van Brouwerij Zeglis i.o.

Eenmaal

Eenmaal van Brouwerij Zeglis i.o.

Bitterheid:

3 van 5

Fruitigheid:

3 van 5

Zoet:

1 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

2 van 5

Untappd
3.49
RateBeer
3.16
Onze klanten
4.5

Over Eenmaal

Deze Zeglis Eenmaal (Duo Blond) is gebrouwen in samenwerking met (en in de ketels van) Brouwerij Hoop. In dit fruitige, licht romige bier kun je volgens de brouwer de hop Yellow Sub* herkennen. Deze Eenmaal is bedoeld als mild bier voor mensen die niet zo van bitter houden, maar wel van uitgesproken smaken. In de geur en smaak ontdek je sinaasappel en ook iets van fruityoghurt. * De brouwer van Zeglis over de Yellow Sub: "De Yellow Sub zit volgens mij vooral in de hoek van zoetige sinaasappel maar is niet overduidelijk een typische Amerikaanse hop. Ik snap de associatie met Amarillo wel, maar eerlijk gezegd vind ik dat de twee hoppen mijlenver uit elkaar liggen. Al met al een fascinerend hopje

Brouwerij: Brouwerij Zeglis i.o. uit Alkmaar

Wat mist er nou nog in Alkmaar? De kaasstad die ook bierstad is? Voor ons is het antwoord op die vraag simpel: onze eigen brouwerij, compleet met ketels, die missen we nog. Brouwerij Zeglis huurt op dit moment nog ketels bij bevriende brouwerijen, maar we zijn zeker van plan een echte eigen brouwerij te beginnen in Alkmaar. Als dat zover is lees je dat natuurlijk hier. Tim Onze brouwer is Tim de Goede, een toegewijd bierliefhebber en in de jaren vóór Zeglis een enthousiast hobbybrouwer. Zo heeft hij ervaring opgedaan en heeft hij de ingrediënten leren kennen die hij nu voor de bieren van Zeglis gebruikt. Tim heeft speciale interesse in rookbieren en houdt verder van bitter, dat proef je zeker terug in de bieren die hij brouwt. Gert-Jan Gert-Jan Geugjes is een echte horecaman en Alkmaarder. Gert-Jan weet hoe het er achter de bar aan toe gaat en er voor zorgt dat ons bier op de juiste plek terecht komt. Natuurlijk houdt Gert-Jan ook van bier en hij liep dan ook al lang met het idee rond om een Alkmaars bier op de markt te brengen, een wens die uit is gekomen met het oprichten van brouwerij Zeglis. Paul Dekker weet alles van techniek en dat is geen overbodige luxe in een brouwerij, want bier brouwen is ook echt een technisch proces. Paul heeft altijd in het bedrijfsleven gewerkt en weet dan ook als geen ander hoe je een beginnende onderneming op weg helpt. Brouwerij Zeglis heeft dan ook veel aan zijn kennis en aan zijn ervaring. Niet verrassend: ook Paul is een echte bierliefhebber. De vrijwilligers Een brouwerij kan niet zonder zijn vrijwilligers, ontwerpers, raadgevers en andere ondersteuners! Wij danken iedereen die bij de brouwerij betrokken was, is en zal zijn. Speciale dank gaat onder andere naar Marcel voor de teksten en het voorproeven, en natuurlijk KrijnDesign voor het ontwerp van ons logo.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Uitstekend in combinatie met kaas. Denk aan een kaasplankje of kaassnacks. Ook heerlijk bij vis, verfijnde gerechten en oosterse smaken.

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Blond speciaalbier zoals Eenmaal. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.5
3.0 HappyRick
2.25 rednasss
4.0 rutger1990
3.5 evandermooren
3.75 StefanHol
4.25 maartenweerenbeck
4.25 helldre
3.75 Robbiesss
4.25 Demanufacture
3.5 WillemSchoonebeek
4.25 Koetje
4.0 fritstnl
4.0 Ropistop
3.25 Hedy Tuit
3.75 jgeerars
3.5 mbokman
3.25 barrykonst
3.75 AnneyAA
4.0 Huubvrenegoor
3.0 chrisobdam
3.5 jvanderhorn
4.25 Pascal1891
3.25 boeskool
3.5 Jrnlng
3.25 atmoznl
3.75 dannypape1
3.5 tonyy93
3.75 Bruinssie
4.0 Bartovsmirnoff
4.75 BierBartt
3.75 JordyrasNL
4.0 SaskiavanT
3.25 rallemek
3.25 markiej87