Over bier glazenBierglazen: ontdek welke glazen het beste zijn voor jouw bier

Bier is een van de meest populaire dranken ter wereld, en het juiste bierglas kan de smaak en het aroma van je favoriete bier verbeteren. Of je nu een bierliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar het beste bierglas voor je restaurant of café, deze gids helpt je bij het vinden van het perfecte bierglas voor jouw bier.

TEKU glas

Het Teku glas heeft een slanke vorm met een tulpachtige kelk en een uitlopende mond. Het is zo ontworpen om de aroma's tot zijn recht te laten komen en het schuim te behouden. De steel van het glas is ook ontworpen voor comfortabele grip. Pinkie omhoog en gaan.

Welke stijlen doe je in dit glas?

Blond - Tripel - Dubbel - Quadrupel - IPA - Porter - Stout

Tulp glas

Het tulp glas is een lang smal glas met een korte voet. Door de smalle mond concentreert het de aroma's mooi. Dit is een van de meeste gebruike speciaalbier glazen.

Welke stijlen doe je in dit glas?

Blond - Tripel - Saison - Lentebock - Ales

Weizen glas

Het weizen glas heeft meestal een capaciteit van ongeveer 500 ml, waardoor er voldoende ruimte is voor het schuim van het bier. De open kelk van het glas helpt bij het vrijgeven van de aroma's van het bier, terwijl de smalle mond ervoor zorgt dat de aroma's goed te ruiken zijn.

Welke stijlen doe je in dit glas?

Weizen - Witbier - Tarwebier

Pint glas

Het pint glas heeft een cilindrische vorm met een wijde mond en een dikke, stevige basis. De wijde mond van het glas zorgt ervoor dat het bier gemakkelijk kan worden gedronken en het schuim kan zich goed ontwikkelen. De Pint is vernoemd naar de Engelse inhoudsmaat van 0,568261 liter. Wereldwijd het meest gebruikte glas.

Welke stijlen doe je in dit glas?

Pils - IPA - Ales - Lager

Bierpul

De bierpul, we kennen hem allemaal wel. Groot massief glas vaak geribbelt glas met een grote oor om goed aan vast te houden. Bekend van de Okterberfesten.

Welke stijlen doe je in dit glas?

Pils - Pils - Pils

Bokaal glas

Hier zit je eigenlijk altijd wel goed mee. Behalve als je gaat voor een zware jongen. Hier kan je alle lichte stijlen in doen. De aroma's komen goed tot zijn recht en het is een erg fijn glas om uit te drinken.

Welke stijlen doe je in dit glas?

Blond - Tripel - Dubbel - Witbier - NEIPA - Bock

Snifter glas

Het snifter glas is vooral geschikt voor het serveren van sterke en complexe bieren. Het bolvormige ontwerp van het glas zorgt ervoor dat de aroma's van het bier worden geconcentreerd, waardoor de drinker een meer intense en bevredigende smaakervaring krijgt. De korte steel van het glas zorgt er overigens ook voor dat het bier op een goede temperatuur blijft, omdat je niet heletijd met je klauwen tegen het glas zit.

Welke stijlen doe je in dit glas?

Quadrupel - Barleywine - Stout - Porter

Craftbeer glas

En veel gebruikt bierglas in de speciaalbier wereld. Zeer algemeen. Van licht bieren tot wat elegante bieren. De bobbel zorgt dat de schuimkraag mooi levend blijft en de smalle mond die de aroma's concentreert. Overigens erg fijn om vast te houden.

Welke stijlen doe je in dit glas?

IPA - Blond - Witbier - Bock - Dubbel

Tumblr glas

Eigenlijk het eerder benoemde Teku glas zonder voet. Een echt proefglaasje. Kan je voor elke bierstijl gebruiken.

Welke stijlen doe je in dit glas?

Blond - Tripel - Dubbel - Quadrupel - IPA - Porter - Stout

Wijnglas

Wist je dat een wijnglas ook erg goed bij speciaalbier past. Wellicht niet verrassend meer als je de Teku hebt gezien. Stel je hebt geen bierglazen en moet toch een proeverij organiseren. Pak de wijnglazen erbij. Probeer dan ook wat te vertellen over de aroma's en schuimkraag. Kijk maar. Mooi alternatief.

Welke stijlen doe je in dit glas?

Blond - Tripel - Dubbel - Quadrupel - IPA - Porter - Stout - Merlot


Ontdek de wereld van speciaalbier

Proeverij bij de Beer

Altijd de beste bieren geselecteerd op basis van kwaliteit direct vanuit de brouwerij naar jouw keukentafel!