Logo van Muifelbrouwerij
Plaats Oss
Land Nederland
Url Muifelbrouwerij

Megense Duivel

In het jaar 2002 wordt de basis voor de Muifelbrouwerij gelegd. Chemicus Martin Ostendorf, Noord-Hollander van oorsprong, woont dan al enige tijd met zijn vrouw in Brabant. Het vestingstadje Megen om precies te zijn, waar hij als hobbyist zijn eerste brouwsels maakt. Vol ambitie stort Martin zich op het maken van een Duvel kloon. Een duivel maar dan uit Megen ofwel een Megense duivel? Juist, een Muifel!

Manusje-van-alles

De Muifelbrouwerij opereert de daaropvolgende jaren succesvol als nomadebrouwerij tot het in 2019 een thuis vindt op de Vikingenweg in Oss. Daar gaat de jongensdroom van Martin, met het openen van een eigen productiebrouwerij, in vervulling: “Ik vond het retespannend. En eerlijk gezegd nog steeds hoor, haha. Na al die jaren voel ik me nog steeds niet echt ondernemer maar ik red me natuurlijk prima. Inmiddels ben ik meer het manusje-van-alles geworden en brouwt onze Nina de bieren.”

Keiharde metal

Nina Adolfse doet haar eerste stappen in bierland als stagiaire bij brouwerij de 7 Deugden in Amsterdam. Sinds 2021 zwaait de vrolijke Nijmeegse spring-in-'t-veld, met een opleiding in Medische Laboratorium Wetenschappen op zak, de scepter op de brouwvloer in Oss. Ook de muziekkeuze in de brouwerij houdt ze graag in eigen hand: “Ik ga wel lekker op keiharde Black Metal.” Martin vindt het vast prima; hij was jarenlang drummer van een punkband en blaast regelmatig stoom af op zijn ‘drumketels’ in de brouwerij. De gezamenlijke liefde voor muziek is sinds vorig jaar trouwens ook te proeven: Nina’s Black Metal Black DIPA, een kneitergoed Muifelbier.

Verjonging en vernieuwing

“Een goed voorbeeld van Nina’s invloed op Muifel. Het was ons eerste bier dat op blik is afgevuld en bovendien een stijl die we niet eerder gebrouwen hebben. Ze zorgt voor verjonging en vernieuwing. Ik maak nog steeds onze recepten maar de ideeën van Nina zijn van groot belang,” vertelt Martin trots.

Muifel in a Box 12x1

Ontdek de hele Muifelbrouwerij in één BoxBieren die in de selectie van de Beer hebben gezeten

Messentrekker
Messentrekker

Muifelbrouwerij

Red Ale 6,5%
Dr Hop IPA Sabro Hop
Dr Hop IPA Sabro Hop

Muifelbrouwerij

Internationale IPA 6.5%
Zuster Agatha
Zuster Agatha

Muifelbrouwerij

Quadrupel 10%
Lentebier 2022
Lentebier 2022

Muifelbrouwerij

Blond 5,5%
Hoppy Weizen Lentebier
Hoppy Weizen Lentebier

Muifelbrouwerij

Weizen 4,5%
Zuster Agatha Houtgerijpt 2022
Zuster Agatha Houtgerijpt 2022

Muifelbrouwerij

Quadrupel 10,5%