8510 MARKE-KORTRIJK

Brouwerij Toye

Logo van  Brouwerij Toye gevestigd in 8510 MARKE-KORTRIJK uit Belgie

http://www.goedendagbier.be
Untappd

Over Brouwerij Toye

Enkele hopplanten in de ouderlijke tuin van de oprichter doen het idee groeien om bij wijze van experiment met deze hop eens bier te brouwen. In 1998 wordt het eerste bier gebrouwen in een primitieve installatie. Het eerste brouwsel van 10 liter werd een bier van het spéciale belge type. Er wordt verder geëxperimenteerd en er volgen nog andere bieren. In 2002 wordt gestart met een bier van het sterk blond type. Dit was 700 jaar na de Guldensporenslag die op een boogscheut van de brouwerij in Kortrijk werd uitgevochten. Een eerste versie van de Goedendag was geboren. Via zijn studies kwam de toen hobbybrouwer terecht op het labo mouterij en brouwerij van de KU Leuven. Gedurende 6 jaar deed hij toegepast onderzoek op verschillende aspecten van bier en had hij een adviserende rol naar de brouwerijsector toe. Tijdens deze periode begon hij reeds tweedehandsmateriaal te verzamelen om, wie weet, ooit zelf een brouwerij te starten. Er werd alvast een lascursus gevolgd. Uiteindelijk werd in 2009 de 'eerste las gelegd' en gestart met de constructie van de brouwketels en installatie. Al het materiaal dat in de voorgaande jaren werd verzameld viel als een puzzel in elkaar en werd letterlijk samengesmolten tot een nieuwe brouwinstallatie. Vaak hadden deze stukken reeds een voorgeschiedenis gehad in andere brouwerijen. De bouw van de brouwerij en de installatie duurde uiteindelijk 3 jaar. Deze unieke brouwzaal kan 3 brouwsels van 17 hl per dag brouwen.

Het bier van Brouwerij Toye in a Box

Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Brouwerij Toye in een box gestopt.

Goedendag

Brouwerij Toye

Blond 8%
Goedendag Donker

Brouwerij Toye

Belgian Strong Dark Ale 7.5%

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef het beste speciaalbier van brouwerijen zoals Brouwerij Toye. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Stukje Craft Beer Discovery!

Alle bieren van Brouwerij Toye

Mits de Beer ze kent.

Bier Stijl Alcohol IBU (bitterheid)
Vayamundo Beer of Happiness (2018)Belgian Strong Golden Ale70
O'de LysFarmhouse Ale - Saison50
Goedendag DonkerBelgian Strong Dark Ale70
Goedendag Cuvée 1302Farmhouse Ale - Bière de Garde70
GoedendagBelgian Strong Golden Ale830