van Bennebroecks

Het Edele Hert

Het Edele Hert van Bennebroecks

Bitterheid:

3 van 5

Fruitigheid:

1 van 5

Zoet:

2 van 5

Zuur:

van 5

Intensiteit:

4 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten

Over Het Edele Hert

Amberkleurige barleywine met gebroken witte schuimkraag die inzakt tot een mooi glasplakkend laagje. De geur heeft mout en hop: harsige tonen en broodachtige geuren komen uit het glas. Ook iets van honing. De smaak is droog, bitter en heeft zelfs iets alcoholisch wat vreemd is voor een 7,5% bier.

Brouwerij: Bennebroecks uit Bennebroek

Zo’n twee jaar geleden begonnen Danny Captijn en Hans de Vries als hobby met het brouwen van bier. Vanuit de gezamenlijke liefde voor een lekker speciaalbiertje, groeide deze hobby het afgelopen jaar uit tot een serieus bedrijf. De compagnons doen alles zelf: van het verzinnen van smaken tot het brouwen, van roeren tot bottelen, marketing, verkoop en distributie. Het mooiste aan bier is het ambachtelijke proces van het maken. Dat vraagt om geduld; het duurt namelijk zo’n negen weken vanaf het moment van brouwen tot proeven. En het is natuurlijk de kunst om een constante smaak te realiseren; dat blijft elke keer weer spannend. We hebben inmiddels twee smaken in de markt gezet; het Blonde Hert en het Edele Hert. Het hert hoort bij de Waterleiding Duinen en dus ook bij Bennebroek vandaar dat wij dit als thema hebben gekozen. De bedoeling is dat het assortiment langzamerhand wordt uitgebreid met dus steeds een ander Hert. Het bier is inmiddels te koop bij diverse supermarkten, drankzaken en bierwinkels, voornamelijk in de regio, maar wordt ook geschonken in restaurants en café’s. In het begin moesten we het zelf aan de man brengen maar inmiddels worden we regelmatig benaderd door nieuwe klanten die ons bier willen verkopen of schenken. “Een mooier compliment kun je niet krijgen!” Het belangrijkste voor ons is dat we met ons product mensen een plezier doen. We brouwen ons bier ambachtelijk, met passie en respect voor het brouwambt. Als het uiteindelijk dan in de winkel staat dan zijn we ontzettend trots en genieten we van alle reacties van de uiteindelijke consumenten. Thuis in onze nieuwe thuisbrouwinstallatie doen wij onze smaakontwikkeling. Als die smaak goed is dan brouwen we ons bier in een grote brouwerij zodat we aan alle eisen die er aan bier gesteld worden kunnen voldoen. We hebben samen een lijn uitgezet om nieuwe stappen te maken. Het hoeft niet snel maar het moet wel goed! We voelen en vullen elkaar goed aan en dat maakt het makkelijk en leuk om te doen. De wekelijkse ‘directievergadering’, natuurlijk met eigen bier, is altijd leuk, gezellig en inspirerend en zorgt ervoor dat we wekelijks dichter bij onze droom komen: Een eigen brouwerij waar we samen met mensen met een beperking bier maken. We voelen namelijk een sterke behoefte om iets terug te doen voor de maatschappij en dat kunnen we op deze manier mooi vorm geven.”

Wat eet je hier eigenlijk bij?

vlees of vis wat met zoete marinade is klaargemaakt, of iets vets zoals kippendij met sojasaus ofzoiets

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander American Barleywine speciaalbier zoals Het Edele Hert. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door