DUTCH IPA - What the WHEAT?! van Brouwerij DockumDUTCH IPA - What the WHEAT?! van Brouwerij Dockum

Zeer troebel blond bier, je kunt er niet doorheen kijken. De dikke schuimkraag blijft rustig staan, en als de Beer er doorheen ruikt pakt ie wat kruidige harsige tonen. De smaak heeft vooral wat zurigs van de tarwe en een beetje banaan, de afdronk is bitter. Heerlijk bier.

Beer as a Service 3.0

De Beer heeft al veel bieren en brouwers in hun box gehad onder andere de DUTCH IPA - What the WHEAT?!. Zie hieronder informatie en welke bieren

Wat is Beer in a Box?

Alleen voor de echte ontdekkers. De onbevreesde. De mensen die ‘s morgens niet weten waar ze ‘s avonds belanden. Laat je verrassen. Probeer de Beer!

Check de bieren van nu Lees meer over Beer in a Box

Bitterheid: 0

Fruitigheid: 0

Zoet: 0

Zuur: 0

Intensiteit: 0

Wat eet je hier eigenlijk bij?

zoete aardappel uit de oven met mayo

Brouwerij Dockum uit Dokkum

Dokkum Nederland logo van Brouwerij Dockum uit Dokkum

In Brouwerij Dockum brouwen zij hun speciaalbieren op ambachtelijke wijze middenin het proeflokaal. Hier combineren ze smaakmakende gerechten met de lekkerste speciaalbieren van Kâld Kletske en Bonifatius. Bekijk de brouwerij


Meer over de stijl: Witbier IPA

Een variant op de IPA (droog, blond, bitter en hoppig) waarbij tarwe een belangrijk onderdeel van het smaakprofiel is. Tarwe geeft bier een wazigheid mee en een licht-zurige smaak af. Je kunt een White IPA zien als een hoppig witbier. Iets zoeter en troebeler dan een IPA, of flink hoppiger dan een witbier.

DUTCH IPA - What the WHEAT?! valt in de smaakgroep Bitter & Growl

“Nu moet je niet denken dat ik een verbitterde Beer ben. Growl, ik word gewoon enorm blij van bieren met een uitgesproken hoppig- en bitterheid. Mijn vrienden noemen mij een echte hophead omdat ik het liefst alleen verse IPA’s proef. Heb ik trouwens al verteld wat IBU betekent?”