van Brouwerij De Ranke

Guldenberg Tripel

Guldenberg Tripel van Brouwerij De Ranke

Bitterheid:

3 van 5

Fruitigheid:

2 van 5

Zoet:

2 van 5

Zuur:

1 van 5

Intensiteit:

3 van 5

Untappd
RateBeer
Onze klanten

Over Guldenberg Tripel

De aroma's van dit donkerblonde bier zitten verborgen onder de grote dikke witte schuimkraag. De smaak verrast me, een fijne zeer bloemige en harsige (hoppige) tripel met een goede bitterheid. Na een paar slokken meen ik ook wat hop-aroma te bespeuren. Mooie complexe tripel, eens wat anders!

Brouwerij: Brouwerij De Ranke uit Dottignies (Mouscron)

Begin de jaren tachtig waren wij als bierliefhebbers bezorgd over het verdwijnen van vele kleine en middelgrote brouwerijen. Net die brouwerijen maakten vaak prachtige bieren. Bovendien was het verontrustend dat in die periode veel uitstekende bittere bieren erg verzoet werden. Dit gebeurde onder het voorwendsel dat de smaak van de consument zoet was en dat de mensen bitter niet meer gewoon waren. In realiteit lieten nieuwe technieken het toe om met hopextracten i.p.v. hoppebloemen te brouwen, waardoor véél goedkoper geproduceerd kon worden. Daarnaast was de geïndustrialiseerde bierwereld er steeds meer van overtuigd dat men het bier aan meer mensen kon slijten als de smaak neutraal bleef (mits wat extra publiciteit). Deze ontwikkelingen leidden er toe dat wij zelf iets zijn gaan ondernemen om te bewijzen dat kwaliteit alleen kan gegarandeerd worden met de beste grondstoffen en met respect voor de traditionele methodes. We maken bittere, hoppige bieren en zure bieren, naar onze eigen smaak.

Wat eet je hier eigenlijk bij?

pannekoeken met kaas/spek en stroop

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef ander Tripel speciaalbier zoals Guldenberg Tripel. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Wat vind je er zelf van?

Om een review te plaatsen moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Registeer hier

Wat zeggen anderen

Rating Door