Urk

Bicker Drankhandel

Logo van Bicker Drankhandel gevestigd in Urk uit


Untappd

Over Bicker Drankhandel

Na vele jaren onderzoek naar historische bieren is Klaas Johannes Wakker, die net zestien jaar is, begonnen met het daadwerkelijk brouwen van bier. Hij heeft een bierrecept bedacht op basis van de oude bierrecepten van de familie Bicker. De familie Bicker is ook de inspiratie geweest voor de naam van zijn bedrijf: Bicker drankenhandel. De familie Bicker had hoogwaardige brouwerijen in de Gouden Eeuw en namen toonaangevende posities in bij de Verenigde Oost-Indische Compagnie. De familie brouwde bier voor de lange reizen naar Indië. Een lange houdbaarheid was heel belangrijk voor de lange reizen naar Indië. De naam van het bier is te danken aan James Lancaster. Hij was de expeditieleider op de eerste reis naar Indië, zijn schip is dan ook de blikvanger op het etiket. Klaas Johannes heeft nog geen eigen brouwerij en daar doet hij ook niet geheimzinnig over, hij laat het bierrecept namelijk brouwen in een Amsterdamse brouwerij waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Het bier van Bicker Drankhandel in a Box

Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Bicker Drankhandel in een box gestopt.

James' India Pale Ale

Bicker Drankhandel

IPA 6.5%

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef het beste speciaalbier van brouwerijen zoals Bicker Drankhandel. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Stukje Craft Beer Discovery!

Alle bieren van Bicker Drankhandel

Mits de Beer ze kent.

Bier Stijl Alcohol IBU (bitterheid)
James' India Pale AleIPA - American60