Begin de jaren tachtig waren wij als bierliefhebbers bezorgd over het verdwijnen van vele kleine en middelgrote brouwerijen. Net die brouwerijen maakten vaak prachtige bieren. Bovendien was het verontrustend dat in die periode veel uitstekende bittere bieren erg verzoet werden. Dit gebeurde onder het voorwendsel dat de smaak van de consument zoet was en dat de mensen bitter niet meer gewoon waren. In realiteit lieten nieuwe technieken het toe om met hopextracten i.p.v. hoppebloemen te brouwen, waardoor véél goedkoper geproduceerd kon worden. Daarnaast was de geïndustrialiseerde bierwereld er steeds meer van overtuigd dat men het bier aan meer mensen kon slijten als de smaak neutraal bleef (mits wat extra publiciteit). Deze ontwikkelingen leidden er toe dat wij zelf iets zijn gaan ondernemen om te bewijzen dat kwaliteit alleen kan gegarandeerd worden met de beste grondstoffen en met respect voor de traditionele methodes. We maken bittere, hoppige bieren en zure bieren, naar onze eigen smaak.
pannekoeken met kaas/spek en stroop
Ontdek of geef ander Tripel speciaalbier zoals Guldenberg Tripel. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!
Bier voor mezelf Bier als cadeau
Lees de meningen en reviews van onze klanten
Rating | Door |