kunnen laten uitkomen.

De Hoorn (Palm)
B-1840 Steenhuffel

De dorpsbrouwerij in Steenhuffel heeft haar naam te danken aan een 500 jaar oude herberg. Eens de naam ‘De Hoorn’ gevestigd, werd die door de eeuwen heen voortgezet, telkens over het goed ter sprake kwam. Uit de eerste jaren van brouwerij De Hoorn bleven enkele schaarse documenten over de brouwactiviteiten bewaard. In 2014 herstelde Palm Belgian Craft Brewers de 300 jaar oude dorpsbrouwerij in al haar glorie. Een microbrouwerij waar geëxperimenteerd wordt met kruiden, hop, fruit en hout kreeg de naam De Hoorn. Men maakt er proefbrouwsels van om en bij de 1.000 liter, precies de inhoud van de vroegste brouwinstallatie.

De Naeckte Brouwers
Amstelveen

Geven wij ons bloot? Nee, althans niet letterlijk. Naeckt zijn we in de zin van eerlijk en puur. Onze bieren zijn subtiel en uitgebalanceerd met gebruik van puur natuurlijke ingrediënten; bescheiden en toch geraffineerd, waarbij het smaakpalet in de volle breedte wordt geprikkeld. Het geheim zit in de kunst van het weglaten en brouwen met eenvoudige middelen om tot klassieke, traditionele en karakteristieke bieren te komen. Daar bovenop komt de toewijding en het geduld waarmee ieder bier wordt gebrouwen. We gebruiken geen toevoegingen en brouwen onze bieren met enkel water, graan, hop-bloemen en gist. Al onze bieren zijn ongefilterd, ongepasturiseerd en krijgen een nagisting in de fles.

Driftbrouwers
Rotterdam

De brouwers van deze heerlijke Stout zijn de mannen van Drift Brouwers, afkomstig uit Rotterdam. Vanuit hun recent geopende Brouwlab in Rotterdam (Crooswijk-Kralingen) ontwikkelen zij ‘gerafineerd bier voor nuchter volk‘. De Rotterdammers bouwen hard aan een wereld waarin de smaak van speciaalbier de eenheidsworst van de pilsgiganten bestrijdt. De Beetje Stout is hun tweede bier, naast de al eerder in de Box verschenen Hijs IPA.

Dubuisson
7904 Leuze-en-Hainaut

Door haar rijke geschiedenis, haar bewezen authenticiteit en haar waarden die van bij het begin worden nageleefd, verdient de brouwerij Dubuisson, als één van de weinige brouwerijen, de naam van authentieke traditionele Belgische brouwerij. Ze kan prat gaan op een authenticiteit die nauwelijks hoeft onder te doen voor die van de Trappistbrouwerijen. In dit kader heeft de brouwerij Dubuisson het initiatief genomen om de vereniging van Belgian Familiy Brewers op te richten, samen met andere Belgische brouwerijen die dezelfde authenticiteit, dezelfde Belgische traditie en dezelfde waarden van traditie en respect voor de consumenten delen.

Dupont Brouwerij
7904 tourpes

De brouwerij is een onafhankelijk familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van bieren met hergisting in de fles : Moinette, Saison, Bons vœux… Sinds 1990 brouwen we een deel van onze productie met biologische licentie onder het label Biogarantie®: Moinette biologique *, Biolégère *, Bière de Miel biologique *... Wij brouwen nog steeds op zeer traditionele wijze en ons jaarlijks volume bedraagt een 20.000 hectoliters. Onze bieren worden geëxporteerd naar vele landen: USA, Japan, Canada, Frankrijk, Italië, Nederland, Denemarken, Engeland…

Gebrouwen door Vrouwen
Amsterdam

“Gebrouwen door vrouwen” is een brouwerij die bestaat uit twee zussen die sinds 2013 met veel passie bier brouwen. Zoals elk goed verhaal begon het gewoon met een pan van 35 liter en experimenteren maar. Inmiddels hebben ze 2 bieren breder beschikbaar voor de liefhebbers.

