Vicaris Tripel / Gueuze van Vicaris



Vicaris Tripel / Gueuze van Vicaris

Goudgeel bier met forse witte schuimkraag die mooi stabiel is. In het aroma heeft tonen van kaneel, honing, beetje stallig, hooi/stro. De smaak heeft voornamelijk dat "funky" karakter, het stallige/stro/hooi wat je ook ruikt. Dat is van de wilde gist. De afdronk is fijn droog en het zuurtje in het bier is aangenaam en licht. De hoge hoeveelheid koolzuur kun je er een beetje uit "slaan" door wat te zwenken. Mooi bier!

Dit bier is niet (meer) los verkrijgbaar. Probeer één van de andere bieren of boxen.

Mijn review bij dit bier

Wat anderen zeggen

Hermannus
28-03-2014 21:48 uur
Smaak:

Wiebel-W
01-05-2014 21:53 uur
Smaak:

ThomasVerpraet
26-08-2015 22:45 uur
Smaak:

Rijzings
17-09-2015 22:32 uur
Smaak:

Win555
25-09-2015 20:58 uur
Smaak:

Flipvlier
25-12-2015 02:45 uur
Smaak:

Denyannick
29-01-2016 19:00 uur
Smaak:

JeroenVermeer
19-02-2016 21:44 uur
Smaak:

Berrry
23-04-2016 00:13 uur
Smaak:

Martijnmomberg
18-05-2016 19:53 uur
Smaak:

Pvdurme
09-06-2016 21:30 uur
Smaak:

Medi8Te
10-06-2016 17:35 uur
Smaak:

Lee76
21-06-2016 14:01 uur
Smaak:

Celmarrr
29-06-2016 20:38 uur
Smaak:

Miek911
17-07-2016 18:07 uur
Smaak:

stevendenboer
26-07-2016 18:28 uur
Smaak:

martijn0906
11-03-2017 15:13 uur
Smaak:

t_evers
29-04-2017 18:23 uur
Smaak:

Sameke
11-06-2017 23:36 uur
Smaak:

Steven-Spork
13-12-2017 23:37 uur
Smaak:

Giddy_Hop
09-02-2018 22:52 uur
Smaak:

vinoweyn
18-02-2018 13:00 uur
Smaak:

Robje82
24-03-2018 22:30 uur
Smaak:

BrianNL
13-04-2018 21:44 uur
Smaak:

waynerijsdijk
13-06-2018 20:46 uur
Smaak:

actieman
03-08-2018 16:46 uur
Smaak:

Speciaalbiertjes
18-08-2018 17:55 uur
Smaak:

040rob
07-12-2018 12:53 uur
Smaak:

mkokke
23-12-2018 14:04 uur
Smaak:

Peejeet
02-02-2019 21:50 uur
Smaak:

Geel Blad
08-03-2019 22:07 uur
Smaak:

WillemSchoonebeek
16-03-2019 19:34 uur
Smaak:

tmatheussen
12-06-2019 17:35 uur
Smaak:

joskesaf
13-07-2019 14:20 uur
Smaak:

ErikVer
09-08-2019 22:25 uur
Smaak:

Pewo86
29-08-2019 22:31 uur
Smaak:

WoutMein
12-10-2019 20:02 uur
Smaak:

Sharon_O
25-10-2019 23:39 uur
Smaak:

gerwin06
09-11-2019 21:16 uur
Smaak:

IvoAben
08-12-2019 18:38 uur
Smaak:

Mister_X
22-12-2019 15:58 uur
Smaak:

McCees
26-12-2019 18:43 uur
Smaak:

Dolfin73
26-12-2019 23:24 uur
Smaak:

Stefie777
04-01-2020 01:23 uur
Smaak:

Sebabje
12-01-2020 21:26 uur
Smaak:

Hyper10
18-03-2020 20:37 uur
Smaak:

Rick2575
01-04-2020 22:52 uur
Smaak:

PB79
26-06-2020 19:20 uur
Smaak:

Jaritroonbeeckx
08-08-2020 23:42 uur
Smaak:


28-09-2020 18:02 uur
Smaak:

FlyingDutchMan31
28-09-2020 18:02 uur
Smaak:

siebewannet
08-09-2021 15:45 uur
Smaak:

Mike1991
23-10-2021 21:14 uur
Smaak:

Bitterheid: 4

Fruitigheid: 4

Zoet: 4

Zuur: 4

Intensiteit: 6

Wat eet je hier eigenlijk bij?

blauwe kazen

Vicaris uit 9200 Dendermonde

9200 Dendermonde België logo van Vicaris uit 9200 Dendermonde

Een pasteur, een centrifuge of een helder bier filter komt bij brouwerij Dilewyns niet aan bod. Alle natuurlijke én gezonde elementen blijven door het niet filteren aanwezig in de fles. Dankzij het niet pasteuriseren is Vicaris een leven... Bekijk de brouwerij


Bieren die al een keer in de Box hebben gezeten

Bier Stijl
Vicaris Tripel Tripel

Meer over de stijl: Gueuze

Een bier van spontane gisting, geproduceerd in de Zenne-vallei rondom Brussel. Het wordt gebrouwen met een groot deel tarwe, en door de spontane gisting is het bier licht-zurig van smaak. Hop-bitterheid is moeilijk tot niet waarneembaar. Het bier is lichtgekleurd en heeft allerlei "funky" aroma's en smaken. Een geuze is een mengeling van 1, 2 en 3-jaar oude lambiek. Door de mengeling op fles te zetten zorgt de 1-jaar oude lambiek voor koolzuur.

Vicaris Tripel / Gueuze valt in de smaakgroep Wild & Zuur

“Ken je de uitdrukking ‘Once you go sour it will be the only thing you want to devour’? Klopt, die verzin ik ook ter plekke. Maar het is de waar- heid als een Beer. Als je mij aandurft, zul je nooit anders willen. Lambieken, Wilde bieren en moderne Sours; ik overtuig jou wel. Geloof me. Echt. Waar.”

Lees meer over Wild & Zuur