Volle Maan

van Brouwerij Het Licht

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Bier de Garde speciaalbier zoals Volle Maan. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Bitterheid:

3 van 5

Fruitigheid:

2 van 5

Zoet:

1 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

3 van 5

Untappd
3.33
RateBeer
2.78
Onze klanten
4.5

De mening van de Beer

Volle Maan is een bière de garde op basis van roggemout. Door de rijke ronde smaak is dit een dorstlesser waar je het hele jaar door van geniet. Het bier wordt gebrouwen als het nieuwe maan is en is uiteindelijk gereed bij volle maan. Dit duurt om en nabij de twee weken. Bière de Garde (bewaarbier/provisiebier) komt oorspronkelijk uit het noorden van Frankrijk (Calais). Het bier werd aan het eind van het brouwseizoen gebrouwen zodat het bier ook in de zomer voorradig was. Het is een zwaarder, moutig en droog biertype met een van origine hoger alcoholperecentage waardoor het langer houdbaar was.

Gebrouwen door Brouwerij Het Licht uit Utrecht

Brouwerij Het Licht is een Utrechtse microbrouwerij gespecialiseerd in seizoensbieren. In nauwe samenwerking met brouwerij De Leckere worden leckere lichte bieren gebrouwen. De brouwerij is opgericht in 2014 en het eerste bier dat werd gebrouwen was het Herfstlicht. Het Licht brouwt bieren in beperkt volume en de bieren zijn verkrijgbaar op fles en op fust.

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.5
3.25 evandermooren
3.75 Koetje
3.25 barrykonst
3.0 jvanderhorn