van Brouwerij Slaghmuylder

Dubbele Pater

Bitterheid:

van 5

Fruitigheid:

van 5

Zoet:

van 5

Zuur:

van 5

Intensiteit:

van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
4.0

Over Dubbele Pater

Witkap Pater is een levend bier van hoge gisting. Gebrouwen naar aloude traditie met de edelste en meest natuurlijke ingrediënten, waaronder bittere en aromatische hopbloemen. Nadat het bier op fles of op vat zit, wordt het in een warme kelder geplaatst om er voor de derde maal te hergisten. Dit geeft dit bier zijn heerlijke aroma’s en natuurlijke bewaareigenschappen voor meerdere jaren. Wanneer de gist alle suikers verteerd heeft, zet hij vast op de bodem en zal de Witkap·Pater op natuurlijke wijze klaren. Het is dan ook belangrijk de fles niet te schudden en het glas in één zachte beweging vol te schenken zodat het bezinksel op de bodem van de fles blijft kleven.

Brouwerij: Brouwerij Slaghmuylder uit Ninove

Brouwerij Slaghmuylder is opgericht in 1860 door Emmanuel Slaghmuylder. Rond de eeuwwisseling nam zijn zoon Ernest het bedrijf over. Hij huwde Marie Van Roy, een dochter uit een brouwersfamilie van Wieze. Rond die tijd kocht vader Slaghmuylder abdij-grond waar zijn drie zonen: : Emile (°1900), Edmond (°1901) en Edouard (°1905) in 1925 een nieuwe brouwerij begonnen. In de nieuwe brouwerij kon in 1926 al dadelijk met het nieuwe brouwprocédé voor bier van lage gisting (8°C) gestart worden. Midden jaren zestig werden de drie broers opgevolgd door hun zonen. En vanaf 1979 werd door de drie neven met het brouwen van de Witkap Pater begonnen op verzoek van de brouwerij "De Drie Linden" uit Brasschaat. In 1981 werd de Witkap Pater officieel overgenomen. Vandaag is Brouwerij Slaghmuylder een uniek familiebedrijf dat voortbouwend op een rijke traditie vooral vooruit kijkt naar de toekomst.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Dit bier kun je ook prima verwerken in een stoofpotje! Mmm, ja lekker!

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Flanders Oud Bruin speciaalbier zoals Dubbele Pater. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.0
3.5
5.0
5.0
2.5