Het Anker
2800 Mechelen

Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. In de whiskystokerij wordt gewerkt aan Gouden Carolus Single Malt, die het perfecte huwelijk vormt tussen de twee familietradities van brouwen en distilleren. De brasserie en het brouwerijhotel staan garant voor een ultieme Mechelse bierbeleving.

Het Nest
2360 Oud-Turnhout

"Toen we eind 2000 startten met een besloten bierproefclub, had niemand durven dromen dat we 15 jaar later over een super brouwerij zouden beschikken. De bierproefclub heette toen nog “de Orde van de Zatte Mus” met als logo twee mussen met een biertje in hun Nest. Tijdens het proeven groeide de interesse in alles wat met bier te maken heeft, we proefden ook weleens minder lekkere bieren maar na een tijdje ontstond er een ‘dat kunnen we misschien zelf wel beter’- gevoel. Zo besloten een aantal van onze proevers om in 2006 bij een lokale biergilde een cursus bierbrouwen te volgen, al snel kochten we zelf een kleine installatie.", aldus de brouwerij zelf!

Het Uiltje
Haarlem

F*cking goed bier maken, dat is de missie van Het Uiltje. Deze brouwerij uit Haarlem heeft volgens eigen zeggen een nogal frisse insteek maar bovenal een nieuwe kijk op de biercultuur in Nederland. Het Uiltje blijkt vooral niet vies van hop, sterker nog, bij het Uiltje denken ze in kruiwagens hop! En dan de namen van hun bieren: “ff lekker met je bek in in het zonnetje”, “Joost mag het weten” of de klassieker “F*ck de Kerstboom staat in de fik”. Het laat zien dat het Uiltje nooit slaapt, behalve wanneer ze een Uiltje knappen…(huhuh)

Kaf & Koren
Rotterdam

Van hobbybrouwers naar onafhankelijke huurbrouwers die op grotere schaal hun favoriete bier maken. Dat doen deze drie Rotterdamse vrienden sinds 2014. Niet op zoek naar doorsnee bier maar alles voor de belevenis. Dat is het motto. Het moet spannend, maar het mag niet alleen om het experiment gaan. Onderweg altijd op zoek naar intense hop, verrassende graansoorten en soms wat experimentele toevoegingen.

Keuvel Bierbrouwerij
Hoorn

Ingmar Nijholt en Piet Dekker zijn zowel vrienden als collega’s in de verstandelijk gehandicapten zorg. In februari 2014 begonnen met thuisbrouwen en nu als huurbrouwer actief bij De Noord-Hollandse Bierbrouwerij Uitgeest. De mannen zijn ondertussen ook bezig met het zelf verbouwen van drie West-Friese hopsoorten.

Kompaan Bier
Den Haag

Largum
haarlem

Largum komt uit Haarlem, is officieel in 2015 gestart door de vrienden Sjoerd Harren, Jeroen Adelaar en Ferdi Hoogewerf en heette eerst Mout! Largum is de Latijnse betekenis voor gul, vrijgevig. De mannen hebben inmiddels 6 bieren in het assortiment.

Lindemans
1602 Vlezenbeek

Naarmate de tijd verstreek en het succes toenam, hebben we onze landbouwactiviteiten verminderd om de brouwerij verder uit te bouwen. De functie creëert het orgaan, zei Darwin. Vandaag vergroten we onze brouwerij nog verder om de liefde voor onze bieren buiten onze grenzen te delen. We zijn er immers van overtuigd dat de bijzondere kenmerken van onze bieren een grote troef zijn in een wereld waar uniformiteit overheerst.

Louis Loyal Speciaalbier
Amersfoort

Gestart in 2015. Begonnen als hobby en dat sloeg zo aan dat de brouwer al snel overging tot huurbrouw bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij waar hij de eerste 1000 liter afnam. Louis Loyal vindt het belangrijk om het rijpingsproces op geen enkel moment te forceren, waardoor het bier zich op natuurlijke wijze kan ontwikkelen tot een zeer mooi en smaakvol bier.

