van Brouwerij Breugem

Fris Zoentje

Fris Zoentje van Brouwerij Breugem

Bitterheid:

van 5

Fruitigheid:

van 5

Zoet:

van 5

Zuur:

van 5

Intensiteit:

van 5

Untappd
3.32
RateBeer
3.14
Onze klanten
4.0

Over Fris Zoentje

Het Fris Zoentje is een aangenaam, doordrinkbaar en fruitig blond bier. Intense tonen van perzik en citrus voeren de boventoon, daar kan je (gelukkig) niet omheen. Heel erg bitter is dit bier niet, maar de hoppige hars is wel duidelijk aanwezig en blijft vrij lang hangen in de nasmaak. De body is lekker vol met een aangenaam koolzuur dat niet te opdringerig is. In de geur veel perzik en een vleugje dennen. In de smaak perzik, citrus en frisse, harsige hopbitters

Brouwerij: Brouwerij Breugem uit Zaandijk

Geestig, nuchter en een onwrikbaar industrievolk. Zo omschrijft men de Zaankanter! Daar moet wel goed bier vandaan komen: Breugem bier van een hoge kwaliteit zonder te veel fratsen. Na de eerste slok zullen er vele volgen! Breugem is geen verzonnen naam, met een Belgische klank, maar gewoon de naam van de man achter het bier. Patrick was al brouwer in de voormalige brouwerij in Zaandam en brouwt dus nu zijn eigen bier in Zaandijk. Hij heeft eerder gewerkt in Brouwerij de Prael en was brouwmeester bij De 7 Deugden in Amsterdam. Zijn passie voor bieren is ongekend en het liefst schenkt hij trots zijn bieren zelf tijdens diverse festivals. Samen met Zaans-Canadese bierkenner Derek Walsh werkt hij zijn portfolio uit waarbij diverse uithoeken van het bierspectrum worden verkend. Maar de basis blijft het verder optimaliseren van de klassiekers zoals de prijswinnaars het Zoentje en de befaamde Tripel.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Kaasjes, kaasjes en kaasjes!

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Blond speciaalbier zoals Fris Zoentje. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.0
3.5 mbokman
3.25 Huubvrenegoor
3.0 jvanderhorn
4.25 Peterv84