van Brouwersnös

Yellow Moon

Yellow Moon van Brouwersnös

Bitterheid:

2 van 5

Fruitigheid:

3 van 5

Zoet:

2 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

3 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten

Over Yellow Moon

Dit lichtblonde bier met witte kraag ruikt heerlijk fris, er zit limoengras in en daar kun je niet omheen. De smaak is ook mooi verfrissend, aangenaam in balans. Zeker niet te zoet, maar ook niet te bitter. De citroengras blijft fijn hangen en het bier nodigt dankzij het bittertje in de afdronk uit tot een volgende slok.

Brouwerij: Brouwersnös uit Groenlo

Groenlo heeft een eeuwenlange zeer sterke verbondenheid met bier. Het is een trots, stoer, vrolijk en rustig volkje. Men raakt hier pas in paniek als het bier op is. Gelukkig is er in deze prachtige historische vestingstad weer een eigen brouwerij teruggekomen: Brouwersnös. Burgemeester Annette Bronsvoort had een luisterend oor voor de gevoelige snaar bij de bevolking. Ze misten een eigen brouwerij. En niet zo’n beetje ook. Haar idee paste dan ook goed in de plannen van gemeente Oost Gelre om de stad nog aantrekkelijker te maken voor de bevolking en zeker ook de vele toeristen. Vervolgens heeft zij de neven Frans en Andries de Groen gepolst om een kleinschalige ambachtelijke stadsbrouwerij te beginnen. Zij hadden hier wel oren naar mits er een mooie locatie beschikbaar was. En die was er: Villa Adriana. Frans en Andries hebben vervolgens Jos Oostendorp benaderd of hij projectleider wilde worden. Jos hoefde niet lang na te denken over deze unieke kans. En zo geschiedde.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

kippendij met gember en honing

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Blond speciaalbier zoals Yellow Moon. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
3.5 WillemSchoonebeek
3.25 fjmver
3.5 MartijnSnijder
2.75 Maconoid
3.25 TimM97