Maallust

Op het industriecomplex Maallust vond de verwerking van landbouwproducten plaats. De brouwerij bevindt zich in het gebouw van de vroegere graanmaalderij van het Gevangenisdorp. Dus waan uzelf in een andere wereld, op een plek die zoveel geschiedenis uitademt die nog steeds voelbaar is. Bierbrouwerij Maallust is een bijzonder initiatief van een select gezelschap: 25 liefhebbers die zichzelf de Zware Jongens noemen sloegen de handen ineen en stichtten deze mooie brouwerij in Veenhuizen. Onze bierbrouwers Gert en Carina Kelder brouwen met toewijding en passie onze smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen.

Oedipus Brewing
Amsterdam

Oedipus, een van de nieuwe Amsterdamse brouwerijen die fantastisch bier brouwen. Sinds kort gevestigd in Amsterdam Noord waar ze brouwen in hun eigen brouwerij en daar komen de meest fantastische bieren vandaan. 4 jongens die hun droom achterna zijn gegaan en dat is maar goed ook, want dit bier hadden we niet willen missen. Altijd spannend en altijd uitdagend komen de meest bijzondere bieren uit de ketel en zo nu en dan een collaboration brew.

Oersoep
Nijmegen

OostEke
Eke

Het verhaal van de OostEke Brouwers begint enkele jaren geleden in Eke, waar een liefhebber van de zwaardere Belgische bieren (Alain Senechal) besloot om zelf eens een poging te ondernemen om bier te brouwen. Omdat alleen toch maar alleen is, werd algauw de hulp ingeroepen van een bevriende bierfanaat uit Oostakker (Gert Cammerman). Vandaar ook de naam OostEke Brouwers. Ondertussen is het een uit de hand gelopen hobby. Met drie bieren in de markt (de "Quadrum",de "Triple O7" en "Het 5e Seizoen"), een eigen single malt whisky die onderweg is (maar nog een lange weg te gaan heeft), een "bourbon barrel aged" versie van onze saison en nog twee andere bieren in de pipeline hebben de heren van OostEke brouwers hun handen meer dan vol.

Poesiat & Kater
amsterdam

De brouwerij is net af. En er wordt nog hard gewerkt aan het proeflokaal! Er is zelfs al bier gebrouwen op de nieuwe locatie bij de voormalige Oostergasfabriek, tegenwoordig vlakbij winkelcentrum Oostpoort. Bezoek ze eens!

Pohjala
11618 Tallinn

Põhjala pruulikoda on püüd arendada edasi Eesti toppama jäänud õllekultuuri. Pruulime väikeseid partiisid käsitööõlut, kuna meid ei rahulda sinise ja punase suure õlletootja või rahvusvaheliste megakorporatsioonide pakutav maitsetu massiõlu.

Pontus Brewing

Pontus Brewing stond eerst bekend als Brouwerij Pampus. In 2012 opgericht, wordt de brouwerij nu gerund door twee bierliefhebbers, Nando Servais en Max Rood. Sinds 1993 brouwt de Belgische brouwerij Huyghe een lijn bieren met de naam Campus. Volgens de Belgische brouwerij leken de namen Campus en Pampus te veel op elkaar. Brouwerij Pampus heeft daarop de naam veranderd naar Pontus Brewing. Pontus is een verwijzing naar de Griekse Zeegod.

Sancti Adalberti

Sancti Adalberti abdijbieren worden, in licentie met de abdij van Egmond, ambachtelijk gebrouwen met 100% biologische granen. De toegevoegde lindebloesem geeft een heerlijke geur en samen met het water uit de heilige bron van Adelbert maakt het van Sancti Adalberti een bijzonder bier, geworteld in het verleden van de abdij van Egmond.

Scelling
Baaiduinen

Gestart in 2006 op vakantieboerderij de Stromvogel als aardigheidje voor het eigen café, is Scelling inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. De bieren worden gemaakt van echte producten van Terschelling, zoals gerst, tarwe en wilde gagel. Het bier wordt gebrouwen bij Lupus. De gewassen worden grotendeels ambachtelijk gedorst met de hulp van de plaatselijke dorsvereniging Helpt Elkander. Op dit moment zijn er verschillende Scelling bieren: van de klassieke pils, tot lichte zomerse bieren naar een lekker donker herfstbier.

