van Brouwerij Leeghwater

Meizoentje

Meizoentje van Brouwerij Leeghwater

Bitterheid:

4 van 5

Fruitigheid:

4 van 5

Zoet:

2 van 5

Zuur:

van 5

Intensiteit:

4 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten

Over Meizoentje

Kraakhelder blondje met volle en stevige witte schuimkraag. De geur is mega hoppig, echt hoe een verse zak hop ruikt. Mooie fruitige en harsige toetsen. De smaak is goed bitter waar de hop mooi doorheen komt. Dit heeft werkelijk niets met een lentebock te maken, maar lekker issie wel. Afdronk ook bitter. Mooi lentebier, fris, lekker in de zon. Ik zeg doen.

Brouwerij: Brouwerij Leeghwater uit De Rijp

Op nog geen kilometer afstand van onze brouwerij, in het Noord-Hollandse dorp De Rijp, werd in 1575 de man geboren naar wie onze brouwerij vernoemd is: Jan Adriaenszoon Leeghwater. Zo heette hij toen overigens nog niet. Leeghwaters geboortegrond, het polderlandschap tussen de Noord-Hollandse steden Alkmaar, Purmerend, Haarlem en Amsterdam, bestond toendertijd uit veenweiden; kwetsbare eilandjes omringd door water. Daar wilde Leeghwater iets aan doen. Sterker nog, het beschermen van ‘zijn’ eiland De Rijp tegen de dreiging van het water werd één van zijn levensdoelen. De eerste helft van de 17e eeuw was Leeghwater als ingenieur nauw betrokken bij het droogmaken van de Beemster (1612), de Purmer (1622), de Heerhugowaard (1625), de Wormer (1626), de Schermer (1635) en de Starnmeer (1643). Voor het eerst in de geschiedenis werden er molens ingezet om het water uit meren weg te pompen. De Beemsterpolder is daarom opgenomen op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed. Jan Adriaenszoon Leeghwater maakte van hoog water laag water en de veenweiden veranderden in vruchtbare polders. Langzaamaan ontstond dat waar Leeghwater van droomde, zijn Magnum Opus: het Land van Leeghwater. Leeghwater veranderde zijn naam overigens al in 1605, nog voordat het droogleggen van de polders was begonnen. Daarvoor heette hij enkel Jan Adriaenszoon. Eigenwijs als hij was, dacht hij waarschijnlijk dat het hem wel zou lukken; het creëren van het Land van Leeghwater. En hij had gelijk.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

De bier ziet het wel drinken bij een flamkuchen

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Meibok speciaalbier zoals Meizoentje. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
3.25 Liamhoep1
2.75 WillemSchoonebeek
3.75 Jordydk93
3.25 AlexBec
2.0 barrykonst
3.75 Akertinus