Logo van De Kromme Haring
Plaats Utrecht
Land Nederland
Url De Kromme Haring

De Kromme Haring

De Kromme Haring draait om verrassende, goed gemaakte, heerlijke en drinkbare bieren. Bioloog en thuisbrouwer Stephen Grigg reisde vanuit Amerika via het Verenigd Koninkrijk om zich in Nederland te vestigen als (thuisbrouwerij) De Kromme Haring. Na een ontmoeting met bierliefhebber Gijs van Wiechen, die hem uitnodigde om het jubileumbier te brouwen voor de beruchte bar-dive Kafe Belgie, besloten de twee in 2014 serieus aan de slag te gaan. Na de eerste voorzichtige, educatieve en soms frustrerende stappen in contractbrouwen besloten ze al vrij snel dat ze hun eigen systeem en plaats nodig hadden om hun aanpak van het brouwen na te streven. Dit plan kwam tot uiting toen ze in september 2016 hun eigen brouwerij openden, met de brouwerij in december 2016 volledig geïnstalleerd. Met meer dan 20 jaar brouwervaring hebben ze een diepe liefde voor Engelse mout en Amerikaanse hop gecultiveerd. Ze houden echter nog meer van de gist en geloven dat de kwaliteit van de gisting de kern vormt van al het goed gemaakte bier. Ze weten hoe te werken met veel verschillende soorten gist, zowel "schoon" als "wild", en dat is wat hun onderscheidt van de rest.



Bieren die in de selectie van de Beer hebben gezeten

Inktvis
Inktvis

De Kromme Haring

Black IPA 6%
Rog
Rog

De Kromme Haring

Saison - farmhouse 6,5%
Sand Diver 2.0
Sand Diver 2.0

De Kromme Haring

Sour - overig 4%
Cuttle Fish
Cuttle Fish

De Kromme Haring

Session IPA 4%
Soetwater
Soetwater

De Kromme Haring

Schwarzbier 5%