De Beer is een Crowd Fund Actie begonnen. Word jij mede-eigenaar van zijn BV?

Met gerookte makreel

Pasta alla trapanese

Dit recept is echt supersnel klaar. Mits je een beetje snel kookt.

Maak Pasta alla trapanese

We beginnen met het moeilijkste: Blenderen. De Beer vindt het altijd moeilijk om op tijd te stoppen met hakken en malen. Het eindresultaat moet een grove saus zijn. Dus geen sap.

Ok. Daar gaan we... Hou je vast.

Doe het volgende allemaal in een keukenmachine: (of bakje waar je een staafmixer in kan gooien) -> De tomaten, knoflook, rozijnen, kappertjes, ansjovis, amandelen, basilicumblaadjes en olijfolie. Als je van wat pit houdt kun je ook een Spaans pepertje toevoegen. Blender de inhoud kort (via pulseknop) zodat er een grove saus ontstaat. Niet te lang dus! Zo. Even bijkomen

Nu gaan we de gerookte makreel ontdoen van de huid en de graatjes. Vind je dit teveel werk? Of hou je niet van vette klauwen? Kies dan voor makreelfilet. Maak vervolgens de rucola aan met een beetje olijfolie en eventueel wat peper en zout.

Kook in een grote pan water en wat zout de pasta beetgaar. Voeg een klein scheutje van het kookvocht toe aan de saus in de blender. Meng de warme pasta met de saus.

Schep de pasta in borden, drapeer met zo'n onhandig hoog handje wat rucola over de pasta en gooi daarop een paar mootje gerookte makreel.

Ingrediënten

Voor 6 personen
1 blik tomaten (400 ml) of 250 gr. cherrytomaatjes
2 teentjes knoflook, gepeld
1 handje gele rozijnen
2 eetlepel kappertjes
6 ansjovisfilets
Evt. 1 Spaanse peper
50 gr. amandelen, geblancheerd
60 ml. lekkere extra vierge olijfolie
1 handje verse basilicum
500 gr. pasta
1 hele gerookte makreel (of 300 gr. makreelfilet)
100 gr. rucola

Bier erbij: BLOND

Ideale bier combi

Hierbij schenkt de Beer het liest: Blond

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef Blond speciaalbier. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Andere recepten van de Beer

Op houtskool gegrilde Cote de Boeuf
Growesome Vleesch!

Ahhhh eindelijk weer Cote de Boeuf....

GE-BB-QUEDE HAMBURGERS!
Vuur. VuuR! VUUR!

Ho, stop! Voordat je begint met bereiden, doe je eerst het allerbelangrijkste; je schortje om, je kooltjes in de aanslag en dan nu die bbq in de fik steken.

BUFFOLA RIBSTUK
met fromage du blauwschimmèl a la BBQ

Goed! Klaar? Alles gelezen? Aan de Beer ermee!

Beef Jerky
Dradig zacht knabbelvlees

Hier mag je de tijd voor gaan nemen. Want dit recept heeft sowieso een doorlooptijd van meer dan 24 uur! Weet je dat, gaan we beginnen.

Bloemkoolsteak
geroosterd met citroen en kerrie (vegatarisch)

De Beer eet zelf regelmatig vegetarisch of heeft vegetarische gasten. Bloemkool is een geweldige groente waar je van alles mee kunt. Eenvoudig, maar bovenal erg smakelijk is deze geroosterde bloemkoolsteak. Plus echt veel goedkoper dan vlees en vis.

Midden-oostersche bonenstoof
zoete aardappel op libanees brood

Een bezoekje aan de Oosterse supermarkt is altijd een feest; de heerlijkste bekende en onbekende ingrediënten, de Beer wordt er blij van! Dit recept is zonder de knoflookworstjes ook heerlijk zegt Sjaans'. Maar de Beer houdt dus erg van die knoflookworstjes...

Currywurst
met in bier gestoofde uien

Curry wurst; De eigenwijze Friese slager van de Beer adviseert zijn verse boerenworst. Een beetje grof, maar wel lekker pittig gekruid. Je kunt de worsten prima in de pan bakken, maar even op de bbq roosteren is uiteraard veel lekkerder.

Spaanse pittige garnalen

Of het nu zomer, herfst, winter of lente is, dit is een van de Beers favoriete en meest gemakkelijke recepten. Als dat geen gouden combinatie is. Alleen de geur van dit gerecht geeft je al het gevoel dat je in Spanje bent. Ben je niet. Maar lijkt wel zo.

Grommende goulash van kalf
met paprika's

Heb je al trek in die Heerlijke Hongaarse Hap die Goulash heet? Uitgevonden in de Middeleeuwen en nooit uit de mode geraakt? Nou, de Beer ook!

Wildstoofvleesch in bier
Langzaam en lekker

De Beer gromt vriendelijk dat dit recept voor twee personen is. Tenzij je weinig eet. Dan voor drie.

Pastapakketje met inktvis, mosselen en garnalen

Verhit een scheut olijfolie en fruit 2 tenen knoflook. Voeg de inktvis toe en bak ongeveer 10 minuten zachtjes. Verwijder de inktvis met een schuimspaan uit de pan en bak de garnalen ook zachtjes in dezelfde olie totdat ze mooi rood zijn. Kook in een andere pan de mosselen met wat saison tot de schelpen open gaan. Bewaar 18 in de schelp en haal de rest van de mosselen uit de schelp.

