van Brouwerij van Honsebrouck

Slurfke

Slurfke van Brouwerij van Honsebrouck

Bitterheid:

van 5

Fruitigheid:

3 van 5

Zoet:

van 5

Zuur:

van 5

Intensiteit:

van 5

Untappd
3.51
RateBeer
3.17
Onze klanten
4.0

Over Slurfke

De oorsprong van dit bier is misschien een wat apart verhaal. Eddy, een personage uit de in Belgie immens populaire soapserie "Thuis", probeert zijn Slurfke bier te promoten en doet dat met vallen en opstaan. De slimme jongens van brouwerij Honsebrouck roken een buitenkansje en besloten het bier echt te maken. En dat heeft geresulteerd in een heerlijk donker artisanaal (ambachtelijk) bier dat een mooie, heldere, lichtbruine kleur heeft. Het bier ruikt redelijk zoet en de hint van karamel, fruit en vanille is duidelijk waarneembaar. Qua smaak valt de banaan op.

Brouwerij: Brouwerij van Honsebrouck uit 8870 Emelgem

Op 1 januari 2009 gaf Luc Van Honsebrouck, toen negenenzeventig, de roerstok over aan zoon xavier (°1967). Xavier was toen al ruim twintig jaar lang actief in de brouwerij, vooral in verkoop en export. Geleidelijk nam hij de leiding over van zijn vader. De tijden zijn veranderd. Zolang meneer luc de brouwerij leidde, ontving de brouwmeester of iemand van marketing de journalisten. Pas na het bezoek maakte luc zijn opwachting in het proeflokaal voor een rondje. Xavier ontvangt de gasten zelf, zet zelf een kopje koffie en schenkt zelf het bier uit. Eens brouwer, altijd brouwer.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Heerlijk bij desserts!

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Dubbel speciaalbier zoals Slurfke. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.0
3.25 Armein
3.0 Miss_Mantis
3.75 allartb