van Brasserie Dupont

Saison Dupont

Saison Dupont van Brasserie Dupont

Bitterheid:

van 5

Fruitigheid:

van 5

Zoet:

van 5

Zuur:

van 5

Intensiteit:

van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
5.0

Over Saison Dupont

Ah, de Saison Dupont. Jij heerlijk Belgisch bier van hoge gisting. Je bent een van de oudste Saison bieren van België. Gebrouwen door Brasserie Dupont, een familiebedrijf dat het heel goed doet maar in relatief kleine aantallen blijft brouwen om de kwaliteit te waarborgen. Sinds 1844 wordt het biertype Saison met name in de winter gebrouwen (zodat je van de zomer klaar bent) en rijp je heerlijk lang op houten vaten. Oorspronkelijk met een laag alcoholpercentage is het nu bijna verdubbeld. Alhoewel een goed zomerbier is deze ook niet te versmaden tijdens de wat koudere dagen! Te drinken op keldertemperatuur (12°C) of lichtjes gekoeld, als aperitief of als begeleider van gerechten zoals: paling in 't groen, asperges, stoofgerechten of geroosterd vlees.

Brouwerij: Brasserie Dupont uit 7904 tourpes

De brouwerij is een onafhankelijk familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van bieren met hergisting in de fles : Moinette, Saison, Bons vœux… Sinds 1990 brouwen we een deel van onze productie met biologische licentie onder het label Biogarantie®: Moinette biologique *, Biolégère *, Bière de Miel biologique *... Wij brouwen nog steeds op zeer traditionele wijze en ons jaarlijks volume bedraagt een 20.000 hectoliters. Onze bieren worden geëxporteerd naar vele landen: USA, Japan, Canada, Frankrijk, Italië, Nederland, Denemarken, Engeland…

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Saison speciaalbier zoals Saison Dupont. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
5.0
5.0