Logo van Bavo
Plaats Evergem
Land Belgium
Url Bavo

Bavo

Er werd bewust gekozen om Bavo te brouwen volgens de originele methode van de abdij. Die brouwmethode dateert van het jaar 1250 en is goed bewaard gebleven door de Universiteit van Gent. Het was trouwens in het jaar 1253 dat de monniken van de Sint-Baafsabdij bier begonnen te brouwen om buiten de abdijmuren te verkopen, om zo met meer inkomsten hun goede werken te kunnen verderzetten. Bavo is dus een authentiek abdijbier dat volgens aloude traditie op ambachtelijke wijze wordt gebrouwen. Het abdijbier is ongefilterd en zonder toevoegingen van suiker of artificiële aroma’s. Traditie en authenticiteit, maar vooral solidariteit vormen de hoofdkenmerken van het nieuwe abdijbier.



Bieren die in de selectie van de Beer hebben gezeten

Bavo Bruin
Bavo Bruin

Bavo

Dubbel 7,2%
Nonnemielen
Nonnemielen

Bavo

Amber Lager 6,5%