Bruut Bier

Amsterdam

In 2014 hebben we voor het eerst eigen recepten in het “groot” gebrouwen bij Brouwerij De Praght in Dronten. Hier hebben we met vallen en opstaan geleerd hoe we de installatie van een microbrouwerij zelfstandig bedienen. Voor goede raad kunnen we altijd terecht bij onze mentor Fred (de voormalig brouwmeester van Brouwerij ‘t IJ). Tevens hebben de diverse brouwopleidingen die wij in België volgden hebben ons het nodige inzicht verschaft in fermentatieprocessen en het management van de mout- en bierbereiding. Maar daar stopt het niet. In de tijd die over blijft lezen we vakliteratuur en experimenteren we in onze eigen keukens waar we nieuwe recepturen ontwikkelen. Bruut onderscheidt zich met relatief droge blonde bieren die gestoeld zijn op de traditie van het ambacht en die tegelijkertijd worden verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. Onze bieren zijn extreem lekker en verleidelijk. Beheerst en vernieuwend tegelijk. Duurzaam en met aandacht, dat is volgens ons (Sander en Ward) dé manier om goed bier te brouwen. We vinden dat bier de gelegenheid moet krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. Al onze recepturen worden daarom zonder haast gebrouwen, zonder toevoegingen en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen. Daarnaast brouwen we het liefst met biologisch geteelde granen die we zoveel mogelijk van agrariërs uit de nabije omgeving kopen. De brouwerij in Amsterdam voorziet straks in eigen energie, opgewekt op eigen dak of elders, en zal nagenoeg geen emissie noch afval kennen.

Het bier van Bruut Bier in a Box

Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Bruut Bier in een box gestopt.

Eigenweiss

Bruut Bier

Weizen 5,5%%
Bruut Gajes

Bruut Bier

Blond 8%