Wild & Zuur



Wij selecteren iedere twee maanden 24 unieke nieuwe bieren speciaal voor onze leden. Deze bieren kiezen we samen met ons onafhankelijk smaakpanel en op basis van 6 verschillende smaakgroepen. Als lid van de Craft Beer Discovery Club kan je aangeven binnen welke smaakgroep je verrast wilt worden. Zo heb je toch een beetje grip bij het loslaten :)

Op deze pagina vertellen we meer over de smaakgroep Wild & Zuur.

“Ken je de uitdrukking ‘Once you go sour it will be the only thing you want to devour’? Klopt, die verzin ik ook ter plekke. Maar het is de waar- heid als een Beer. Als je mij aandurft, zul je nooit anders willen. Lambieken, Wilde bieren en moderne Sours; ik overtuig jou wel. Geloof me. Echt. Waar.”

Voorbeelden van bierstijlen binnen Wild & Zuur

Fruitlambiek

Overige stijlen of fermentaties

Een bier van spontane gisting, geproduceerd in de Zenne-vallei rondom Brussel. Het wordt gebrouwen met een groot deel tarwe, en door de spontane gisting is het bier li... Lees meer

Gueuze

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een bier van spontane gisting, geproduceerd in de Zenne-vallei rondom Brussel. Het wordt gebrouwen met een groot deel tarwe, en door de spontane gisting is het bier li... Lees meer

Gose - Fruited

Lichtgekleurd, laag alcohol

Fruit zoals kersen, frambozen of steenfruit wordt toegevoegd aan een Gose; een traditionele Duitse bierstijl welke in de basis wat wegheeft van de Berliner Weisse; lic... Lees meer

Berliner Weisse

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een zeer lichtgekleurd, laag alcoholisch en verfrissend Duits tarwebier. Er zit veel koolzuur en een uitgesproken melkzuurtje in. Lees meer

Amerikaans Wild Bier

Overige stijlen of fermentaties

Een zure en/of funky variant van een basis-stijl bier. Lees meer

Sour - overig

Overige stijlen of fermentaties

Zuur bier wat niet in een specifieke stijl valt in te delen. Het bier is zuur door gebruik van zuurmout, melkzuur(bacteriën), specifieke gistculturen of kettle souring. Lees meer

Faro

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een bier van spontane gisting, geproduceerd in de Zenne-vallei rondom Brussel. Het wordt gebrouwen met een groot deel tarwe, en door de spontane gisting is het bier li... Lees meer

Vlaams Rood

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een dieprood tot bruingekleurd Belgisch bier verkregen uit gemengde gisting en gerijpt op hout en/of RVS. De kleur wordt verkregen door gebruik van donkere mouten, de ... Lees meer

Zure IPA

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een variant van de IPA (droog, blond, bitter en hoppig) waarvan de basis wat zuurder is. Het zure kan zijn verkregen door kettle souring of door het gebruiken van (gis... Lees meer

Lambiek

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een bier van spontane gisting, geproduceerd in de Zenne-vallei rondom Brussel. Het wordt gebrouwen met een groot deel tarwe, en door de spontane gisting is het bier li... Lees meer

Fruitbier

Overige stijlen of fermentaties

Een verzamelnaam voor allerhande bieren waar fruit aan is toegevoegd. De smaak en intensiteit is sterk afhankelijk van het gebruikte basisbier en de fruitsoort die is ... Lees meer

Kriek

Overige stijlen of fermentaties

Een bier van spontane gisting, geproduceerd in de Zenne-vallei rondom Brussel. Het wordt gebrouwen met een groot deel tarwe, en door de spontane gisting is het bier li... Lees meer

Vlaams Bruin

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een dieprood tot bruingekleurd Belgisch bier verkregen uit gemengde gisting en gerijpt op hout en/of RVS. De kleur wordt verkregen door gebruik van donkere mouten, de ... Lees meer

Sour IPA

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een mix tussen een Sour IPA en een Farmhouse IPA. Lees meer

Gose

Lichtgekleurd, laag alcohol

Traditionele Duitse bierstijl welke in de basis wat wegheeft van de Berliner Weisse; lichtgekleurd, laag in alcohol, hoog in koolzuur en een verfrissend zuurtje. Verde... Lees meer

Fruited Sour

Donkergekleurd, hoog alcohol

Zuur bier wat niet in een specifieke stijl valt in te delen. Het bier is zuur door gebruik van zuurmout, melkzuur(bacteriën), specifieke gistculturen of kettle souring... Lees meer

Framboise

Overige stijlen of fermentaties

Een bier van spontane gisting, geproduceerd in de Zenne-vallei rondom Brussel. Het wordt gebrouwen met een groot deel tarwe, en door de spontane gisting is het bier li... Lees meer

Meerts

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een relatief onbekend biertype. Biere de Mars wordt geproduceerd van de tweede of derde afloop van lambiek, ook wel meerts genoemd. Hierdoor is het blond, laag in alco... Lees meer

Sour

Overige stijlen of fermentaties

Zuur bier wat niet in een specifieke stijl valt in te delen. Het bier is zuur door gebruik van zuurmout, melkzuur(bacteriën), specifieke gistculturen of kettle souring. Lees meer

Bier met Brett

Overige stijlen of fermentaties

Een droger en fruitiger bier dan dat de basisstijl suggereert (brett bier is een verzamelnaam voor een brett bier op basis van een bestaande stijl, bijvoorbeeld Brett ... Lees meer

Berliner Weisse met Fruit

Lichtgekleurd, laag alcohol

Fruit zoals kersen, frambozen of steenfruit wordt toegevoegd aan een Berliner Weisse; een zeer lichtgekleurd, laag alcoholisch en verfrissend Duits tarwebier. Er zit v... Lees meer

Fruited Gose

Lichtgekleurd, laag alcohol

Fruit zoals kersen, frambozen of steenfruit wordt toegevoegd aan een Gose; een traditionele Duitse bierstijl welke in de basis wat wegheeft van de Berliner Weisse; lic... Lees meer

Wild Bier

Donkergekleurd, laag alcohol

Een spontaan vergist bier wat niet in een specifieke stijl valt in te delen. Door de spontane vergisting heeft het bier funky tonen en is het (licht)zuur. Lees meer

Meerts - Farmhouse

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een relatief onbekend biertype. Biere de Mars wordt geproduceerd van de tweede of derde afloop van lambiek, ook wel meerts genoemd. Hierdoor is het blond, laag in alco... Lees meer

Brett IPA

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een variant van de IPA (droog, blond, bitter en hoppig) waaraan Brettanomyces is toegevoegd. Afhankelijk van de Brett-stam kan dit het bier extra fruitigheid of juist ... Lees meer


Ontdek de wereld van speciaalbier

Proeverij bij de Beer

Altijd de beste bieren geselecteerd op basis van kwaliteit direct vanuit de brouwerij naar jouw keukentafel!