Lochristi

Kompel

Logo van Kompel gevestigd in Lochristi uit Belgie

https://kompel-bier.be/nl

Over Kompel

Tussen 1923 en 1987 daalden duizenden mijnwerkers tot 900 meter diep in de steenkoolmijn van Eisden. Bovengronds lieten honderden arbeiders de schachtwielen draaien. In 1987 sloot de mijn voorgoed de deuren. Twee steenkoolschachten getuigen van jaren kolen delven. De Kompel bieren zijn een ode aan de kolenputters, hun noeste arbeid en hun leven van stof en zweet.<br>Mijnwerkers gaan door het leven als ‘kompels’. Het Duitse Kumpel betekent ‘vriend’ of ‘makker’. Het is ook de naam van een reeks nieuwe streekbieren uit Maasmechelen. Het rijke Limburgse mijnverleden – meer bepaald de mijn van Eisden – bleek een mooie bron van inspiratie. Twee Eisdenaren waarvan de grootouders nog in de mijn werkten, ontwikkelden de bieren. Al snel volgde het plan om op grote schaal te brouwen. De eerste liters Kompel bier stroomden uit de tanks bij Brouwerij Anders! Kompel Bovengronds kende al snel succes en een half jaar later kwam Kompel Ondergronds op de markt. Tussen de zomer van 2015 en 2018 werden de bieren gebrouwen op Kasteelbrouwerij Ter Dolen in Houthalen-Helchteren. Sinds 2019 worden de bieren op grotere schaal gebrouwen bij de Proefbrouwerij in Lochristi.

Het bier van Kompel in a Box

Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Kompel in een box gestopt.

Bellefleurs

Kompel

Blond 8%
Kompel L'or noir

Kompel

Tripel 8.2%

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef het beste speciaalbier van brouwerijen zoals Kompel. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Stukje Craft Beer Discovery!

Alle bieren van Kompel

Mits de Beer ze kent.

Bier Stijl Alcohol IBU (bitterheid)
Kompel Prion des fleursHoney Beer817
Kompel OndergrondsBrown Ale - Belgian612
Kompel L'or noirBelgian Tripel820
Kompel KriekFruit Beer310
Kompel Christmas (2020)Winter Ale817
Kompel ChristmasWinter Ale817
Kompel BovengrondsBelgian Blonde630
Kompel BellefleursHoney Beer816