van Brouwerij 't Meuleneind

Bevrijdingsbier

Bitterheid:

3 van 5

Fruitigheid:

2 van 5

Zoet:

2 van 5

Zuur:

van 5

Intensiteit:

3 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten

Over Bevrijdingsbier

Dit is een wat donkerder gekleurde tripel dan de Beer daarvan gewend zijn, wel een typische witte schuimkraag die mooi blijft hangen als laagje op het bier. De geur is ergens gewoon mooi hoppig, heeft iets kruidigs van wat lijkt de hop, maar zou ook gist kunnen zijn. De basissmaak is zoet, maar heeft een prima bitter voor de balans. Honing en zelfs karamel komen in de smaak door. Fijne tripel!

Brouwerij: Brouwerij 't Meuleneind uit Hoeven

De oorsprong van onze brouwerij ligt in het Zeeuwse Westkapelle. De brouwer groeide op als boerenzoon en verbaasde zich over de uitgestrektheid van de graanvelden, die elk jaar in augustus opgegeten worden door enorme dorsmachines. Hoe het geoogste graan zijn weg vervolgde en middels diverse processen z’n weg vond in de voedselketen heeft ons altijd geïnspireerd. De liefde voor bier en het ontrafelen van het mysterie rond het brouwproces bracht de verbinding tussen het groeien en bloeien op de Zeeuwse velden en het Brabantse genieten. Het brouwen Een paar jaar geleden begon het brouwen amateuristisch. Het eerste brouwsel was een extract in blik met wat water erbij, waarbij de smaak wel wat te wensen overliet. Nu een aantal jaar later is wat begonnen is als hobby uitgegroeid tot een heuse brouwerij. Op 25 maart 2017 is de eerste charge van 750 liter Halderbergs Blond gebrouwen. Inmiddels hebben heel wat bieren. Onder andere: Halderbergs Weizen, Halderbergs Dubbel, Halderbergs Tripel, Halderbergs Bombast, Halderbergs IPA, Halderbergs WIPA en Halderbergs Quadruppel.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

gevogelte of vis

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Tripel speciaalbier zoals Bevrijdingsbier. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
3.75 Lars-Paddy
4.0 WillemSchoonebeek
2.75 helldre
3.5 Ropistop
3.5 mbokman
2.75 barrykonst
3.0 Maconoid
3.5 atmoznl
3.0 roaddevil82
3.25 ProjectHoax
3.25 arie1971