Pelsjager van Pinterman i.o.Pelsjager van Pinterman i.o.

De Pelsjagers van weleer keken niet op van een beetje leer en rokerigheid. Dat komt goed uit, want dat vind je terug in de geur en smaak van deze Smoked Porter. Wat je krijgt is een donkerbruin bier. Behoorlijk troebel en een grove schuimkraag. De peat komt meteen in de geur naar voren. Verder, zoals gezegd, veel leer en rokerigheid. Die krijg je ook in de smaak weer terug, maar daarin overheerst vooral het peated deel. Daar moet je natuurlijk wel van houden, maar De Beer was er wel gecharmeerd van. O, en de etiketten van Pinterman zijn gewoon tof!

Bitterheid: 6

Fruitigheid: 4

Zoet: 4

Zuur: 2

Intensiteit: 8

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Oh! Dit is een goeie voor een fenomenabele pulled pork. Voor de onwetenden onder ons, dat is een manier van varkensvlees braden voor een langere tijd, op een lage temperatuur. En dat wordt lekker joh! Pork is vlees dat doorgaans vrij taai is maar door deze manier van bereiden wordt het supermals en kan je de boel heel makkelijk uit elkaar trekken. Vandaar "pulled" pork.

Pinterman i.o. uit Tilburg

Tilburg Nederland logo van Pinterman i.o. uit Tilburg

Pinterman staat voor liefde voor bier en fijne smaken. Want wat is er nou mooier dan samen een moment nemen om te genieten van een mooi glas bier? Vandaar het motto van deze brouwer Tilburg; ‘Op het goede leven!’. Sinds 2014 werkt Pinter... Bekijk de brouwerij


Bieren die al een keer in de Box hebben gezeten

Bier Stijl
Heilige Verlosser Red Ale

Andere bieren van Pinterman i.o.

Bier Stijl
Route Du Soleil Tarwebier - witbier
Pinterman Dark Donker Bier
Pelsjager Donker Bier
Heilige Verlosser Red Ale
Gouden Collega Blond
Classic Donker Belgisch Bier
't Nieuwe Bier Speciale Belge

Meer over de stijl: Porter

Een donkergekleurd moutig bier waarbij de basis van de smaak uit de mouten komt; lichte roast-tonen en karamel. Het bier is mooi vol en soepel.

Pelsjager valt in de smaakgroep Intens & Uitdagend

"Spannende avonturen in de rimboe is my middle name. Kom maar door met die heftige smaken. Kies dan voor mij. Ik neem je mee op diepdonkere avonturen langs Porters en Russian Imperial Stouts. Het wordt een intense rit op zoek naar de ultieme complexiteit....”

Lees meer over Intens & Uitdagend

De Beer introduceert vol trots zijn Adventskalender 2021

Bestel de Adventskalender hier

Lees alles over de Bier Adventskalender

Pak hem voor de vogel Beer is gevlogen!

De enige echte Bier Adventskalender 2021