Schelde Brouwerij
2321 Meer

Sinds 1994 brouwen wij met gevoel en verstand bier voor wie van bier houdt. Wat ooit in Bergen op Zoom (Krabbegat) in het klein begon, wordt inmiddels op volwassen schaal in Hoogstraten (België) gebrouwen: Belgisch bier met Hollandse wortels. Nederlands speciaalbier in een Belgische jas.

Sierra Nevada
Chico

Sierra Nevada uit Californie is een brouwerij die aan de wieg heeft gestaan van de Amerikaanse “craft beer revolution”. In 1979 gestart en vandaaruit altijd de filosofie aangehouden dat consistentie en kwaliteit boven alles gaat. Alleen dan maak je geweldig bier. Ook al dat betekent dat je eerst 10 batches moet weggooien voordat je het bier hebt waar je trots op bent. Verder staat Sierra Nevada bekend om Beer Camp (festival) hun innovatie Hop Torpedo (nieuwe manier van hoparoma toevoegen) en het feit dat de helft van de energie van hun brouwerij door hunzelf opgewekt wordt met zonne-energie.

Southern Tier Brewing Company
Lakewood, New York 14750

Stadsbrouwerij Helderse Jongens
Den Helder

Stadsbrouwerij Helderse Jongens. In deze micro brouwerij zijn 3 gepasioneerde horecavrienden bezig met het brouwen van heerlijk Helder(s) bier.

Tender Brewery
Amsterdam

The Musketeers
9910 Ursel

The Musketeers is een Belgische brouwerij die speciaalbieren met een uitzonderlijk en verrassend karakter ontwikkelt. Door zich te inspireren op verschillende stijlen en smaken creëert de brouwerij evenwichtig en doordacht Belgisch kwaliteitsbier voor de nationale en internationale markt. De brouwerij staat bekend om zijn Troubadourbieren en de bieren uit de Belgian Legends Series. Het flagship van brouwerij The Musketeers is Troubadour Magma, een amberkleurig bier van 9%, met het hoppig en bitter karakter van een Amerikaanse IPA gecombineerd met de zachte smaak van een Belgische Tripel.

The Sisters Brewery
Breukelen

Annamijn en Josefien, twee zussen die samen met hun vader Wilfran craftbeer brouwen. Voorliefde voor sterke bieren met een vrouwelijk randje. De achternaam van de familie is Beijeman. Vandaar dat alle bieren in hun naam een verwijzing hebben naar het prachtige vak van het bijen houden.

Tungri
3700 Tongeren

TUNGRI wordt met passie en vakmanschap gebrouwen, met enkel natuurlijke ingrediënten. Dit zorgt voor pure smaken en evenwichtige, doordrinkbare bieren. TUNGRI is bier van hoge gisting dat ongefilterd wordt afgevuld. Dit om de aroma’s optimaal te behouden. Pas als het bier voldoende gerijpt is, verlaat het de brouwerij. Klaar om geproefd te worden door het grote publiek. TUNGRI is ‘levend’ bier, dat zich qua smaak verder ontwikkelt door hergisting op fles.

Two Chefs Brewing
Amsterdam

Twee voormalig chefkoks die het establishment graag uitdagen. “No More Flat Industrial Lagers”. Gestart in 2012, in 2013 gestopt met hun corporate banen en inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde brouwerij.  Two Chefs zat eerder met hun Howling Wolf bij de Beer.

Viven
8340 Sijsele

In 2003 nam Tony Traen de Kapel van Viven over van Willy de lobel. Sindsdien heeft de Kapel van Viven enkele ontwikkelingen ondergaan. Een fonkelnieuwe look, een verbeterd recept voor het Klooster van Viven en een nieuwe naam. Kapel van Viven en Klooster van Viven werden kortweg Viven Blond en Viven Bruin gedoopt.

Walhalla Craft Beer
Amsterdam

Welcome to Walhalla! Heaven's naughty nephew. Where the beer flows, the songs are merry, and the neighbors complain about the noise. This is the place you want to go to once you’re dead. Hell, this is the place you want to be now! But how do you get in? Well, Walhalla is not like any other heaven. To get in you have to be brave, courageous, and unbelievable thirsty. You have to be a hero, fallen in battle. A battle about land, a battle about love. And in this Walhalla, these bold women and men raise their glasses To strife. And to fail miserably. Cheers! To Walhalla!