van Bicker Drankhandel

James' India Pale Ale

James' India Pale Ale van Bicker Drankhandel

Bitterheid:

3 van 5

Fruitigheid:

3 van 5

Zoet:

2 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

4 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
3.57

Over James' India Pale Ale

Klok, klok, klok. Dit bier schenkt zeer donker in en is donkerrood, bijna bruin. Schuim is licht en helaas vrij snel weg. In de geur en smaak een klassieke IPA, de Beer houdt er wel van. Flinke moutigheid in de geur, ook mooie (lijkt Engelse) hoppigheid. Flink kruidig. Beetje piney, dennennaalden. De Beer zit in gedachten alweer in het bos van zijn jeugd. Verder mooie bitters in de geur. Fijn aards ook. Smaak ook goed bitter. Die overheerst best wel in de smaak. Inclusief volle body, maar drinkt desondanks toch mooi weg. Deze IPA zit ontzettend en is compleet iets anders dan de doorsnee IPA van tegenwoordig. Noice!

Brouwerij: Bicker Drankhandel uit Urk

Na vele jaren onderzoek naar historische bieren is Klaas Johannes Wakker, die net zestien jaar is, begonnen met het daadwerkelijk brouwen van bier. Hij heeft een bierrecept bedacht op basis van de oude bierrecepten van de familie Bicker. De familie Bicker is ook de inspiratie geweest voor de naam van zijn bedrijf: Bicker drankenhandel. De familie Bicker had hoogwaardige brouwerijen in de Gouden Eeuw en namen toonaangevende posities in bij de Verenigde Oost-Indische Compagnie. De familie brouwde bier voor de lange reizen naar Indië. Een lange houdbaarheid was heel belangrijk voor de lange reizen naar Indië. De naam van het bier is te danken aan James Lancaster. Hij was de expeditieleider op de eerste reis naar Indië, zijn schip is dan ook de blikvanger op het etiket. Klaas Johannes heeft nog geen eigen brouwerij en daar doet hij ook niet geheimzinnig over, hij laat het bierrecept namelijk brouwen in een Amsterdamse brouwerij waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Hamburgers. Met friet. Of niet!

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander IPA speciaalbier zoals James' India Pale Ale. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
5.0
3.0
4.0
4.5
3.0
2.0
3.5