Gitzwart bier met bruine schuimkraag die snel weg is. Wel wat bezinksel in het glas. Man wat is dit bier zwart, en de blauwe bessen ruik je al bij het insche... Lees meer
Over de Pastry Stout | |
---|---|
Brouwer | Kompaan Bier |
Bierstijl | Pastrystout |
Alcohol | 11% |
niks
Kompaan is ontstaan door twee schoolvrienden die elkaar langer kennen dan niet: Jeroen en Jasper die Den Haag op de kaart wilden zetten in de Craft Beer wereld. Als een moderne, jonge brouwerij die hedendaags, opwindende bieren maakt, wo... Bekijk de brouwerij
Bier | Stijl |
---|---|
Vrijbuiter | Imperial Porter |
Hibiscus Hipster | Tripel |
Witte Was | Tarwebier - witbier |
Blueberry Maple Syrup Pancake | Pastrystout |
Een Imperial Stout waarbij een toetje wordt nagebootst. De hoofdingrediënten van dat dessert worden dan aan het bier toegevoegd. Daarnaast is een pastrystout vaak erg zoet, om het gevoel van een dessert na te bootsen. Verder is het dus een gitzwart bier met intens geroosterde moutige smaken zoals koffie, cacao, geroosterd brood en karamel. In een pastrystout zal je merken dat de toevoegingen (ook wel adjuncts genoemd) de overhand nemen in de smaak, waardoor de smaak niet altijd in balans is. Dat is oke in deze stijl. De body is zeer vol en de alcohol verwarmt.
"Spannende avonturen in de rimboe is my middle name. Kom maar door met die heftige smaken. Kies dan voor mij. Ik neem je mee op diepdonkere avonturen langs Porters en Russian Imperial Stouts. Het wordt een intense rit op zoek naar de ultieme complexiteit....”