van Crabbelaer

Crabbelaer

Crabbelaer van Crabbelaer

Bitterheid:

2 van 5

Fruitigheid:

3 van 5

Zoet:

3 van 5

Zuur:

2 van 5

Intensiteit:

3 van 5

Untappd
3.43
RateBeer
Onze klanten
3.0

Over Crabbelaer

Mooi zeer lichtblond bier met een flinke schuimkraag die lang blijft staan. Bier is vrij helder. In de geur pakt de Beer een combi van zwarte peper en ananas, best een boel aangenaam! Ook nog wat tropisch fruit en een mooie kruidige toets. In de smaak komt voornamelijk de ananas terug, samen met wat tropisch fruit. Het bier is voornamelijk zoet en heeft wat veel koolzuur. Lekker verfrissend en gevaarlijk met zijn 7,5%! Enjoy!

Brouwerij: Crabbelaer uit Gent

Net zoals de originele Crabbelaer voor en door Gentenaars gebrouwen werd willen de huidige zaakvoerders ook nu dat Crabbelaer een bier wordt voor en door Gentenaars. De uitbouw van de nieuwe brouwerij wordt gepland binnen Gent zelf en het bier zal binnen België enkel in Gent te verkrijgen zijn. De rest van de oplage is bestemd voor export. De rijke brouwgeschiedenis waar Gent terug op kon vallen, was helaas quasi helemaal verdwenen. Na de sluitingen van de grote brouwerijen in Gent in de jaren 60-70 (Aigle Belgica, Ultra, Excelsior, Meiresonne) schoot er van de meer dan 300 brouwerijen die Gent ooit rijk was letterlijk geen enkel meer over. Sinds 2009 is daar met Stadsbrouwerij Gruut echter verandering in gekomen en kan Gent eindelijk weer rekenen op een actieve brouwerij binnen de stadsgrenzen. Met de komst van Brouwerij De 6 Helmen en zijn Crabbelaer wordt Gent opnieuw een echte op en top bierstad!

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Peper en gegrilde ananas

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Blond speciaalbier zoals Crabbelaer. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
3.0
2.75 Arthurito1976
3.25 ArneVL
3.25 timremmerswaal
3.5 barrykonst
3.5 armandhaan
3.25 rednasss
3.5 rikbolt
3.25 Giesen147
2.0 Lee76
4.25 Koetje
4.0 actieman
3.0 Rijzings
3.5 markiej87
3.75 Pvdurme
2.5 Ingmar8