Lamsbout met aubergines
extra langzaam gegaarde

Bier met mosselen

Echte Zeeuwse mosselen. Die moet je hebben. Stukje Nederlands product placement in al zijn glorie! Het bereiden van mosselen is bijna te simpel voor woorden. Maar toch is het handig als je de Beer zijn aanwijzingen volgt! Gaan we!

Vegetarische pasta
met Cavolo nero, kikkererwten, citroen en Parmezaanse kaas

Cavolo Nero (ook wel Palmkool) komt uit Toscane en wordt in Italie veel gegeten. Wij Nederlanders eten meer boerenkool maar Cavolo nero is terug! Geloof de Beer. Echt!

De Beer in a Box burger
Bierbroodje met 250 gram beef, cheddar, bacon, bierketchupsaus en uienringen in bierbeslag.

Oesters
Maar dan lekker traditioneel

Carpaccio
Capice!?

De Beer houdt van vlees. Dun vlees, dik vlees, vlees! Als het maar niet geen vlees is. Of vis. Maar dan na de maaltijd. Of voor de mosterd. Anywayz, vandaag zijn we in de Beer zijn keuken om carpaccio te maken. Maar dan op een lekkere manier! Want supergoed is combineren met een Amber of Dubbel biertje.

Doe eens bier in je ballen!

De Beer is gek op ballen. Van gehakt dan. En daarom is hij zijn keuken ingedoken om de allerlekkerste ballen ever te maken. Met bier. Want bier!

Kabeljauw
met stengels

Echte liefde gaat langs het huigje naar de maag of hoe dat spreekwoord ook gaat. En om je geliefde te verleiden, zet je een goeie maaltijd op tafel. Eentje die die de zinnen weet te prikkelen, maar toch licht is.

Eigenweisse mosselen
met licht pittige knoflook-Sriracha dip

Maak dit gerecht voor 2 personen in ongeveer 30 minuten en je bent het mosselmannetje / vrouwtje!

Gember met pittige aziatische noedelsoep
Rijkgevuld met dingen!

De Beer is gek op Aziatisch. Komt door z'n neef, de Panda. Die knabbelt graag op bamboe, maar serveert af en toe ook een heerlijke pittige Aziatische noedelsoep met gember! Hier is zijn recept. Let op, dit gerecht is zo perfect in balans, als je ook maar 1 dingetje fout doet...dan maakt het eigenlijk geen moer uit. Boeien! Leef je uit! Eten! Afgewogen voor 4 personen. Go!

Ovenheerlijke schotel
met rode kool, rundergehakt en dubbel bier

Romige kip gestoofd in abdijbier
met garneer dingen

Kip en bier vormen een gelukkig huwelijk. De Fransen hebben Cocq Au Vin, de belgen Bier & Kip. En dat eerste klinkt toch net even minder smakelijk dan het tweede, vindt de Beer. Voor dit recept scoor je een kip bij de betere poelier. Je laat de zielige supermarktkipjes links liggen. De rest is garnering, maar noodzakelijke garnering. Voel je vrij om te improviseren.

Bier met stoofvleesch
Heerlijke smaken, smeltend op je tong!

Daar sta je dan. Met je homp vlees. Ben je er klaar voor? Keuken netjes aan de kant? Want in een troep kan een echte Beer niet koken natuurlijk! Mooi, gaan we beginnen!

Vis in 't groen
met een fijne tripel

Ovenschotel
avec vis

Ice, une recette, avec vis, dat aussi moet nageren, dans la biere bien sure! Goed, de Beer zit in z'n Franse periode en heeft voor dit recept gekozen omdat ie zichzelf rete-empatisch vindt. En om dat te onderstrepen heeft hij eindelijk eens besloten niet weer een zalmrecept te maken. Dus bij deze, voor de liefhebbers van vis, nu een heerlijke ovenschotel met kabeljauw en heilbotfilets. Eet smakelijk.

Wildzwijn poulet in pastei

Wildzwijn poulet is in blokjes gesneden wildzwijnvlees en is mooi mager dat lekker fijn van draad is. Gecombineerd met de rest van de ingrediënten heb je zodirect een heerlijke pastei waar vooral een lekkere Bock of stout bij past. Is geen toeval, want die blijken redelijk voorradig in dit seizoen :)

Stoofpot
van Wildzwijn in een dubbele Trappist

De Beer's eigenwijze Friese slager vertelde dat je wildzwijn bij de poelier moet kopen en niet bij de 'gewone slag'. Maar het turf gerookte spek kopen we natuurlijk wel bij hem! WIldzwijn is wild, maar heeft niet een hele sterke wildsmaak, veel mensen vinden lekker. Ben je een echte wildliefhebber dan mag je ook hert of haas gebruiken in dit recept gromt de Beer.

Taart van vleesch!
In de beermond ook wel meatpie

Uiensoep met St.Feuillien Grand Cru
want ui en bier geeft plezier!

Dit recept is voor ongeveer 2 personen. Of 4. Tip: doe alles x 2 dan. Of x 3, dan doe je het voor zes personen. Wat ook, dit is de beste uiensoep sinds uiensoep. Aldus de Beer.

Vegetarische curry
met aubergine, bloemkool en kikkererwten

Niet dat de Beer klaar is met vlees. Ga je weg! Het is meer dat hij van nieuwe dingen houdt. En dan gaat hij ook gewoon eens fully vegetarisch. Stukje ontplooiing van zichzelf als carnivoor, maar dan andersom.

Zoete aardappel gevuld met dingen
Spinazie, paprika en pecorino

De beer is dol op zoete aardappelen in de schil; de smaak en vitaminen wordt bewaard. Schijnt goed voor je te zijn!