van Brouwerij De Kromme Haring

Rog

Rog van Brouwerij De Kromme Haring

Bitterheid:

2 van 5

Fruitigheid:

3 van 5

Zoet:

1 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

4 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten

Over Rog

Oranjegekleurd bier met bescheiden witte schuimkraag die vrij snel weg is. Daardoor komt de aroma mooi vrij; sinaasappel!! Ruikt een beetje naar sinaasappeljam ook, heeft iets "yammy" :) De smaak is ook volle bak sinaasappel met een fijne balans van de romige body en een kruidigheid. De afdronk is fris met een klein zuurtje, hij blijft lang hangen. Heerlijk!

Brouwerij: Brouwerij De Kromme Haring uit Utrecht

De Kromme Haring draait om verrassende, goed gemaakte, heerlijke en drinkbare bieren. Bioloog en thuisbrouwer Stephen Grigg reisde vanuit Amerika via het Verenigd Koninkrijk om zich in Nederland te vestigen als (thuisbrouwerij) De Kromme Haring. Na een ontmoeting met bierliefhebber Gijs van Wiechen, die hem uitnodigde om het jubileumbier te brouwen voor de beruchte bar-dive Kafe Belgie, besloten de twee in 2014 serieus aan de slag te gaan. Na de eerste voorzichtige, educatieve en soms frustrerende stappen in contractbrouwen besloten ze al vrij snel dat ze hun eigen systeem en plaats nodig hadden om hun aanpak van het brouwen na te streven. Dit plan kwam tot uiting toen ze in september 2016 hun eigen brouwerij openden, met de brouwerij in december 2016 volledig geïnstalleerd. Met meer dan 20 jaar brouwervaring hebben ze een diepe liefde voor Engelse mout en Amerikaanse hop gecultiveerd. Ze houden echter nog meer van de gist en geloven dat de kwaliteit van de gisting de kern vormt van al het goed gemaakte bier. Ze weten hoe te werken met veel verschillende soorten gist, zowel "schoon" als "wild", en dat is wat hun onderscheidt van de rest.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

gekruide zoete aardappel

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Saison speciaalbier zoals Rog. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
5.0 robbiedeking