van Brouwerij 1573

Drebbel

Drebbel van Brouwerij 1573

Bitterheid:

2 van 5

Fruitigheid:

1 van 5

Zoet:

2 van 5

Zuur:

0 van 5

Intensiteit:

4 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
4.13

Over Drebbel

Stel, je bent uitvinder en wereldberoemd vanwege je diverse innovaties op het gebied van perpetuum mobile (apparaten die voortdurend bewegen en energie kunnen opwekken zonder energie te kosten). Je bouwt diverse baanbrekende tele- en microscopen en inspireert hele generaties op dat gebied. En omdat je nooit genoeg om handen hebt, heb je blijkbaar ook nog tijd en energie om de allereerste onderzeeboot ever te construeren. Hiermee vaar je als allereerste samen met 12 man een uur lang onder water in de Theems. Wat denk je? Heb je dan een biertje verdiend? Nou, volgens Brouwerij 1573 wel. Brouwemeester Daan komt niet geheel toevallig ook uit Alkmaar, de geboorteplaats van Cornelis Drebbel. Zijn eerbetoon aan de uitvinder is een Amber Ale die smaakt naar tonen van karamel, biscuit en een milde hop bitterheid heeft. Het aroma doet denken aan citrus vruchten zoals grapefruit en tropisch fruit. Als hij nog geleefd had, had Drebbel het waarschijnlijk zelf verkocht in zijn Alehouse, dat hij aan het eind van zijn leven exploiteerde in Londen.

Brouwerij: Brouwerij 1573 uit Alkmaar

De oprichters van Brouwerij 1573 zijn al jaren hobby brouwers. Zelf bier brouwen in de keuken, recepten testen en zoveel mogelijk mensen hun eigen brouwsel laten proeven, dat is waar ze gelukkig van werden. In augustus 2016 hebben de twee de knoop doorgehakt en besloten er volledig voor te gaan. Het bier wordt vooralsnog gebrouwen bij de Noordhollandsche Brouwerij, maar er zijn vergevorderde plannen voor een eigen brouwerij in de binnenstad. De piepjonge brouwerij won in

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Dankzij de geroosterde tonen, past dit bier uitstekend bij vlees van de BBQ (bijvoorbeeld een heerlijke entrecote of lamskoteletjes)

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander American Amber of Red Ale speciaalbier zoals Drebbel. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
5.0
4.0
5.0
4.0
4.5
4.0
3.5
3.0