Geusz Dubbel van Geusz!Geusz Dubbel van Geusz!

Hoppa BAM! Dubbel bier, voor dubbel genot! Deze Geusz bevat qua geur karamel en iets kruidigs (zoethout, anijs). Daarna begint de smaakevolutie met chocolade en karamel, vervolgens gaat de reis naar iets houtigs en komen we aan op de eindbestemming met drop/salmiak. Van zoet naar iets zurig, naar bitter en vervolgens de dropsmaak, die lekker lang blijft hangen. Na ingeschonken te zijn, laat het bier zijn fijne schuimkraag zien, die ook nog eens erg stabiel is. De kleur is donkerbruin. In de geur komt duidelijk de karamel naar voren. Ook heeft het tonen van donker fruit en laurier(drop). Verder een licht alcoholgeurtje De smaak is zoet met karameltonen. De afdronk heeft een klein bittertje. Lekkor!

Bitterheid: 6

Fruitigheid: 8

Zoet: 14

Zuur: 2

Intensiteit: 10

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Oude kaas, pittige droge worst en ambachtelijk brood

Geusz! uit Zoetermeer

Zoetermeer Nederland logo van Geusz! uit Zoetermeer

SanVoPed’or is ontstaan in het brein van een groep vrienden die eind jaren 70/begin 80 in het oude dorp van zoetermeer woonden en daar met grote regelmaat samenkwamen. het Sanne van havelteplein, de Vondelstraat en de Perkstraat waren de... Bekijk de brouwerij


Meer over de stijl: Dubbel

Een dieprood tot koperkleurig bier, gemiddelde sterkte, moutig en complex, tonen van karamel. Esters van de Belgische gist, smaken als gedroogd fruit, kruidigheid en bloemigheid zijn terug te proeven. Ondanks de moutigheid en de volle body, is de afdronk van dit bier relatief droog.

Geusz Dubbel valt in de smaakgroep Donker & Elegant

Van dubbel, amber, bock, quadrupel tot barleywine. Dit is het smaakprofiel voor de echte liefhebber van mooie subtiele bieren. Niet te complex wel super smaakvol.