Oude Geuze Boon van Brouwerij BoonOude Geuze Boon van Brouwerij Boon

Blond bier met volle witte schuimkraag. Aroma's van kaas, stro, stallig, funky. De smaak is ook mooi complex.. Funky, zurig, stallig, stro, hooi, leer en ietwat rubberig. Afdronk is droog en licht metalig. Mooie geuze.

Dit bier is niet (meer) los verkrijgbaar. Probeer één van de andere bieren of boxen.

Bitterheid: 2

Fruitigheid: 4

Zoet: 4

Zuur: 6

Intensiteit: 10

Wat eet je hier eigenlijk bij?

belegen kazen

Brouwerij Boon uit B1502 Lembeek

B1502 Lembeek Belgie logo van Brouwerij Boon uit B1502 Lembeek

Sinds 1975 wordt Brouwerij Boon gerund door Frank Boon, een pioneer op het gebied van Lambische en Geuze bieren. Met meer dan 2 500 000 liter lambiek in voorraad beschikt brouwerij Boon op dit ogenblik over ’s werelds grootste voorraad l... Bekijk de brouwerij


Meer over de stijl: Gueuze

Een bier van spontane gisting, geproduceerd in de Zenne-vallei rondom Brussel. Het wordt gebrouwen met een groot deel tarwe, en door de spontane gisting is het bier licht-zurig van smaak. Hop-bitterheid is moeilijk tot niet waarneembaar. Het bier is lichtgekleurd en heeft allerlei "funky" aroma's en smaken. Een geuze is een mengeling van 1, 2 en 3-jaar oude lambiek. Door de mengeling op fles te zetten zorgt de 1-jaar oude lambiek voor koolzuur.

Oude Geuze Boon valt in de smaakgroep Wild & Zuur

“Ken je de uitdrukking ‘Once you go sour it will be the only thing you want to devour’? Klopt, die verzin ik ook ter plekke. Maar het is de waar- heid als een Beer. Als je mij aandurft, zul je nooit anders willen. Lambieken, Wilde bieren en moderne Sours; ik overtuig jou wel. Geloof me. Echt. Waar.”

Lees meer over Wild & Zuur

De Beer introduceert vol trots zijn Adventskalender 2021

Bestel de Bier Adventskalender

Lees alles over de Bier Adventskalender

Bier Adventskalender 2021

Pak hem voor de vogel Beer is gevlogen!

De enige echte Bier Adventskalender 2021