Wijk bij Duurstede

Stadsbrouwerij De Dikke

Logo van Stadsbrouwerij De Dikke gevestigd in Wijk bij Duurstede uit Nederland

http://www.wijksedikke.nl

Over Stadsbrouwerij De Dikke

Brouwen en de handel in bier waren belangrijk voor de plaatselijke economie. De schattingen over de bierconsumptie per hoofd van de bevolking in de 16e eeuw lopen uiteen van één tot drie liter per persoon. In een stadje als Wijk bij Duurstede betekende dit dat er vele honderden liters bier per dag werden geproduceerd, verhandeld en gedronken. De brouwerij van het Ewoud en Elisabeth gasthuis heeft sinds mensenheugenis bestaan. De oudste vermelding van een brouwactiviteit dateert uit 1502, toen Peter Ketelbruet de brouwketel repareerde. In 1507 werd een geheel nieuwe kuip gekocht. De ontwikkeling van de brouwerij als gebouw en het gebruik ervan valt af te lezen uit de notulen en rekeningen van de regeerders van het gasthuis. In de notulen werden de lopende zaken (onderhoud, uitbreiding, gebruik) vastgelegd. In de rekeningen zien we de weerslag van het onderhoud (betalingen) en de verpachting (inkomsten). Daarmee is de gasthuisbrouwerij de enige brouwerij in Wijk bij Duurstede die voor deze periode en eigenlijk de gehele stadsgeschiedenis goed en vrij volledig onderzocht kan worden.

Het bier van Stadsbrouwerij De Dikke in a Box

Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Stadsbrouwerij De Dikke in een box gestopt.

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef het beste speciaalbier van brouwerijen zoals Stadsbrouwerij De Dikke. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Stukje Craft Beer Discovery!

Alle bieren van Stadsbrouwerij De Dikke

Mits de Beer ze kent.

Bier Stijl Alcohol IBU (bitterheid)
Wijkse DikkeSpecialty Grain60
Dikke DonderGruit / Ancient Herbed Ale70