van Brouwerij Zeglis i.o.

Zinder

Zinder van Brouwerij Zeglis i.o.

Bitterheid:

3 van 5

Fruitigheid:

2 van 5

Zoet:

1 van 5

Zuur:

2 van 5

Intensiteit:

4 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
3.79

Over Zinder

Ah! Don’t you just love the smell of gerookte mout in the evening?! Ja? Dan zal je dit bier zeker waarderen. De geur alleen al is waanzinnig lekker. Goed gerookt en als je goed je neus erin duwt kun je zelfs the smell of bacon ontwaren! Heel ver weg waait je een milde fruitigheid toe, die nog iets verder zelfs aan banaan doet denken. Geniet van dit vol romige bier dat niet al te zwaar is en daarom ook nog eens lekker doordrinkbaar.

Brouwerij: Brouwerij Zeglis i.o. uit Alkmaar

Wat mist er nou nog in Alkmaar? De kaasstad die ook bierstad is? Voor ons is het antwoord op die vraag simpel: onze eigen brouwerij, compleet met ketels, die missen we nog. Brouwerij Zeglis huurt op dit moment nog ketels bij bevriende brouwerijen, maar we zijn zeker van plan een echte eigen brouwerij te beginnen in Alkmaar. Als dat zover is lees je dat natuurlijk hier. Tim Onze brouwer is Tim de Goede, een toegewijd bierliefhebber en in de jaren vóór Zeglis een enthousiast hobbybrouwer. Zo heeft hij ervaring opgedaan en heeft hij de ingrediënten leren kennen die hij nu voor de bieren van Zeglis gebruikt. Tim heeft speciale interesse in rookbieren en houdt verder van bitter, dat proef je zeker terug in de bieren die hij brouwt. Gert-Jan Gert-Jan Geugjes is een echte horecaman en Alkmaarder. Gert-Jan weet hoe het er achter de bar aan toe gaat en er voor zorgt dat ons bier op de juiste plek terecht komt. Natuurlijk houdt Gert-Jan ook van bier en hij liep dan ook al lang met het idee rond om een Alkmaars bier op de markt te brengen, een wens die uit is gekomen met het oprichten van brouwerij Zeglis. Paul Dekker weet alles van techniek en dat is geen overbodige luxe in een brouwerij, want bier brouwen is ook echt een technisch proces. Paul heeft altijd in het bedrijfsleven gewerkt en weet dan ook als geen ander hoe je een beginnende onderneming op weg helpt. Brouwerij Zeglis heeft dan ook veel aan zijn kennis en aan zijn ervaring. Niet verrassend: ook Paul is een echte bierliefhebber. De vrijwilligers Een brouwerij kan niet zonder zijn vrijwilligers, ontwerpers, raadgevers en andere ondersteuners! Wij danken iedereen die bij de brouwerij betrokken was, is en zal zijn. Speciale dank gaat onder andere naar Marcel voor de teksten en het voorproeven, en natuurlijk KrijnDesign voor het ontwerp van ons logo.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Met kruidnagelkaas, lekker!

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Smoked Beer speciaalbier zoals Zinder. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
5.0
4.5
4.0
4.5
4.0
3.0
1.5