van Huttenkloas

American Pale Ale Van Kloas

American Pale Ale Van Kloas van Huttenkloas

Bitterheid:

2 van 5

Fruitigheid:

3 van 5

Zoet:

1 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

3 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten
4.5

Over American Pale Ale Van Kloas

Amberkleurig bier met licht beige schuimkraag die vrij lang blijft staan. In de geur is het lastig iets te onderscheiden, maar de Beer lijkt iets kruidigs te bespeuren. De smaak is makkelijk en subtiel, niet zoet maar ook niet bitter, hij proeft gember (lijkt er niet in te zitten) en dat maakt hem lekker fris. Afdronk is scherp/droog en dus verfrissend. Leuke pale ale.

Brouwerij: Huttenkloas uit Hengelo

De uit Hengelo afkomstige Ruud van de Gevel en Johan Nijhof kenden elkaar al sinds ze als kleine jongens op de scouting zaten. De interesse in het brouwen kwam iets later, maar bleek een grote drijfveer om iets moois te beginnen. In 1998 besloten Ruud en Johan samen een ambachtelijke brouwerij te beginnen. Voordat ze hun eerste bier op de markt brachten, namen ze anderhalf jaar de tijd om de techniek te perfectioneren. In 2000 was daar het eerste bier van de Huttenkloas brouwerij, wat nog gebrouwen werd met de hulp van de Zuid-Duitse Schlossbrauerei. Eens per maand reisden Ruud en Johan naar het zuiden van Duitsland om hun bier te bottelen. In 2010 richtten Ruud en Johan hun eigen brouwerij op in Nederland en vestigen zich in een 150 jaar oud pand in Raalte. Vanaf dat moment ging het hard en groeide de capaciteit. In 2016 verhuisde het magazijn naar Albergen, een jaar later volgde de brouwerij.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

Een frisse salade met zure dressing

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander American Pale Ale (APA) speciaalbier zoals American Pale Ale Van Kloas. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door
4.5
2.5 rallemek
3.25 barrykonst
3.5 Jrnlng
3.25 TimM97
2.75 markiej87
3.75 evandermooren
3.0 StefanHol
2.75 Zirx
3.0 WillemSchoonebeek
2.5 Robm1973
2.5 Koetje
4.0 Thijsbekke
3.0 boeskool