Gent

Crabbelaer

Logo van Crabbelaer gevestigd in Gent uit Belgie

http://crabbelaer.be/

Over Crabbelaer

Net zoals de originele Crabbelaer voor en door Gentenaars gebrouwen werd willen de huidige zaakvoerders ook nu dat Crabbelaer een bier wordt voor en door Gentenaars. De uitbouw van de nieuwe brouwerij wordt gepland binnen Gent zelf en het bier zal binnen België enkel in Gent te verkrijgen zijn. De rest van de oplage is bestemd voor export. De rijke brouwgeschiedenis waar Gent terug op kon vallen, was helaas quasi helemaal verdwenen. Na de sluitingen van de grote brouwerijen in Gent in de jaren 60-70 (Aigle Belgica, Ultra, Excelsior, Meiresonne) schoot er van de meer dan 300 brouwerijen die Gent ooit rijk was letterlijk geen enkel meer over. Sinds 2009 is daar met Stadsbrouwerij Gruut echter verandering in gekomen en kan Gent eindelijk weer rekenen op een actieve brouwerij binnen de stadsgrenzen. Met de komst van Brouwerij De 6 Helmen en zijn Crabbelaer wordt Gent opnieuw een echte op en top bierstad!

Het bier van Crabbelaer in a Box

Wij krijgen van alle brouwers de nieuwste en beste bieren die passen in dat seizoen. Deze bieren hebben we tot nu toe van Crabbelaer in een box gestopt.

Crabbelaer

Crabbelaer

Blond 7.5%

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef het beste speciaalbier van brouwerijen zoals Crabbelaer. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Stukje Craft Beer Discovery!

Alle bieren van Crabbelaer

Mits de Beer ze kent.

Bier Stijl Alcohol IBU (bitterheid)
Crabbelaer Hommage à IIIBelgian Tripel833
Crabbelaer BlondFarmhouse Ale - Saison735