Dubbel van Kloas van Huttenkloas

Donkerrood tot bruin bier met lichtbruine schuimkraag die mooi stabiel is. Het aroma heeft tonen van kaneel, rozijntjes, dadels, kandij en roggebrood. Beetje cappuccino. De smaak heeft overduidelijk de kaneel samen met een gistige kruidigheid, roggebrood en rood (gedroogd) fruit. Fijne dubbel!
Mijn review bij dit bier
Wat anderen zeggen
13-02-2017 22:12 uur
28-11-2018 20:32 uur
07-04-2019 21:20 uur
10-06-2019 20:18 uur
13-09-2019 23:11 uur
03-11-2019 21:37 uur
26-03-2020 20:37 uur
08-05-2020 20:37 uur
23-04-2021 16:40 uur
04-10-2021 22:03 uur
25-12-2021 15:42 uur
20-03-2022 21:02 uur
09-07-2022 23:07 uur
Wat is Beer in a Box?
Bij Beer in a Box ontdek je de mooiste bieren van de beste brouwers, zoals Dubbel van Kloas van Huttenkloas. Zonder dat je vooraf weet wat je krijgt. Alleen voor de echte ontdekkers. De onbevreesde. De mensen die ‘s morgens niet weten waar ze ‘s avonds belanden. Laat je verrassen. Probeer de Beer!
Wat eet je hier eigenlijk bij?
Stoofpot!
Huttenkloas uit Hengelo
Hengelo Nederland
De uit Hengelo afkomstige Ruud van de Gevel en Johan Nijhof kenden elkaar al sinds ze als kleine jongens op de scouting zaten. De interesse in het brouwen kwam iets later, maar bleek een grote drijfveer om iets moois te beginnen. In 1998... Bekijk de brouwerij
Bieren die al een keer in de Box hebben gezeten
Bier | Stijl |
---|---|
American Pale Ale Van Kloas | APA |
Huttenkloas RIS | Russian Imperial Stout |
Andere bieren van Huttenkloas
Meer over de stijl: Dubbel
Een dieprood tot koperkleurig bier, gemiddelde sterkte, moutig en complex, tonen van karamel. Esters van de Belgische gist, smaken als gedroogd fruit, kruidigheid en bloemigheid zijn terug te proeven. Ondanks de moutigheid en de volle body, is de afdronk van dit bier relatief droog.
Dubbel van Kloas valt in de smaakgroep Donker & Elegant

“Het is een eer mijn Beerlijkheid aan u voor te stellen. Dieprood en donkerbruin zijn kleuren die ik prefereer. Zo chique, vindt u ook niet? Het maakt mij subtiel doch elegant. Zoals de bieren die ik graag degusteer: Dubbel, Bock, Amber, Quadrupel en Barley Wine. Laat het u smaken.”