James' India Pale Ale van Bicker DrankhandelJames' India Pale Ale van Bicker Drankhandel

Klok, klok, klok. Dit bier schenkt zeer donker in en is donkerrood, bijna bruin. Schuim is licht en helaas vrij snel weg. In de geur en smaak een klassieke IPA, de Beer houdt er wel van. Flinke moutigheid in de geur, ook mooie (lijkt Engelse) hoppigheid. Flink kruidig. Beetje piney, dennennaalden. De Beer zit in gedachten alweer in het bos van zijn jeugd. Verder mooie bitters in de geur. Fijn aards ook. Smaak ook goed bitter. Die overheerst best wel in de smaak. Inclusief volle body, maar drinkt desondanks toch mooi weg. Deze IPA zit ontzettend en is compleet iets anders dan de doorsnee IPA van tegenwoordig. Noice!

Beer as a Service 3.0

De Beer heeft al veel bieren en brouwers in hun box gehad onder andere de James' India Pale Ale. Zie hieronder informatie en welke bieren

Wat is Beer in a Box?

Alleen voor de echte ontdekkers. De onbevreesde. De mensen die ‘s morgens niet weten waar ze ‘s avonds belanden. Laat je verrassen. Probeer de Beer!

Check de bieren van nu Lees meer over Beer in a Box

Bitterheid: 0

Fruitigheid: 0

Zoet: 0

Zuur: 0

Intensiteit: 0

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Hamburgers. Met friet. Of niet!

Bicker Drankhandel uit Urk

Urk Nederland logo van Bicker Drankhandel uit Urk

Na vele jaren onderzoek naar historische bieren is Klaas Johannes Wakker, die net zestien jaar is, begonnen met het daadwerkelijk brouwen van bier. Hij heeft een bierrecept bedacht op basis van de oude bierrecepten van de familie Bicker.... Bekijk de brouwerij


Andere bieren van Bicker Drankhandel

Bier Stijl
James' India Pale Ale Amerikaanse IPA

Meer over de stijl: Amerikaanse IPA

Een hoppig, bitter redelijke sterke Amerikaanse Pale Ale waarin Amerikaanse en "new world" hoppen sterk in naar voren komen. De balans is richting hoppig, je proeft geen gistinvloeden, de afdronk is droog en de mout is daar slechts op de hoppen de juiste ondersteuning te geven.

James' India Pale Ale valt in de smaakgroep Bitter & Growl

“Nu moet je niet denken dat ik een verbitterde Beer ben. Growl, ik word gewoon enorm blij van bieren met een uitgesproken hoppig- en bitterheid. Mijn vrienden noemen mij een echte hophead omdat ik het liefst alleen verse IPA’s proef. Heb ik trouwens al verteld wat IBU betekent?”