Kempisch Vuur Tripel

Brouwerij Pirlot

Bitterheid:

2 van 5

Fruitigheid:

3 van 5

Zoet:

3 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

4 van 5

Untappd
3.41
RateBeer
3.36
Onze klanten
3.67

Kempisch Vuur Tripel
Licht troebel oranje gekleurd bier met wederom een dikke witte schuimkraag die ook nog eens een echte volhouder is. In de geur een mooie afwisseling tussen mouten en kruidigheid van de gist, ook iets van metalig. Bij een slok komt er ook nog fruitigheid bij, iets van een banaantje. Ook een mooi kruidenboeket en wat lijkt op kandij. Als je aan je bovenlip (of je snor) likt heb je iets typisch Belgisch metaligs. Mooie volle tripel voor z'n 7,5% alcohol. Lekker vol.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Een heerlijke stoofpot van knijntje (met een o)

Gebrouwen door Brouwerij Pirlot uit Zandhoven

Midden jaren ‘80 begon Guy Pirlot met zijn hobby in de keuken van moeder de vrouw. Een grote pot van 10 liter en een thermometer waren mijn voornaamste werktuigen. Een lekkere, stevige blonde was zijn doel. De Tripel die herhaaldelijk uit de brouwketel stroomde werd steeds opnieuw door vrienden en kennissen gewikt en gewogen en telkenmale volgde er een nieuw, aangepast brouwsel. Ondertussen gebeurde deze miraculeuze verandering van water, mout en hop in BIER in een iets grotere installatie: een zelf omgebouwde koperen verwarmingsketel van 50 liter. De brouwer werd in de loop der tijd steeds meer door zijn omgeving om de oren geslagen met uitspraken als: “amai, daar moet ge meer mee doen” of “waarom verkoopt ge dat goddelijk spul niet” of nog “waarom begint ge geen brouwerij”…. Uiteindelijk wisten ze hem ervan te overtuigen om het bier ook te laten proeven door een groter publiek. In 1998 werden dan de nodige paperassen in orde gebracht en … een nieuwe commerciële hobbybrouwerij was geboren. Al snel was de capaciteit van de zelf gemaakte ketel van 50 liter ontoereikend en, door het succes gedwongen, trok de brouwer menige zaterdagmorgen naar Wetteren om te gaan brouwen in de installatie van André Paeleman. Ook dit werd op de duur niet meer haalbaar en de volledige productie verhuisde naar de Proefbrouwerij in Lochristi. We zijn nu in 2001. De volgende stap naar een volwaardige eigen brouwerij was ietsje moeilijker om te zetten. Een locatie werd uiteindelijk gevonden in 2007 in de Heistraat in Zandhoven. Om de oude boerderij als brouwerij te kunnen gebruiken moest er eerst een RUP worden opgemaakt. Na 3 jaar van administratieve beslommeringen werd de goedkeuring dan uiteindelijk toch bekomen in 2010. Ondertussen werd er ook een bank bereid gevonden om mee te gaan in de financiering van een dergelijke zeer kapitaalsintensieve bezigheid. De nodige contracten werden afgesloten en de renovatie van de oude hoeve en de bouw van het nieuw gedeelte kon aanvangen in de lente van 2011 zodat de eerste bieren in september uit de brouwketels stroomden.

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
5.0
3.0
3.0
3.75 Giddy_Hop
3.75 allartb
3.5 BASELORD
3.5 boshuisen
3.25 alli1234
3.5 TdawgMosby
3.25 WillemvSas
3.5 Pacson
4.0 TobieReest
3.25 sytzeloor
0.0 boeskool
2.0 Denyannick
3.5 AmediuzOcat
3.75 dannypape1
4.0 joostcuppes
3.25 AnneyAA
3.25 olafiolio
3.75 Benvanleur
3.5 markiej87
3.75 brikhof
3.25 Dorus1990
4.0 Basvw91
3.25 Debuis
3.25 Pascal1891
3.5 Mikerebel4life
3.75 Ewoudus
2.75 Niels-vanharn
4.0 OttoKieft
3.25 JordyrasNL
3.25 JordyrasNL
4.0 mbokman
3.5 atmoznl
4.5 stevietv
3.5 jvanderhorn
4.0 Ropistop
3.75 barrykonst
3.0 Lars-Paddy
3.25 jrnlng
3.0 Wiebel-W
3.0 Maconoid
3.75 rallemek
3.25 armandhaan
3.5 Bierdame
4.0 DionL
0.0 Beving
3.75 Blindshooter
3.5 Hedy Tuit
3.5 maus
3.75 Nnikolai
4.0 Alwin88
0.0 Bartovsmirnoff
3.25 wormanizer
4.25 Dannvdlinden
4.0 BierBartt
3.5 mkokke
4.25 markskechoco
3.5 Flipvlier
3.25 HugoTheBoss
3.0 Rehh